Kısa URL: https://ml.md/lc141890
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2019
518 defa indirildi / yazdırıldı
5 su bardağı un
250 gram tereyağı (eritilmiş ılınmış)
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı yoğurt
1 tutam tuz
İçi için:
Aldığı kadar çekirdeksiz siyah dilim zeytin
Üzeri için:
Yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı susam
Hamur malzemelerini kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Hamurdan minik toplar koparıp ortalarını açın. İçine zeytinlerden istediğiniz kadar koyun. Yuvarlak şekil verip yağlanmış tepsiye dizin.
Üstlerine yumurta sarısı sürüp, susamı serptikten sonra önceden 200 derece ısıtılmış fırına verin. Üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc133051
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2018
625 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
1 yumurta akı(sarısı üzerine)
1 tutam tuz
1 paket yaş maya
Aldığı kadar un
İçi için:
1 kase zeytin ezmesi
Üzeri için:
Susam
Çörekotu
Yumurta sarısı haricindeki malzemeleri yoğurma kabına alıp yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Hamuru yaklaşık 45 dakika dinlendiriyoruz. Daha sonra hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp elimizle açıyoruz ve içine zeytin ezmesi koyup kapatıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürüp susam çörek otu serpiyoruz. Tepside 15 dakika dinlendiriyoruz ve önceden ısınmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirip servis yapıyoruz.