2 su bardağı süt
 
Yarım su bardağı tereyağı
 
Yarım su bardağı toz şeker
 
2+1/4 tatlı kaşığı instant maya
 
4+1/2 su bardağı un
 
Yarım çay kaşığı karbonat
 
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
 
1 tutam tuz
 
Dolgusu için:
 
Zeytin ezmesi
 
 
Süt ve tereyağını bir sos tenceresine alarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Maya ve toz şekeri ekleyerek 5 dakika mikserde ya da derin bir kapta tahta kaşıkla karıştırın. Karışıma 4 su bardağı unu ekleyin. Hamuru bir kenara alarak yaklaşık 1 saat dinlendirin.
 
2 katı büyüklüğe gelen hamura yarım su bardağı un, karbonat, kabartma tozu ve tuzu ekleyin. Hamuru unlu bir tezgaha alarak dikdörtgen şeklinde açın. Arasına her tarafına gelecek şekilde zeytin ezmesi sürün. Hamurdan 6-8 şerit kesin. Bu şeritleri üst üste koyup 6 eşit parçaya daha kesin. Şeritleri yağlanmış ekmek tenceresine alın. Üzerini bir havluyla örterek hamuru 20 dakika dinlendirin. Kabaran hamurunuzu önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
 
 
 
  
 |