Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Zeytinyağlı Barbunya Fasulyesi


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Zeytinyağlı Bakla Tarifleri
Zeytinyağlı Bamya Tarifleri
Zeytinyağlı Bezelye Tarifleri
Zeytinyağlı Biber Tarifleri
Zeytinyağlı Börülce Tarifleri
Zeytinyağlı Domates Tarifleri
Zeytinyağlı Enginar Tarifleri
Zeytinyağlı Fasülye Tarifleri
Zeytinyağlı Havuç Tarifleri
Zeytinyağlı Ispanak Tarifleri
Zeytinyağlı Kabak Tarifleri
Zeytinyağlı Kereviz Tarifleri
Zeytinyağlı Lahana Tarifleri
Zeytinyağlı Patates Tarifleri
Zeytinyağlı Patlıcan Tarifleri
Zeytinyağlı Pırasa Tarifleri
Zeytinyağlı Sebze Tarifleri
Zeytinyağlı Türlü Tarifleri
Zeytinyağlı Yerelması Tarifleri
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Zeytinyağlı Barbunya Fasulyesi

Belkıs
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.09.2006
Mesajlar: 60
Şehir: Bolu
Kısa URL: https://ml.md/lc9956
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2006
3,025 defa indirildi / yazdırıldı




1500 gr. taze barbunya
400 gr. domates (4 küçükçe)
5,5 bardak su
220 gr. zeytinyağı (1 bardak)
200 gr. dolmalık biber
250 gr. soğan (3 orta)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 çorba kaşığı tuz

Bir tencereye ölçülere göre zeytinyağı konularak kızdırılır ve bu yağa sapları ve çekirdekleri ayıklanmış, dörde bölünmüş dolmalık biberler konularak 2 dakika zeytinyağında sote edilir, yani hafifçe kızartılır. Bu iş bitince bir delikli kepçe ile biberler tencereden alınarak bir tabağa konulur. Sonra tenceredeki bu kızgın yağa ince ince doğranmış soğanlar atılarak 10-12 dakika kavrulur ve buna kabuk ve çekirdekleri çıkarılarak küçük küçük doğranmış domatesler ilave edilir. Sıcak su konulur, tuz da konarak yavaş yavaş kaynatılır. Başka bir tencerede kaynamakta olan tane halindeki barbunya fasulyeleri suyundan süzülerek kepçe ile alınır ve önceki tencereye hepsi boşaltılır, içerisine toz şeker, dolmalık biberler de ilave edilerek kapağı kapatılır ve bir saat pişirilir. Bu süre dolunca, kalan iki domatesin kabuk ve çekirdekleri çıkarılır. Küçük küçük doğranmış, maydanozla beraber tencereye konulur. Yeniden kapağı kapatılarak yarım saat pişirilir. Sonra tencere ateşten indirilir, soğutulur, tabağa alıanarak servis yapılır.


ML® Zeytinyağlı Barbunya Fasulyesi için tıklayın


Zeytinyağlı Taze Barbunya Fasulyesi

vardar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.02.2007
Mesajlar: 394
Kısa URL: https://ml.md/lc12160
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2007
18,079 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo iç barbunya
1/2 bardak zeytinyağı
2 baş soğan
2 orta boy domates
5.5 bardak su
Tuz

