| 
 
 
 | 
Zeytinli Lokma | 
  | 
Baharat 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.04.2006 
Mesajlar: 124 Şehir: manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4661 
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2006 
2,866 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
2 adet orta boy patates
 
1 yumurta aki
 
1 yumurta
 
150 g margarin
 
1 tatli kasigi tuz
 
4,5-5 su bardagi un
 
1 paket kabartma tozu
 
Iç Malzeme:
 
Zeytin, Peynir-maydanoz
 
Üzeri için:
 
1 yumurta sarisi
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Patatesleri haslayip rendeleyin. 1 yumurta aki, yumurta, margarin, tuz, un
 
ve hamur kabartma tozunu yogurarak yumusak bir hamur elde edin. Bu
 
hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar alin, elinizde açin ve iç malzeme
 
koyarak kapatin. Üzerlerine yumurta sarisi sürün ve önceden isitilmis 180
 
dereceli firinda 15-25 dakika pisirin.
  
 | 
Zeytinli Lokma | 
  | 
SonaY 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.07.2005 
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58321 
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2010 
2,858 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Oktay Usta
 
 
1 kase siyah zeytin
 
1 diş sarımsak
 
1 tutam dereotu
 
1 tutam maydanoz
 
100 gr peynir
 
Hamuru için:
 
 4 su bardağı un
 
1 paket kuru maya
 
tuz
 
su
 
Kızartmak için:
 
sıvıyağ
 
 
Hamur için unun üzerine mayayı,tuzu ve maydanoz, dereotunu incecik kıyarak alın.Peyniri süzgeçten geçirerek ekleyin.Biz lor peyniri gibi gözüken ama daha lezzetli olan göçmen peyniri kullandık.Sarımsak rendesini de ekleyip su ilave ederek ekmek hamuru gibi bir hamur hazırlayıp yarım saat mayalanmaya bırakın.Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.İçine bir tane çekirdeği çıkarılmış zeytin koyarak kapatıp tekrar yuvarlayın.
 
Hamurlar bu şekilde hazırlandıktan sonra kızgın yağda nar gibi kızartın. Ilık ılık servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |