|
Zeytinyağlı Brüksel Lahanası |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc50572
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2010
3,315 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
15-20 adet brüksel lahanası
1 kahve fincanı Bizim Mutfak Pilavlık Pirinç
1 adet soğan
1 adet havuç
4 çorba kaşığı Altın Hasat Sızma Zeytinyağı
1 limonun suyu
Havucun kabuğunu kazıyıp istediğiniz şekilde doğrayın. Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtıp kıyılmış soğanı kavurun. Havucu ve Brüksel lahanalarını ilave edin. 5 dakika daha kavurmaya devam edin. En son kalan zeytinyağını, 2 çay bardağı su, limon suyunu ve pirinci ekleyin. Bir taşım kaynayınca ateşi iyice kısın. Tencerenin kapağını açmadan 20 dakika boyunca pişirin. Ocaktan alın, yine tencerenin kapağını açmadan soğumaya bırakın. Soğuk servis yapın.
|
Zeytinyağlı Brüksel Lahanası |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc48759
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2010
3,003 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
500 gr brüksel lahanası
2 adet havuç
1/2 çay bardağı AltınHasat Riviera Zeytinyağı
1 adet soğan
1 çorba kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber
Lahanaların dış yapraklarını bir kat soyup baş kısmından biraz kesin ve 10 dakika sirkeli suda bekletin. Havuçları temizleyip verev doğrayın. Geniş bir tencereye süzdüğünüz lahanaları, havuçları ve küp doğranmış soğanı ilave edin. Tuz, şeker, zeytinyağı ve1 çay bardağı su ilave edin. Brüksel lahanasının rengini kaybetmemesi için tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pişirin. Çatal girecek kıvama geldiğinde kapağı kapalı şekilde soğumaya bırakın. İsteğe göre baharat ile tatlandırın. Servis yapın.
|
|