Enginarları temizleyin. Patates ve havuçları küp küp doğrayıp bezelye ile birlikte haşlayın.
Yemeklik doğranmış soğanı haşladığınız malzemelerle birleştirip enginarı bu iç ile doldurun.
Bir tencereye alıp limonlu su ile 40 dakika kısık ateşte pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc41156
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2009
4,978 defa indirildi / yazdırıldı
4 kişilik Gerekli malzeme;
4 iri enginar
1.5 limonun suyu
300 gr bezelye
4 taze soğan
6-7 arpacık soğan
3-4 dal dereotu
1.5 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tozşeker
Tuz
Süslemek için:
Küçük küpler halinde doğranmış havuç
1. Enginarları temizleyip yıkayın. Kararmaması için 1 limon suyu ve tuz ilave edilmiş suda bekletin. Bezelyeyi ayıklayın. Taze soğanları temizleyip kıyın. Arpacık soğanları soyun. Dereotunu kıyın.
2. Bezelyeyi tuzlu suda hafif haşlayıp süzün. 1 çay bardağı zeytinyağını tavada kızdırıp taze soğanı sote edin. Bezelyeyi ekleyip karıştırın. 1 tutam tuz serpip ateşten alın.
3. Bezelyeli karışımı enginarların içine paylaştırıp yayvan bir tencereye dizin. Arpacık soğan, 1 tutam tuz, tozşeker, kalan zeytinyağı, limon suyu ve su ilave edip kapağı kapalı olarak pişirin. Su kaynayınca ateşi kısıp sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Servis tabağına alıp küçük küpler halinde doğranmış havuçlarla süsleyerek servis yapın.
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 08.04.2021