Bir tencereye zeytinyağını çentilircesine ince doğranmış soğanla birlikte koyup kabı orta ısılı bir ateşe oturtmalı Tahta kaşıkla kavrulacak soğanlar pembeleşince kabukları soyulduktan sonra çekirdekleri çıkarılmış ve küçük parçalara doğranmış domatesi katmalı. Tuzunu da serptikten sonra iki - üç dakika tenceredekileri karıştırarak pişirmeli. Sonra beş-buçuk bardak suyu dökmeli ve tenceredekileri kaynatmalı.
Bu arada bir başka tencerede kaynamakta olan tuzlu suyun içine iç barbunyaları atıp bunları onbeş dakika kadar kaynatmalı. Sonra suyu süzülecek barbunyaları öbür tenceredeki kaynar domatesli suyun içine atmalı. Tencerenin kapağını örtmeli ve fasulyeler yumuşak bir duruma gelinceye kadar bunları pişirmeli. Fasulyeler pişince tencereyi ateşten almalı ve iyice soğumaya bırakmalı. Sonra servis tabağına aktarmalı ve soğuk olarak servis yapmalı. Bazı kimseler barbunyaları kaynar domatesli suya atarken bir kahve kaşığı da toz şekeri atmaktadırlar. İsteyenler şeker de katabilirler. Ancak fasulyeler aslında tatlı olduklarından bunlara şeker katmak lüzumsuzdur.
Barbunya fasulyesini servis tabağına koyduktan sonra tabağın çevresini ve fasulyelerin üstünü bir - iki maydanoz yaprağıyle veya dereotu yaprağıyle süslemek mümkündür.


ML® Tarçınlı Barbunya için tıklayın


Zeytinyağlı Barbunya Fasulyesi

YaseminT
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.11.2007
Mesajlar: 75
Şehir: Merzifon
Kısa URL: https://ml.md/lc19227
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2007
2,579 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. barbunya (taze)
2 adet soğan
2 adet havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet domates
Tuz
Maydanoz

Barbunyanın içini çıkarıp yıkayınız.
Üstünü örtecek kadar suyla 1 taşım kaynatınız.
Ateşten alıp boyalı suyu süzünüz.
Bir tencereye yağı, doğranmış soğanı, kazınmış 4'e ayırıp 1 cm.'lik verev parçalara doğranmış havucu koyunuz.
Ateş üzerinde hafif öldürülüp kabukları soyulmuş fındık büyüklüğünde doğranmış domatesi ilave edip hafifçe kavurunuz.
3 bardak suyu ve haşlanmış barbunyaları ilave ediniz.
Orta hararetli ateş üzerinde barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
Suyunu çekerse kafi miktar sıcak su ilave ediniz.
İnmesine yakın tuzunu ilave ediniz.
Kafi miktar sulu olarak ateşten alınız. (Yüze yüz suyu kalması normaldir çünkü soğuma esnasında bünyesine su alır.)
Servis tabağına boşaltıp üzerine maydanoz serpip servis yapınız.


ML® Zeytinyağlı Bezelye için tıklayın


Zeytinyağlı Taze Barbunya

yasemen
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 08.01.2008
Mesajlar: 28
Şehir: Bornova-İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc20543
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2008
2,701 defa indirildi / yazdırıldı




1 Kg. Taze barbunya
1 Orta boy havuç veya patates
1/2 Su bardağı zeytinyağı
2 Yeşil biber
2 Orta boy soğan
1 Tatlı kaşığı tuz
2 Orta boy domates
2 Çay kaşığı şeker
2 Diş sarımsak
8-10 Dal maydanoz

Tencereye 4 su bardağı su koyup kaynatınız. İnce kıyılmış soğan, kabuğu soyularak doğranmış domates, biber, yağ ve ayıklanmış barbunyayı ilave edip 1/2 saat pişiriniz.
Fındık büyüklüğünde doğranmış havucu katıp hafif hararetli ısıda sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Servis tabağına boşaltıp üzerine kıyılmış maydanoz serpiniz.


ML® Zeytinyağlı Kuru Fasulye için tıklayın


Zeytinyağlı Taze Barbunya

titiz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 15.07.2008
Mesajlar: 20
Kısa URL: https://ml.md/lc25437
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2008
2,672 defa indirildi / yazdırıldı




1/2 kg. taze barbunya
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet domates
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
Maydanoz
Tuz

Ayıklanmış barbunyaları tencerede 20 dakika kaynatıp, suyunu süzün. Başka bir tencereye zeytinyağını koyun, küçük küçük doğranmış soğan ve sarımsakları yağda kavurun. Küp küp doğranmış havuç, patates ve domatesleri ilave edin. Barbunyaları da ekleyin. Bir buçuk su bardağı suyu, tuzu ve şekeri koyup sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alıp, üzerine doğranmış maydanoz serpin.

