|
Zeytinyağlı Havuç |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172284
Gönderme Tarihi: 26.May.2023
151 defa indirildi / yazdırıldı
|
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
1 kg küçük boy havuç, soyulmuş
140 ml sızma zeytinyağı
3 adet orta boy soğan, ince kıyılmış
15 diş sarımsak, iri doğranmış
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
400 ml su
Havuçları ortadan tamamen ayırmadan uzunlamasına önce ikiye sonra dörde bölün.
Zeytinyağını ısıtın ve soğanları yumuşayıncaya kadar pembeleştirin.
Sarımsakları ekleyin. 2 dakika pişirin.
Havuçları tencereye ilave edin. Havuçların kesilmiş kısımlarına soğan ve sarımsakları doldurun.
Tuz, karabiber ve suyu ekleyin. Kaynayınca altını kısın ve havuçlar yumuşayıncaya ve tencere dibinde sadece yağı kalıncaya kadar pişirin.
Soğuduktan sonra servis edin.
Not: Osmanlı mutfağının neredeyse unutulmuş bir tarifidir. Genelde zeytinyağlı yemeklere sebzenin bünyesindeki tatlılığın ortaya çıkması için az miktarda şeker eklenir. Bu tarifte havuç ve soğanın içindeki doğal şekerden dolayı şeker ilave etmeye gerek yoktur.
|
Zeytinyağlı Havuç |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163704
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2022
265 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet soğan
Yarım çay bardağı pirinç
1 adet kesmeşeker
1 su bardağı sıcak su
Yarım demet dereotu
Tuz
Havuçları temizleyip verev doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alıp piyazlık doğradığınız soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine havucu ekleyin ve 2-3 dakika birlikte kavurun. Pirinç, şeker ve tuzu da ilave edin. Birkaç dakika daha kavurup suyu katın. Kapağı kapalı olarak, kısık ateşte havuç yumuşayana dek pişirin. Kıyılmış dereotu ilave edin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.
|
Zeytinyağlı Havuç |
|
anne eli
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.06.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Bodrum |
Kısa URL: https://ml.md/lc135173
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2018
702 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo havuç
Zeytnyağı
Tuz
Su
Limon suyu
Havuçları jülyen şeklnde doğrayın tencereye dizin su, tuz ekleyin kısık ateşde suyunu çekene kadar pişirin.
Sevis tabağına alın zeytinyağını limon suyunu üstüne gezdirin soğuk olarak servis yapın.
|
Zeytinyağlı Havuç |
|
dört
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.02.2018
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc132195
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2018
842 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg havuç
1 adet büyük boy kuru soğan
1 kahve fincanı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı sıcak su
3-4 dal dereotu
Bir tencereye zeytinyağını koyup, yemeklik doğranmış soğanları ve doğranmış havuçları ekleyin.
5 dakika kavurup şeker, tuz, pirinç ve suyunu ekleyin. Pirinç yumuşayan kadar pişirin.
Ilındıktan sonra dereotuyla süsleyip, servis yapın.
|
Zeytinyağlı Havuç |
|
YENİ
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.01.2014
Mesajlar: 22 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc94956
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2014
1,967 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo havuç
1 çay bardağı pirinç
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı çiğ badem
1 adet limon
1 adet soğan
Öncelikle soğanı ince ince kıyıp zeytinyağında kavurun. Üzerine dilimlenmiş havuçları ve bir miktar suyu ekleyip yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Pirinçleri ekleyip, biraz daha sıcak su ilave edip, kapağını kapatıp pişmesini bekleyin. Bu arada bademleri de tereyağında kavurun. Servis yaparken istenirse üzerine ekleyip ılık ya da soğuk olarak ikram edin.
|
Zeytinyağlı Havuç |
|
merve x
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.12.2011
Mesajlar: 34 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc70467
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2011
2,266 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo havuç
1 adet orta boy soğan
1/4 su bardağı zeytinyağı
1 adet küp şeker
Yarım çay bardağı pirinç
1 su bardağı su
1 tutam Dereotu
1 tutam Tuz ve karabiber
2 diş sarımsak
Yağı geniş bir tavaya döküp, minik minik kıydığınız soğanları kavurun. Havuçları halka halka doğrayıp tavaya ekleyin. 3-4 dakika kavurun. Su, tuz, karabiber ve şekeri ekleyip fokurdatın, ardından pirinci ekleyin. Ağzı kapalı pişmeye bırakın. Pişmeye yakın ince kıyılmış dereotunu ekleyin. Malzemeler pişince ocaktan alın. Soğuk olarak ister limonla ister sarımsaklı yoğurtla servis yapın.
