|
Zeytiyani (Ordu) |
|
böğürtlen
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.08.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Ordu |
Kısa URL: https://ml.md/lc118851
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2016
1,518 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ordu Büyükşehir Belediyesi
1 kg tavuk
1.5 su bardağı çekilmiş ceviz
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kinzi
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Tavuk yıkanır, kuşbaşı şeklinde doğranır, tencerede kendi suyunda pişirilir. Çekilmiş ceviz suyla karıştırılır, üzerine karabiber, pul biber, kinzi ve ezilmiş sarımsak ilave edilir. Hazırlanan malzeme haşlanmış tavuğun üzerine dökülür. Ayrı bir tavada sıvı yağ ve salça kızdırılır. Yemeğin üzerine gezdirilir. Daha sonra servis edilir.
|
Zetiyani (Ordu) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc110783
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2015
3,531 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Bütün tavuk
1 yemek kaşığı tereyağ
10 gr. safran
1 kilo iç ceviz
1 baş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
2 çay kaşığı tuz
Bütün tavuk bir tencerede haşlanır. Haşlanan tavuk soğuduktan sonra didiklenir. Mutfak robotunda ceviz, safran, sarımsak hazır tavuk suyumuzla birlikte çekilir. Bu karışım bir kaba konur ve içerisine didiklediğimiz tavuğu ilave edilir. Zetiyani dinlenmesi için buzdolabına konur. Servis edilirken üzerine yağda salça yakılır ve soğuk servis edilir.
Not: Zetiyani Gürcü yemeği olup, önemli günlerde misafirlere ikram edilir.
|
|