ML® Tarçınlı Barbunya (görsel)


Zeytinyağlı Barbunya

Son yolcu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.08.2008
Mesajlar: 110
Kısa URL: https://ml.md/lc26924
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2008
2,546 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 kilo taze barbunya
1 bardak zeytinyağı
4 dolmalık biber
2 adet soğan
3 adet domates
1 kaşık şeker
Tuz

Kabukları ayıklanmış barbunya haşlanır, süzülür. Zeytinyağı bir tencereye konur, soğan ince ince dilinip yağda öldürülür. Domates ve dolmalık biber ilâve edilip biraz kavrulur, tuz, şeker ve barbunyadan sonra üç bardak sıcak su konur ve bir saat pişirilir. Soğuduktan sonra, sofraya getirilir.


Zeytinyağlı Barbunya

kübra
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 08.04.2009
Mesajlar: 20
Şehir: Isparta
Kısa URL: https://ml.md/lc35233
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2009
2,572 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
1 kg. taze barbunya
3 adet domates
2 baş soğan
1 kahve fincanı zeytinyağı
4 tatlı kaşığı toz şeker
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz.

Barbunyalar ayıklanır, bir tencerede kara suyu çıkıncaya kadar kaynatılır. Ocaktan alınır suyu dökülüp düdüklü tencereye koyulur. Küp doğranan soğanlar, küp doğranmış domatesler, tuz, şeker, sarımsak ve yağ ilave edilir. 1 çay bardağı su ilavesi ile pişirilir. Servis tabağına alınır. Kıyılmış maydanoz ile servis yapılır.


Zeytinyağlı Barbunya

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc36683
Gönderme Tarihi: 20.May.2009
2,550 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler
2 bardak kuru barbunya veya yarım kilo taze barbunya
2 baş kuru soğan
1 patates
1 havuç
3-4 diş sarımsak
1 kaşık domates salçası
Tuz, şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
Bir tutam maydanoz

Kuru barbunya akşamdan soğuk suyla ıslatılıp haşlanır. Küçük doğranmış soğanlar yağda pembeleştirilir. Küçük küpler halinde doğranan havuç ve patatesler de beraberce birkaç kez çevrilir. Salça da konarak biraz daha kavrulur. Kafi miktarda su konup kaynatılır. Barbunyalar, tuz, şeker, sarımsak da ilave edilir. Barbunyalar iyice piştiğinde maydanozla süslenip soğuk servis edilir.


Zeytinyağlı Barbunya

ferdi
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 29.07.2009
Mesajlar: 19
Şehir: Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc38613
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2009
2,547 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
1 kg. barbunya
4 domates, kabuğu soyulmuş, küp küp doğranmış
2 baş kuru soğan, doğranmış
1 çay bardağı zeytinyağı
2 havuç
2 - 3 adet sivri biber
750 ml kaynamış su
tuz

Yapılışı:
Soğanı ve biberi zeytinyağı ile kavurun. Havuçları küp küp doğrayıp, tencereye ilave edin. Domatesleri ekleyip, ezilene kadar pişirin. Ayıklanmış ve yıkanmış barbunyayı ekleyip 5 dakika karıştırın. Sonra suyu ve tuzu ilave edin. Kısık ateşte barbunyaları yumuşayana kadar pişirin.


