| 
 
 
 | 
Zeytin Böreği (Ekmek Hamurundan) | 
  | 
Mazlum 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.03.2010 
Mesajlar: 20 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc49591 
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2010 
2,487 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler 15 adet:
 
3 adet ekmek hamuru
 
İçi için:
 
150 gram orta yağlı kıyma
 
1 adet ince kıyılmış soğan
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1'er tatlı kaşığı domates ve biber salçası
 
Tuz
 
Karabiber
 
2 su bardağı kırık yeşil zeytin
 
Yenibahar
 
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
 
Yarım demet maydanoz
 
Üzerine: Sıvıyağ
 
 
Soğanı zeytinyağında kavurun. Kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edin. Domates ve biber salçası, tuz, karabiber ekleyip 5 dakika daha kavurun. Zeytin, yenibahar ve cevizi ilave edip 1-2 defa çevirdikten sonra ocağın altını kapatın. İnce kıyılmış maydanozu ekleyip bütün malzemeyi karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın. Diğer tarafta hamurlardan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Her bir hamuru pasta tabağı büyüklüğünde elinizle açın. Yarısına zeytinli iç harçtan koyup diğer yarısını üzerine kapatarak, kenarlarına yapışması için elinizle bastırın. Hamurlar ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Üzerlerine sıvıyağ sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
 
 
Not: Zeytinin ekşisinin çıkması için yarım saat suda bekletin.
  
 | 
Zeytinli Börek (Ekmek Hamurundan) | 
  | 
Canan 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 25.09.2006 
Mesajlar: 121 Şehir: Besevler-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc11289 
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2007 
2,789 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet hazır ekmek hamuru
 
Yarım çay bardağı sıvıyağ
 
Yarım çay bardağı eritilmiş margarin
 
250 gram kıyma
 
Yarım su bardağı çekirdekleri çıkartılmış yeşil zeytin
 
Yarım su bardağı çekirdekleri çıkartılmış siyah zeytin
 
Yarım demet maydanoz
 
1 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılmış)
 
Tuz,karabiber
 
ÜZERİNE
 
Çörekotu
 
 
YAPILIŞI
 
Ekmek hamurunu sıvıyağ ve margarin ile birlikte yoğurun. 1 saat buzdolabında bekletin ve ikiye ayırın. Diğer tarafta kıymayı kavurun ve ocaktan alın. İçine yeşil zeytin ve siyah zeytin, ince kıyılmış maydanoz, yumurta akı, tuz, karabiber ilave edin. Bütün malzemeyi karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine hamurun yarısını yayın. Üzerine kıymalı harcı boşaltın ve hamurun  her tarafına yayın. Onun da üzerine kalan hamuru yerleştirin. Üzerine yumurta  sarısı sürüp, çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 200  derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra dilimliyerek servis yapın.
  
 | 
Zeytinli Börek (Ekmek Hamurundan) | 
  | 
Nimet Hanım 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.10.2006 
Mesajlar: 149
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7688 
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2006 
2,939 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler: 
 
Yarım kilogram zeytin, 
 
3 adet hazır ekmek hamuru, 
 
1 adet yumurtanın sarısı, 
 
2 yemek kaşığı domates salçası, 
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
1 tatlı kaşığı pul biber.
 
 
Hazırlanışı: 
 
3 adet hazır ekmek hamurlarını birleştirip iyice yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun yarısını ayırın. Diğer yarısını unlu bir tezgâhta el ile yarım santim kalınlığında açın. Küçük bir kabın içinde salça, pul biber ve sıvıyağını karıştırıp açtığınız hamurun üzerine sürün. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkararak ikiye, üçe bölerek hazırladığınız hamurun üzerine eşit şekilde dağıtıp, rulo şeklinde sarın. Yağlanmış tepsinin içine l santim kalınlığındaki dilimler halinde kestiğiniz hamurları dizin. Ekmek hamurunun diğer yarısını da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye dizin. Hamurların kabarması için nemli bezle örterek 30-35 dakika bekletin. Dinlenen hamurların üzerine yumurta sarısı sürüp, orta dereceli fırında pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |