Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Banvit Yemek Tarifleri > Zeytinli Piliç (2 adet - 52,334 defa bakıldı)

Zeytinli Piliç


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Algida Yemek Tarifleri
Arçelik Yemek Tarifleri
Arzum Yemek Tarifleri
Aytaç Yemek Tarifleri
Banvit Yemek Tarifleri
Bizim Mutfak Yemek Tarifleri
Borcam Yemek Tarifleri
Dardanel Yemek Tarifleri
Duru Bulgur Yemek Tarifleri
Emsan Yemek Tarifleri
Eti Yemek Tarifleri
Fairy Yemek Tarifleri
Feast Yemek Tarifleri
Fritolay Yemek Tarifleri
Halk Yemek Tarifleri
Keskinoğlu Yemek Tarifleri
Knorr Yemek Tarifleri
Komili Yemek Tarifleri
Koska Yemek Tarifleri
Lezita Yemek Tarifleri
Luna Yemek Tarifleri
Maggi Yemek Tarifleri
Maret Yemek Tarifleri
Migros Yemek Tarifleri
Milupa Bebek Maması Tarifleri
Moulinex Yemek Tarifleri
Nestle Yemek Tarifleri
Nuhun Ankara Makarnası Yemek Tarifleri
Orkide Yemek Tarifleri
Pakmaya Yemek Tarifleri
Penguen Yemek Tarifleri
Philips Yemek Tarifleri
Pınar Yemek Tarifleri
Piyale Yemek Tarifleri
Sana Yemek Tarifleri
Selva Yemek Tarifleri
Sinbo Yemek Tarifleri
SuperFresh Yemek Tarifleri
Sütaş Yemek Tarifleri
Tamek Yemek Tarifleri
Tat Yemek Tarifleri
Tefal Yemek Tarifleri
Tukaş Yemek Tarifleri
Uno Yemek Tarifleri
Ülker Yemek Tarifleri
Yonca Yemek Tarifleri
Yörsan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Zeytinli Piliç

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163594
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2022
297 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet Banvit Bütün Piliç (1.750 gr)
3 adet limon (kalın elma dilimi kesilmiş)
24 adet siyah ve yeşil zeytin
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 kg taze patates (kalın elma dilimi doğranmış)
Maydanoz (arzu ederseniz, iri doğranmış)
Tuz
Tane karabiber

Pilicin göğüs boşluğuna ve üzerine tuz ve karabiber serpip, parmak uçlarınızla hafifçe ovun.
Limon ve zeytinleri harmanlayıp, yarısını pilicin göğüs boşluğuna yerleştirin.
Kalan limonlu zeytinlerin üzerine zeytinyağını gezdirin ve hafifçe ezerek karıştırın.
Fırına girebilecek, kalın dipli, yayvan ve hafif derin bir tencereye patatesleri yayıp, üzerine pilici yerleştirin. Kenarlarına limonlu zeytinleri serpin ve suyunu pilicin üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 170ºC fırında, üzerini kapatmadan, yaklaşık 45-50 dak. pişirin.
Fırından çıkarıp, arzu ederseniz maydanoz serpin. Tencerenin kapağını kapatın ve 5-10 dak. dinlendirin.
Pilicin göğüs boşluğuna yerleştirdiğiniz limonlu zeytinleri çıkarıp, patateslerin üzerine yayın ve pilici arzu ettiğiniz şekilde parçalayarak servis yapın.



Zeytinli Piliç

Yemek Tarifleri
Robot

Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595
Şehir: Türkiye
Kısa URL: https://ml.md/lc55194
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2010
1,775 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet Banvit Bütün Piliç
1 adet limon kabuğu (rendelenip suyu sıkılmış)
100 gr siyah zeytin (çekirdekleri çıkartılmış)
3 çorba kaşığı maydanoz (iri doğranmış)
2 diş sarımsak (iri doğranmış)
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber

Limon kabuğu rendesi, siyah zeytin, maydanoz ve sarmısağı robottan geçirdikten sonra koyu bir krema elde edene kadar, karıştırarak yağı ilave edin.
Parmaklarınızı pilicin derisinin altına sokup hafif hafif kıpırdatarak ve kenarlarını ayırmamaya dikkat ederek deriyi kaldırın. (Deri pilicin üzerinde bir cep şekli almalı)
Hazırladığınız zeytinli harcın yaklaşık üçte ikisini piliçle derinin arasına yerleştirin.
Derinin üstüne hafif hafif vurarak karışımın bütün cebe yayılmasını sağlayın.
Pilicin üzerine limon suyunun yarısını dökün, tuz, karabiber serpin ve bir çorba kaşığı zeytinyağı gezdirin.
Pilici önceden ısıtılmış 190°C fırında yaklaşık 45 dak. pişirin. Bu sürede pilicin üzerine 1-2 kez kendi suyundan gezdirin.
Sıcak servis yapın.







Zeytinli Piliç Tarifleri Banvit Yemek Tarifleri



(2 adet Zeytinli Piliç 52,334 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort