Kısa URL: https://ml.md/lc154782
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2020
306 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet (400 gr) tavukgöğsünü 1 litre su ile içerisine 3 diş sarımsak koyarak yaklaşık 40-45 dakika haşlayın. Haşladıktan sonra suyunu ayırıp tavukları didikleyin.
Ayrı bir tencerede 1 yemek kaşığı un ve 1 yemek kaşığı tereyağını 1 dakika kavurun, kavurduktan sonra yavaş yavaş tavuk suyu ekleyin.
İçine 2 yemek kaşığı tel şehriyeyi de ilave ederek pişirin. Dilediğiniz miktarda limon suyunu ve 1 yumurtanın sarısını bir kapta karıştırın, kaynayan tavuk suyundan bir kepçe alarak ılıştırıp yavaş yavaş çorbaya ilave edin.
Didiklenmiş tavukları ekleyip 5 dk daha kaynatın. En son 1 tatlı kaşığı toz zerdeçalı, tuz ve karabiberi ekleyerek servis edin.
Not: Son yıllarda sağlık üzerindeki pek çok etkisinin bilim dünyasınca kanıtlanmasıyla tüketimi artan zerdeçal, bunu içerisindeki kurkumin maddesine borçlu. Bu sayede iltihaplanma giderici ve önleyici etkisi bulunuyor. Herhangi bir sağlık sorunu bulunmayan tüm bireyler günlük olarak 1-2 kaşık zerdeçal tüketerek bağışıklık sistemlerini güçlendirebilir ve enfeksiyon hastalıklarını daha kolay atlatabilir. Demir, magnezyum ve sağlıklı yağ asitleri açısından zengin olan zerdeçal, gribe karşı da önemli bir kalkan görevi görüyor.
Kayıt: 09.12.2020 Mesajlar: 33 Şehir: Maltepe Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc154722
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2020
311 defa indirildi / yazdırıldı
400 gram tavuk göğsü
3 diş sarımsak
1 litre su
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı tel şehriye
Limon suyu
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
Tuz
Karabiber
Tavuk göğsünü tencereye alın.
Üzerine sarımsağı ve suyu ekleyip yaklaşık 40-45 dakika haşlayın.
Haşladıktan sonra suyunu ayırıp tavukları didikleyin.
Ayrı bir tencerede un ve kaşığı tereyağını 1 dakika kavurun.
Kavurduktan sonra yavaş yavaş tavuk suyu ekleyin.
İçine tel şehriyeyi de ilave ederek pişirin.
Dilediğiniz miktarda limon suyunu ve yumurta sarısını bir kapta karıştırın.
Kaynayan tavuk suyundan bir kepçe alarak ılıştırıp yavaş yavaş çorbaya ilave edin.
Didiklenmiş tavukları ekleyip 5 dakika daha kaynatın.
En son 1 tatlı kaşığı toz zerdeçalı, tuz ve karabiberi ekleyerek servis edin.