|
|
ZEYTİNYAĞLI DOLMA İÇİ |
|
savran
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.10.2006
Mesajlar: 36 Şehir: sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc8784
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2006
4,160 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ:
3 kahve fincanı pirinç
7 adet büyük soğan
3/4 bardak zeytinyağı
1/2 bardak su
1 adet büyük domates
1/2 kahve fincanı çam fıstığı
1/2 kahve fincanı siyah kuru üzüm
1/2 demet nane
1 demet dereotu
3/4 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tuz
2 kahve kaşığı yenibahar
2 kahve kaşığı karabiber
YAPILIŞI:
Ölçülere göre, bir tepsiye pirinci koyarak ayıklayın, sıcak suyu tepsiye dökün ve pirinçler içinde olduğu halde bir tarafa bırakın. Su soğuyunca dökün , bir kaç defa bol su ile ovalı-yarak yıkayın ve süzerek bir tarafa koyun. Diğer yandan bir tencereye zeytinyağı, küçük doğranmış soğanlar, çam fıstığı, tuz koyarak kuvvetli ateşte 20 dakika kavurun. Soğanlara pirinçleri de katarak karıştırmak suretiyle 10 dakika daha kavurun. Sonra aynı tencereye sıcak su, kabukları ve çekirdekleri çıkarılmış ve kıyılmış domatesleri, siyah kuru .üzüm, karabiber, yenibahar, toz şeker, doğranmış naneleri ve dereotunu ilâve ederek iyice karıştırın ve tencerenin kapağını kapatarak 15-20 dakika pirinçler suyunu çekip irileşinceye kadar pişirin. Sonra ateşten indirin, dolma için kullanın.
|
ZEYTİNYAĞLI DOLMA İÇİ |
|
Hüdaverdi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.11.2007
Mesajlar: 50 Şehir: Beypazarı-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc19346
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2007
3,822 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
500 gr. pirinç,
yarım ve 1 kg. soğan,
3 kaşık çamfıstığı,
3 kaşık kuşüzümü,
1 kaşık şeker,
1 demet maydanoz,
2,5 bardak zeytinyağı,
1 demet dereotu,
1 demet nane,
2 limon,
tuz,
karabiber,
bahar,
tarçın.
Yapılışı:
1- Soğanları soyup yemek soğanı şeklinde (kare şeklinde) doğrayıp, orta büyüklükte bir tencereye koyunuz.
2- Fıstığı yıkayıp soğanı ilave ediniz.
3- Yağını da koyup hepsini ateş üzerinde bir kevgirle karıştırarak fıstıklar hafif pembeleşinceye kadar kavurunuz.
4- Pirinci ayıklayıp yıkayıp 20 dakika kadar el dayanabilecek derecede sıcak suda ıslatınız.
5- Fıstıklar hafif pembeleşince, suyunu süzüp pirinci ilava ediniz.
6- Üzerine çıkacak kadar su koyup, yıkanmış üzümü, tuzu ve şekeri koyunuz.
7- Kapağını kapatıp suyunu çekinceye kadar orta hararetli ateşte pişiriniz.
8- Ateşten alınca baharatlarını, maydanoz, nane, dereotunu kıyarak koyunuz.
9- Limon suyunu da koyup hepsini birden karıştırınız.
10- Sonra istediğiniz malzemenin içine koyup doldurunuz.
|
Zeytinyağlı Dolma İçi |
|
mor salkım
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.06.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc135159
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2018
1,967 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo dolmalık biber
300 gr. pirinç
1 bardak zeytinyağı
3 adet domates
5 adet soğan
1 kaşık şeker
1 kaşık fıstık
1 kaşık üzüm
Maydanoz
Nane
Dereotu
Baharatlar
Soğanları soyup kare kara doğrayıp yemeklik orta büyüklükte bir tencereye koyun. Fıstığı yıkayıp soğana ilave edin. Yağınıda koyup hepsini ateşte hafif pembeleşlinceye kadar kavurun. Pirinci ayıklayıp yıkayıp 20 dk. kadar el dayanabilecek kadar sıcak suda ıslatın. Fıstıklar hafif pembeleşince suyunu süzüp pirinci ilave edin. Kevgirle karıştırıp pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Üzerine şekeri üzümü tuzu koyun. Kapağını kapatıp suyunu çekinceye kadar orta hararetli ateşte pişirin. Ateşten alınca baharatlarını maydanoz nane dereotu kıyarak koyun. Limon suyunu da koyup hepsinin birden karıştırın. Sonra istediğiniz malzemenin içine koyup doldurun.
|
|
ZEYTİNYAĞLI DOLMA İÇİ Tarifleri Zeytinyağlı Bakla Tarifleri
|
|