|
Zeytinli Çörek |
|
Alya A.
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.11.2017
Mesajlar: 23 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc129941
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2017
735 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı zeytin
1/2 su bardağı beyaz peynir
1 demet dereotu
1 paket kabartmatozu
3 su bardağı un
1/2 çay kaşığı tuz
Yumurtaları tuz ile çırpın
Yoğurdu ve sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edin.
Peyniri ve dereotunu ilave edip, karıştırın.
Kabartmatozu ve unu ekleyip bir tahta kaşıkla karıştırın.
Yağlanmış kalıplara paylaştırın.
Üzerlerine birer tane çekirdeği çıkartılmış zeytin yerleştirin.
Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirin.
|
Zeytinli Çörek |
|
Soner Yenier
Aşçıbaşı
Kayıt: 31.12.2013
Mesajlar: 23 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc94808
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2013
1,914 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 Gr Eritilmiş margarin
1 Su bardağı ılık Süt
1 Paket Maya
1 Çay bardağı Sıvı Yağ
2 Çay kaşığı Toz Şeker
2 Çay kaşığı Tuz
4 Su bardağı Un
İç Harcı İçin:
200 Gr Siyah Zeytin
1 Adet Yumurta Sarısı
Kararında Susam
Unu derin bir kaba alın. Üzerine maya, tuz ve şekeri ilave edip karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp ılık süt, tereyağı ve ayçiçek yağını ekleyin. Yumuşak bir hamur yoğurun. Mayalanması için 45 dakika dinlendirin. Hamuru ikiye ayırın. Hamurları un serptiğiniz mutfak tezgahında yufkadan biraz daha kalın olacak şekilde açın. Üç parmak kalınlığında dikdörtgenler kesin. Üzerine zeytinleri serpin. Uzunlamasına rulo şeklinde kıvırın. Kendi etrafında döndürerek gül şekli verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin. Yaklaşık 20-25 dakika dinlendirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
|
Zeytinli Çörek |
|
sevgi tarifleri
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.03.2011
Mesajlar: 68 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc64867
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2011
2,281 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı un
Tuz
1 paket kuru maya
1 çorba kaşığı tozşeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı zeytin
1 adet yumurta
Una maya, tuz, şeker, süt ve yağı ekleyip yoğurun. Üstünü kapatıp mayalandırın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp doğrayın ve hamura karıştırın. Hamurdan parçalar koparıp yağlanmış küçük kalıplara yerleştirin. Üzerine çırpılmış yumurta sürün ve çörek otu serpin. 180 derece fırında pişirin.
|
ZEYTİNLİ ÇÖREK |
|
nursin
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.03.2010
Mesajlar: 21 Şehir: İskenderun |
Kısa URL: https://ml.md/lc49511
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2010
2,441 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
2 yumurta (birinin sarısı üstü için ayrılacak)
Yarım paket margarin (eritilmiş)
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
3,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı siyah zeytin
Yapılışı
Bütün malzemeler bir kâsede karıştırılıp özlü bir hamur elde edilir.
Yarım demet dereotunu ve 5-6 adet taze soğanı ince ince kıyınız.
1 su bardağı siyah zeytini (çekirdeklerini çıkararak) hamura ilave ediniz.
Tepsiyi yağlayıp hamuru içine döşeyiniz.
Üzerine yumurta sarısı sürünüz. Önceden ısıtılmış fırında 175° C de 40-45 dakika pişiriniz.
ML® Cipsli Çörek için tıklayın ML® Ballı Çörek için tıklayın
|
Zeytinli Çörek |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc44008
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2009
1,949 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yuva Maya instant maya - 11 gr.
Un 3,5 su bardağı - 385 gr.
Yoğurt 1 su bardağı- 210 gr.
Sıvı yağ 1/2 su bardağı - 90 gr.
Nane kıyılmış 1/3 çay bardağı
Siyah zeytin 1 su bardağı - 210 gr.
Tuz 1 tatlı kaşığı - 8 gr.
Çörekotu 50 gr.
