|
Zeytin Mıhlası (Gaziantep) |
|
köylügüzeli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2012
Mesajlar: 62 Şehir: Çubuk-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc80001
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2012
2,171 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr kıyma
Yarım kg kırma yeşil zeytin
4 adet yumurta
1 adet kuru soğan
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Soğan ince kıyılır, yağda pembeleştirilir. Üzerine kıyma eklenir, suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. Tuz ve karabiber serpilir. Çekirdeği çıkarılmış, ince doğranmış zeytin ilave edilir. 5 dakika sonra yumurtalar kırılır, dağıtılır, fazla donmadan ateşten alınır.
|
ZEYTİNLİ MIHLAMA (Gaziantep) |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc88065
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2013
2,135 defa indirildi / yazdırıldı
|
Güneşin ve Ateşin Tadı
Gaziantep Ticaret Odası
6 adet yumurta
400 g salamura kırma yeşil zeytin
1,5 yemek kaşığı sadeyağ
1 adet büyük soğan
0,5 demet maydanoz
0,5 tatlı kaşığı tuz
0,5 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı ince toz kırmızıbiber (istenirse)
1 limon (istenirse)
Yeşil zeytinleri suda bekleterek acısını çıkarın.
Soğanı ince ince kıyın ve tuzla birlikte kavurun, küçük küçük kıyılmış salamura yeşil zeytinleri ekleyin.
Soğanlar iyice şeffaflaşıp sararıncaya kadar kavurmaya devam edin. Maydanozu çok ince kıyın ve tavaya son anda ilâve edin.
Yumurtaları kırmak için tavadaki harcın içinde kaşıkla 6 çukur yer açın. Yumurtaları bu gözlere kırın. Yumurtalar pişince karabiber serperek servis yapın.
|
|