|
Zeytinyağlı Havuç |
|
ERGUN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2005
Mesajlar: 99 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc65299
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2011
2,838 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ergun Köknar
1/2 kg. havuç
1 kahve fincanı pirinç
1 baş soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
6 diş sarımsak
Yeterince tuz
maydanoz
Havuçların körpe olmasına dikkat ederek satın alınız. Üstlerini iyice kazıyıp, sap taraflarını kesiniz, iri verev parçalar halinde doğrayınız. Soğanı yemekte tel tel hissedebilmek için halka şeklinde doğrayınız. Tencereye zeytinyağını koyup içine doğradığınız havuç ve soğanları ilave ediniz. Pirinci yıkayıp ilave ediniz. Tuzunu şekerini ekleyiniz. Üzerine iki bardak sıcak su koyup, tencerenin kapağını kapatınız. Hafif ateş üzerinde pişiriniz. Pirinçler uzayıp, havuçlar yumuşayınca, tencereyi ateşden alınız. Tencerede soğumaya bırakınız. İyice soğuyunca, servis tabağına dökünüz. Üzerini ince kıyılmış maydanozla süsleyip ikram edjniz.
Not: İmam bayıldılar hariç zeytinyağlı yemeklere domates konmalıdır. Kullanılan sebzenin kendine özel rengi domates tarafından bozulur ve kararır. Yalnız havuç kırmızı olduğu için, istenirse bu yemeği yaparken domates veya salçası kullanılabilir.
|
Zeytinyağlı Havuç |
|
Esra R.
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.04.2011
Mesajlar: 54 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc64418
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2011
2,259 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg. havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
3 diş sarımsak
1 adet soğan
1 kahve fincanı pirinç
2 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı toz şeker
4 dal kıyılmış maydanoz
Tuz
Havuçları temizleyip verev şeklinde doğrayın. Kıyılmış sarımsak ve soğanı zeytinyağında iki-üç dakika kavurun. Üzerine havuç ve pirinci ilave edin. Birkaç dakika daha soteleyip sıcak su, toz şeker ve tuz ekleyin. Havuç yumuşayana kadar pişirin. Üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.
|
ZEYTİNYAĞLI HAVUÇ |
|
kurabiyem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.10.2010
Mesajlar: 30 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc56842
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2010
2,616 defa indirildi / yazdırıldı
|
İlk önce, taze ve cins havuçlardan almayı bilmeli. Bunlar, hem körpe, tatlı ve lezzetlidir.
Üzerlerini kazıyıp yıkamalıdır. Sap tarafları birleşik kalmak üzere uçtan sapma doğru, her havucu uzunlamasına iki ayrı dilimlere yarmalıdır.
Soğanları da doğrıyarak, tavada, kızgın zeytinyağında yalnız pembeleşinceye kadar kızartmalıdır. Birkaç baş sarımsağı da dişlere ayırarak soğana katmalı. Birlikte tavada biraz çevirmelidir.
Sonra, havuçları kenarlı bir tepsiye veya tencereye yerleştirmeli ve aralarına soğan ve sarımsaktan ibaret harcı da bölerek tuzunu ve biberini serpmeli ve münasip miktarda suyunu da koyarak, orta ateşte pişirmelidir.
|
HAVUÇ ZEYTİNYAĞLI |
|
aydan müftüoğlu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.07.2010
Mesajlar: 63 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc53666
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2010
2,678 defa indirildi / yazdırıldı
|
Havuçları iyice kazıyınız. Uzunlamasına ve birbirine dik olarak iki kez yarınız. Yalnız sap taraflarının birbirlerine bağlı kalmalarına dikkat ediniz. Havuçları yıkayınız. Halka halka doğranmış soğanı bolca zeytinyağı içinde pembe bir hale gelene kadar kavurunuz. Buna diş diş ayıklanmış sarımsak ilave ediniz. Birkaç kez çevirip havuçların aralarına sıkıştırıp tuz, biber ve suyunu da katarak pişiriniz.
|
Zeytinyağlı Havuç |
|
kübra
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.04.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc35232
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2009
2,694 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 kg. havuç
3 adet soğan
1 baş sarımsak
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay bardağı zeytinayağı
1 bardak yoğurt
tuz.
Soğanlar halka doğranır, tencerede şeffaf hale gelinceye kadar kavrulur. Verev doğranan havuçlar ve sarımsaklar da soğanların içine ilave edilerek kavrulur, 1 bardak su, tuz, şeker atarak havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Bol maydanoz kıyılarak üzerine serpilir. Sarımsaklı yoğurt ile servis yapılır.
|
ZEYTİNYAĞLI HAVUÇ |
|
Numan
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2009
Mesajlar: 20 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc34598
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2009
2,562 defa indirildi / yazdırıldı
|
1200 gram havuç
165 gram zeytinyağı (3/4 bardak)
150 gram soğan (2 orta)
30 gram pirinç (1/2 kahve fincanı)
4 bardak su
1/2 çorba kaşığı toz şeker
1/2 demet maydanoz
Tuz
1 Bir tencereye; üç çeyrek bardak zeytinyağı, kazınmış, küçük ve yuvarlak kesilmiş havuç ile, küçük doğranmış soğanları koyarak, soğanları sarartmadan 5 dakika kadar kavurmalı, sonra bu soğan ve havuçlara; 4 bardak sudan yalnız 1 kahve fincanını katarak, tencerenin kapağını kapatmalı ve su yarıya ininceye kadar arada bir karıştırmak suretiyle orta kuvvetteki ateşte böğürmeye bırakmalıdır.
2 Sonra, böğütmüş olduğumuz bu havuçlara, yarım silme çorba kaşığı toz şeker, yarım çorba kaşığı tuz ile, sıcak bir halde olmak üzere geriye kalan suyu da katarak, havuçların yumuşak bir hal alıncaya kadar pişmeye bırakmalıdır. (Tenceredeki suyu çekmesine rağmen havuçlar yumuşamamış iseler, bunlara bir miktar daha sıcak su katmalıdır.)
3 Havuçlar yumuşayınca tencereye; başka bir kap içinde haşlanmış yarım kahve fincanı pirinç katmalı ve beraberce 5 dakika daha pişirdikten sonra tencereyi ateşten almalı ve havuçlar soğuduktan sonra tabağa alarak üstlerine kıyılmış yarım demet maydanoz serpmeli ve servis yapmalıdır.
|
ZEYTİNYAĞLI HAVUÇ |
|
O'kadın
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.08.2008
Mesajlar: 61 Şehir: Çankaya |
Kısa URL: https://ml.md/lc26833
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2008
2,760 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Kişilik Malzemeler
1 kilo büyükçe havuç
1-2 diş sarımsak
1 kahve fincanı pirinç
1 çay fincanı sıvı yağ
Az tuz
Hazırlanışı
Havuçlar yıkanır, soyulur, ince dilimler halinde kesilir. Altı düz bir tencereye güneş şeklinde dizilir. Üzerine ayıklanmış, yıkanmış pirinç serpilir.
Sarımsaklar ufak ufak doğranır, havucun üzerine ilave edilir. Sıvı yağ ve çok az su ile havuçlar yumuşayana kadar pişirilir.
Not: Soğuduktan sonra üzerine arzuya göre sarımsaklı ya da sade yoğurt ilave edilir.
|
Zeytinyağlı Havuç |
|
Neslihan Sak
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.08.2008
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc26596
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2008
2,587 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet iri havuç
1 avuç pirinç
4 diş sarımsak
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sıcak su
Havuçlar kazınır halka doğranır. Yayvan bir tencereye dizilir. Üzerine kıyılmış sarımsak, yıkanmış pirinç, tuz, şeker, zeytinyağı ve su konur tencerenin kapağı kapalı olarak orta-kısık ateş arası durumda 45 dakika pişirilir. Ilık ya da soğuk olarak servis yapılır. Üzerine kıyılmış maydanoz serpilir.
|
Zeytinyağlı Havuç |
|
haticekorat
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.06.2008
Mesajlar: 26 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc24371
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2008
2,495 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet iri havuç
1 çay bardağı pirinç
1 adet iri kuru soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı su
Tencereye yağ konur. Isınınca yarım daire şeklinde doğranmış soğan ve daire şeklinde doğranmış havuç atılır. 10 dakika kadar kavrulur. Üzerine yıkanmış pirinç, tuz ve şeker eklenir, bir tur daha karıştırdıktan sonra sıcak su katılır. Kapaklı olarak orta- kısık ateşte 35-40 dakika pişirilir. Ilık ya da soğuk servis yapılır.
|
Zeytinyağlı Havuç |
|
inciacarsoy
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.03.2008
Mesajlar: 46 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc22439
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2008
2,481 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1 kg havuç
2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1/3 su bardağından biraz az pirinç (ayıklanıp yıkanmış) (75 gr)
1/2 su bardağı zeytinyağı (125 ml)
1/2 su bardağı donmuş bezelye
1+1/2 su bardağı sıcak su (375 ml)
2 çay kaşığı toz şeker
Tuz
Yapılışı
Havuçları kazıyın, yıkayın ve 3 cm kalınlığında çapraz halkalar halinde dilimleyin.
Soğanları kıyın ve tencerede, yağın yarısını kullanarak, kavurun.
Kavrulmuş soğanlara; sarımsak, havuç, bezelye ve pirinci ekleyin. 2-3 dk daha kavurduktan sonra 1/2 bardak suyu ilave edin. Kısık ateşte, 20-25 dk kadar pişirin. Tuz ve şekerle lezzetlendirin.
Yemeği ateşten alın, üzerine geri kalan zeytinyağını gezdirin, ince kıyılmış dereotlarını serpip, soğumaya bırakın.
Arzunuza söre; sarımsaklı veya sade yoğurtla servis yapabilirsiniz.
|
ZEYTİNYAĞLI HAVUÇ |
|
yasemen
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.01.2008
Mesajlar: 28 Şehir: Bornova-İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc20544
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2008
2,723 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 Orta boy havuç
1 Çorba kaşığı pirinç
1 Çay bardağı zeytinyağı
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Orta boy soğan
1 Çay kaşığı şeker
5-6 Diş sarımsak
1 Su bardağı yoğurt
Tencereye 2,5 su bardağı su koyup, tuz katarak kaynatınız. Havucu yıkayıp kazıyınız. Uzunlamasına ikiye bölüp 1 cm kalınlığında enine doğrayınız.
İnce doğranmış soğan, şeker, sarımsak, havuç, pirinç ve zeytinyağını ilave edip önce orta, sonra hafif hararetli ısıda yumuşayıncaya kadir pişiriniz. Servis tabağına boşaltıp soğuyunca yoğurtla servis yapınız.
|
ZEYTİNYAĞLI HAVUÇ |
|
Belkıs
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.09.2006
Mesajlar: 60 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc9964
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2006
2,962 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
1 kilo havuç
4 baş soğan
Yarım bardak zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
8 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Havuçlar kazındıktan ve dip tarafları kesildikten sonra uzunlamasına ve yarım parmak kalınlığında kesilip, yağda, halka halka doğranmış soğanlar ile beraber 10 dakika kadar süre ile kavrulur. Sonra tuz, sarımsak, biber de ilave edilerek 5 - 6 dakika daha kavrulup birbuçuk bardak kadar su ilâve edilip kapağı kapatılarak havuçlar iyice yumuşayıp pişinceye kadar orta ateş üzerinde 40 - 50 dakika kadar süre pişirilir. Soğuduktan sonra servis yapılır.
|
Zeytinyağlı Havuç |
|
nedimex
Super MOD
Kayıt: 17.07.2005
Mesajlar: 564 Şehir: Kadiköy/Istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc4073
Gönderme Tarihi: 24.May.2006
2,876 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
2 orta boy Sogan
5 dis Sarmisak
9 orta boy 1 kg Havuç
3-4 dal Maydanoz
2 yemek kasigi 15 gram Pirinç
8 yemek kasigi 80 gram Zeytinyagi
1 1/2 tatli kasigi Tuz
1 tatli kasigi Seker
YAPILIŞ TARİFİ
Sogani ve sarmisagi soyun, soğani yarim daire seklinde ince ince dograyin sarmisagi ise ince kiyin. Tencereye zeytinyaği ve ve dogranis soğani koyun. Kapagi kapatarak kisik ateste 4-5 dakika kavurun. Ince dogranmis sarmisak, tuz, seker ve suyu soğanlara ekleyin ve kaynamaya birakin.
Havucusoyun ve 1 santimetre kalinlikta daire seklinde dograyin.
Tencerede pismekte olan karisima ekleyin. Üzerine pirinci serpip kaynayinca atesi kisin. Havuç yumusayincaya kadar, yaklasik 25-30 dakika pisirin. Servis tabagina aldiginizda sogutun ve üzerine maydanoz yapraklarini serpistirirerek servis yapin.
|
Zeytinyağlı Havuç |
|
Eşik
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.05.2006
Mesajlar: 67 Şehir: tekirdag |
Kısa URL: https://ml.md/lc3442
Gönderme Tarihi: 04.May.2006
2,822 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg havuç
1 baş soğan
2 adet yumurta
1/2 demet maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı
Havuçları haşlayın, soğuyunca küp küp doğrayın. Soğanı yağda kavurup, havuçları katın, bir süre beraberce çevrin. Yumurtaları çırpıp üzerine dökün. Yumurtaları pişinceye dek kanştırın. Servis tabağına koyup, maydanozla süsleyin.
|
|