Zeytinyağlı Barbunya Fasulyesi

gönül sofrası
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.09.2009
Mesajlar: 20
Şehir: Sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc40799
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2009
2,688 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg taze barbunya
5 domates
2 çarliston biber
4 soğan
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı su
Yarım limon suyu
4-5 dal maydanoz
Tuz
Pulbiber

Barbunyaları ayıklayıp yıkayın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Çarliston biberlerin çekirdekli kısımlarını çıkarıp ince ince doğrayın. Soğanları kıyın, sarımsakları ezin. Maydanozu yıkayıp ince ince kıyın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin. Çarliston biberi ekleyip kavurun. Domatesi ilave edin ve koyulaşıncaya kadar pişirin. Barbunyaları ekleyip karıştırın. 2-3 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Su, limon suyu, tuz ve tozşekeri ilave edip kapağını kapatın. Barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp üzeri kapalı olarak ılınmaya bırakın. Servis tabağına alıp pulbiber ve maydanoz serpin. Servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin.

Not: Zeytinyağlı yemekleri hazırlarken, yağ miktarının yarısını pişirme esnasında kullanın. Yemek ılınınca kalan yağı üzerine gezdirerek dökün. Kapağı kapalı olarak soğutun. Çok daha lezzetli olduğunu ettireceksiniz.


Zeytinyağlı Barbunya Fasulyesi

tıfıl
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.01.2010
Mesajlar: 39
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc46496
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2010
2,236 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. barbunya fasulyesi
4 adet domates
1 adet havuç
2 baş soğan
Yarım bardak zeytinyağı
Tuz

Bir kap içinde ince kesilmiş soğan ve havucu zeytinyağında sararıncaya kadar kavurunuz. İnce doğranmış domates, üç bardak su koyarak kaynatınız. Temizlenmiş iç barbunya fasulye bol suda yirmi dakika kaynatılıp süzülerek hazırladığınız harç içine konur ve orta ateşte pişirip servis yapınız.


Zeytinyağlı Barbunya

sezercik
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 27.04.2010
Mesajlar: 19
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc51159
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2010
2,578 defa indirildi / yazdırıldı




1/2 kg. barbunya, fasulye
2 baş soğan
1 havuç
1 çay bardağı sıvı yağ
2 domates veya 2 yemek kaşığı salça
10 diş sarımsak
Maydanoz
1 çay kaşığı şeker
Tuz

Tencereye bol su koyarak barbunyalar haşlanır. Boyalı suyu süzülür. Temiz bir tencereye yağ, doğranmış soğan, diş sarımsak, ayıklanmış havuçlar dörde bölünerek doğranır, ilave edilir. Ateş üzerinde hafif kavrulur, rendelenmiş domates (veya salça) konur. Şeker ve tuz ilave edilir, haşlanmış fasulyelerde konarak hep beraber karıştırılır. Kısık ateşte sıcak su ilavesiyle barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Suyunu çekip fasulyeler pişince söndürülür. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpilir.


Zeytinyağlı Barbunya Fasulyesi

Tutkunaz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.01.2011
Mesajlar: 31
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc61262
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2011
2,478 defa indirildi / yazdırıldı




1500 gr. barbunya fasulye
200 gr. dolmalık biber
250 gr. soğan (3 orta boy)
400 gr. domates (2 büyük)
220 gr. zeytinyağı (1 su bardağından biraz az)
2,5 bardak su
1 tatlı kaşığı şeker
tuz

Tencereye ayıklanarak tane haline getirilmiş taze barbunya fasulyesi, küçük doğranmış biber, çok küçük doğranmış 3 orta boy soğan, kabukları çıkarılmış ve küçük kesilmiş 3 büyük domates, zeytinyağı, su, toz şeker ve yarım çorba kaşığı da tuz koyarak tencerenin kapağını kapamalıdır. Sonra tencereyi ateşe oturtarak, 60 dakika pişirmeli, soğutarak servis yapmalıdır.