Un, maya yoğurt, sıvı yağ ve tuz karıştırılarak yoğurulur. Yumuşak bir hamur elde edilir. Çekirdekleri çıkartılmış zeytin ve kıyılmış nane ilave edilerek yoğurulur. 26 cm. çapında kalıba dökülüp 45 dk. bekletilir, çörekotu serpilerek kızgın fırında pişirilir.
|
Zeytinli Çörek |
|
scarlett
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.07.2007
Mesajlar: 42 Şehir: Çeşme |
Kısa URL: https://ml.md/lc16063
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2007
2,527 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket margarin
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı zeytin ezmesi
15-20 adet biberli zeytin
Alabildiği kadar un
Yoğurma kabına yumurta, oda ısısında yumuşamış margarin, yoğurt, kabartma tozu, tuz ve açılabilecek kıvam alana kadar un katılarak yoğrulur. Hamur 1 saat dinlendirilir, bu arada zeytin ezmesi ve biberli zeytin karıştırılarak iç hazırlanır, hamurdan 1,5 ceviz büyüklüğünde parçalar alınır çay tabağı kadar açılır, yarısına zeytinli iç konur, poğaça gibi kapatılır, üzerine yumurta sarısı sürülür, önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
ML® Kopça Çöreği için tıklayın
|
ZEYTİNLİ ÇÖREK |
|
lezzetler
Super MOD
Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc9315
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2006
2,483 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler;
3.5 su bardağı un
2–3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı erimiş margarin
yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı çekirdeği çıkarılmış zeytin
1 demet nane
yarım tatlı karbonat
4–5 adet taze soğan
Yapılışı:
Karbonatla elenmiş unun ortasını açın. içine yağ, yoğurt, erimiş margarin, zeytin, yumurta, ince kıyılmış soğan ve nane koyun ve bir hamur elde edin. Hamuru biraz dinlendirdikten sonra yağlanmış tepsiye dökün. Üzerine yumurta sarısı sürün. Orta sıcaklıktaki fırında pişirin. Servis yapın.
ML® Eskişehir Çöreği için tıklayın
|
ZEYTİNLİ ÇÖREK |
|
fert
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 35 Şehir: nice |
Kısa URL: https://ml.md/lc8911
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2006
2,568 defa indirildi / yazdırıldı
|
HAMUR MALZEMELERİ
5 su bardağı un (550 gr.)
1/2 su bardağı zeytinyağı (90 gr.)
1 su bardağı yoğurt (200 gr.)
1/3 paket eritilmiş margarin (80 gr.)
3/4 dolu çorba kaşığı kuru
Pakmaya (12 gr.)
1 2/3 tatlı kaşığı toz şeker (8 gr.)
1 çay bardağı ılık süt (100 gr.)
1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
İÇ MALZEMELERİ
250 gr. çekirdekleri çıkartılmış siyah zeytin
Yumuşak, bir hamur hazırlayıp 20-25 dakika sıcak bir yerde beklettikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlak olarak açın ve içine 3-4 adet zeytin koyarak kapatın, kenarlarına basarın. Yağlanmış tepside 45 dakika dinlendirdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200°C ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
ML® Zeytinli Tuji için tıklayın
|
ZEYTİNLİ ÇÖREK |
|
siyahinci
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.07.2006
Mesajlar: 21 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc6352
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2006
2,649 defa indirildi / yazdırıldı
|
3,5 su bardağı yoğurt
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/3 çay bardağı ince kıyılmış nane
1 su bardağı siyah zeytin
Hamur kabartma tozu
Tuz
Çörekotu
1 Yumurta sarısını ayırın, kalanları iyice çırpın üzerine yoğurt sıvıyağ, margarin, tuz ilave edip karıştırılır. Kabartma tozu eklenmiş un ile yumuşak hamur yapılır. Çekirdekleri çıkarılmış zeytin ve kıyılmış nane ilave edilerek yoğrulur. 26 cm çapında kalıba dökülüp üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otunu serpin.175 derece de pişirin.
ML® Üçgen Çörek için tıklayın
ML® Kaba Çörek (görsel)
|
Zeytinli Çörek |
|
bcigerli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.05.2006
Mesajlar: 67 Şehir: Paris |
Kısa URL: https://ml.md/lc4302
Gönderme Tarihi: 29.May.2006
2,474 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 kg un
2 Yumurta
1 Paket margarin
1 Çay bardagi siviyag
1 Su bardagi yoğurt
1 Tatli kasigi kabartma tozu
1 Çat fincani zeytin ezmesi
YAPILIŞI
Bir yumurtanin sarisini ayirin, akini diger yumurta ile karistirip çirpin.
Oda isisinda yumusatilmis margarin, un, yoğurt, siviyag, çirpilmis yumurta ve kabartma tozunu karistirip düzgün bir hamur yogurun.
Hamuru buzdolabinda 1 saat kadar dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar koparin.
Herbirini elinizle açip içlerine birer çay kasigi dolusu zeytin ezmesi sürün.
Pogaça sekli vererek üzerine ayirdiginiz yumurta sarisini sürün.
Önceden isitilmis 200 dereceye ayarli firinda 30-35 dakika pisirin.
ML® Zeytinli Çörek için tıklayın
|
|