Zeytinyağlı Barbunya

şahin bey
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 27.05.2011
Mesajlar: 19
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc63902
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2011
2,842 defa indirildi / yazdırıldı




Elif Korkmazel

700 gram taze barbunya
1 adet havuç
1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
3 adet domates
2 adet sivri biber
2 diş sarımsak
1 adet kesme şeker
2 su bardağı su
Tuz

Taze barbunyayı yıkayıp tencereye koyun, üzerine geçecek kadar su ilave edip 5 dakika kaynatıp süzün. Tencereye yağı koyup içine rendelenmiş soğanı katıp 2 dakika kavurun. Üzerine dilimlenmiş havucu ekleyin, beraber kavurmaya devam edin. Rendelenmiş domatesleri de ilave edip 5 dakika pişirin. Barbunya, sarımsak, tuz, şeker ve iri doğradığınız sivri biberleri ekleyip kapağı kapalı barbunyalar pişinceye kadar 35-40 dakika daha pişirin. Soğutup servis tabağına alın ve maydanozla süsleyin.


Zeytinyağlı Barbunya

A+
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 19.01.2011
Mesajlar: 29
Şehir: Karatay-Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc66641
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2011
2,434 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. taze barbunya
2 adet soğan
2 adet havuç
Yarım su bardağı zeytinyağı
5 diş sarımsak
Tuz
2 adet domates
Yarım çorba kaşığı salça
1.5 tatlı kaşığı tozşeker

Barbunyayı ayıklayın. Bir tencereye koyarak üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyin. 10 dakika haşlayıp ocaktan alın. Soğanı yemeklik, havucu ince halkalar halinde doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alıp soğan, havuç ve ince kıyılmış sarımsağı sote edin. Üzerine rendelenmiş domates ve salça ilave edin. Tuz ekleyip, bir dakika daha kavurun. Harcı barbunyanın üzerine dökün. Tozşekeri ekleyin. Barbunya yumuşayana kadar pişirin.


Zeytinyağlı Taze Barbunya Fasulyesi

dobra
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.02.2012
Mesajlar: 138
Şehir: Gaziantep
Kısa URL: https://ml.md/lc73109
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2012
2,405 defa indirildi / yazdırıldı




Ümit Usta

1,5 kg taze barbunya fasulye
2 adet büyük boy kuru soğan
4 adet dolma biber
3 adet büyük boy domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıvıyağ
6 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 kahve kaşığı karabiber
Tuz

Barbunyaları ayıklayıp, bol suyun içinde haşlayalım. Dolmalık biberlerin tohumlarını çıkartıp, uzunlamasına dörde bölelim. Tencereye sıvıyağ koyup, dolma biberleri sote edip, çıkartalım. İnce ince kıydığımız kuru soğanları, aynı yağda pembeleştirip, domates salçası ile 1-2 dakika daha kavuralım.
Kabuklarını soyduğumuz domatesleri mümkün olduğu kadar ince ince kestikten sonra, pembeleştirdiğimiz soğanlara ilave edelim. 1-2 sefer karıştırdıktan sonra, yeterince suyunu ve baharatını verip, kaynatalım.
Bu esnada haşlanmış olan barbunyaların suyunu süzüp, tencereye ilave edelim.
1-2 sefer karıştırdıktan sonra, kızarmış olan dolma biberleri de katıp, tencerenin ağzı kapalı olarak hermeleninceye kadar pişirelim.


Zeytinyağlı Barbunya

aras
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 01.07.2006
Mesajlar: 29
Şehir: Niğde
Kısa URL: https://ml.md/lc75169
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2012
2,106 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg barbunya
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet havuç (küp doğranmış)
3 adet domates (küp doğranmış)
2 adet soğan
1 lt kaynamış su

Yemeklik doğranmış soğanları zeytiyağında kavurun.Havuçları ekleyip kavurmaya devam edin.Domatesleri de ekleyip ezilene kadar pişirin.Barbunyayı ekleyip 3-5 dakika karşıtırın.1 lt kaynamış suyu,şeker ve tuzu ilave edip barbunyalar yumuşayana kadar pişirin.


Zeytinyağlı Barbunya

arzu kaynak
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 07.02.2014
Mesajlar: 22
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc95721
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2014
2,047 defa indirildi / yazdırıldı




2 kilo dondurulmuş barbunya
2 soğan
2 çorba kaşığı salça
3 sivri biber
3 diş sarımsak
2 havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı şeker
1 limon

Barbunyayı akşamdan ıslatın. Sabah suyunu döküp rendelenmiş soğanla birlikte zeytinyağında kavurun. 5 dakika kavrulunca üzerine salçasını, sarımsağını, havuçları, biberini ekleyip karıştırın. İstenirse rendelenmiş domates de ekleyebilirsiniz. Suyunu üzerini geçmeyecek kadar ekleyin ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte 40 dakika pişmeye bırakın. Barbunyalar pişince kıyılmış maydanozu ekleyip soğumaya bırakın. Servis yaparken limon suyu çok yakıştığından üzerine sıkıp soğuk olarak servis edebilirsiniz.


Zeytinyağlı Barbunya Fasulyesi

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc170947
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2023
211 defa indirildi / yazdırıldı




https://cook.com.tr

Domates 2 Adet
Zeytinyağı 1 Çay Bardağı
Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
Toz Şeker 1 Çay Kaşığı
Maydanoz 1 Tutam
Su 1 Litre
Fasulye Barbunya 0.5 Kilogram
Havuç 1 Adet
Sarımsak 3 Adet
Soğan 2 Adet
Domates Salcası 0.5 Çorba Kaşığı

Tencereye bol su koyarak barbunyalar haşlanıp, süzülür. Temiz bir tencereye yağ, soğan, sarımsak, havuç doğranıp, ateş üzerinde hafif kavrulur. Rendelenmiş domates ve salça eklenir. Şeker ve tuz ilave edilip, haşlanmış barbunyalar konarak hep beraber karıştırılır. Kısık ateşte sıcak su ilavesiyle barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Suyunu çekip barbunyalar pişirilince söndürülür. Üzerine maydanoz serpilir, streç film kullanılarak üzeri kapatılır ve dinlenmeye bırakılır. Soğuk servis yapılır.


Zeytinyağlı Barbunya Fasulyesi

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc170948
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2023
241 defa indirildi / yazdırıldı




https://cook.com.tr

Domates 4 Adet
Sızma Zeytinyağı 3 Çorba Kaşığı
Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
Toz Şeker 1 Çorba Kaşığı
Kırmızı Biber 1 Adet
Fasulye Barbunya 1 Kilogram
Havuç 1 Adet
Sarımsak 2 Diş
Soğan 1 Adet

1 Kg. ayıklanmış barbunya fasulyesi, kara suyunu akıtmak amacıyla, bol suda haşlanıp, kararan haşlama suyu dökülür. Daha sonra, 1 adet soğan küp küp doğranıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur. Minik minik doğranmış sarımsaklar eklenip soğanla birlikte biraz kavrulur. Daha sonra sırasıyla, küçük küçük doğranmış havuç, kırmızı çarliston biber ve rendelenmiş domates de ilave edilip biraz daha kavrulur. Domatesler suyunu çekince daha önceden haşlanmış barbunya fasulyesi tencereye alınıp, üzerine 2,5 su bardağı su ilave edilir. 1 çorba kaşığı toz şeker ve 1 tutam tuz da ilave edildikten sonra, kısık ateşte yaklaşık 35 - 40 dakika pişirilir. Soğuduktan sonra üzerine küçük doğranmış maydanoz ile süs yapılır.







Zeytinyağlı Barbunya Fasulyesi Tarifleri Zeytinyağlı Bakla Tarifleri



(20 adet Zeytinyağlı Barbunya Fasulyesi 1,407,591 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort