Kısa URL: https://ml.md/lc164147
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2022
230 defa indirildi / yazdırıldı
2 – 3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan
1 adet patates
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 yemek kaşığı un
Tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı zerdeçal
3 su bardağı et suyu
3 su bardağı su
2 su bardağı su
Üzeri için:
Tereyağı
Pul biber
Bir çorba tenceresine zeytinyağını alın ve ısıtın.
Ardından soğanı ekleyin ve yumuşayana kadar soteleyin.
Küp doğradığınız patatesleri ekleyin ve 2 – 3 dakika soteleyin.
Unu ekleyip kavurmaya devam edin.
Mercimekleri ilave edin ve bir tur çevirin.
Ardından tuz, karabiber ve zerdeçalı ilave edip karıştırın.
Et suyu ve suyu ilave edip kaynamaya bırakın.
Her şey birbiriyle özleşince ocaktan tezgahınıza alın.
Bir karıştırma kabının üzerine süzgeci alın ve hazırladığınız çorbadan bir kepçe ilave edip bir tahta kaşıkla ezin.
Bütün çorbayı bu şekilde hazırlayın.
Karıştırma kabının içinde kalan çorbayı tekrar tencereye ilave edin ve ocağa alın.
Üzerine 2 su bardağı su ilave edip karıştırın ve tekrar ocağa alıp kaynatın.
Bir sos tenceresini ocağa alın ve üzerine tereyağı ilave edin.
Tereyağınız eriyince içerisine pul biber ilave edip karıştırın.
Çorbanızın içerisine döküp karıştırın.
Sıcak servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc149652
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2020
570 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı mercimek
1 adet patates
1 adet havuç
1 adet soğan
2 diş sarımsak
Yarım çay kaşığı zerdeçal
Tuz
Pul biber
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 litre su
1 su bardağı et suyu
Patatesleri küp küp doğrayın ve mercimeklerle birlikte 2 litre suda haşlayın.
Bu esnada havuçları rendeleyin.
Kuru soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayın.
Tereyağı ve sıvı yağı ayrı bir tencerede kızdırıp soğan ve sarımsağı kavurun.
Havuçları ekleyip kavurmaya devam edin.
Havuçlar yumuşayınca tüm malzemeyi çorbaya ekleyin.
Et suyunu da ilave edip sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirin.
Baharatları da ekleyip 10 dakika daha pişirdiğiniz çorbanızı el blenderıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezin.
Üzerine karabiber serperek servis edin.
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet soğan
2 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zerdeçal
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Soğanı kabaca doğrayın ve tereyağında hafif kavurun. Üzerine iyice yıkayıp süzdüğünüz mercimeği ekleyin. Tuz ve rendelenmiş taze zerdeçalı da ilave ettikten sonra karıştırın. Tavuk suyu ve 1 bardak suyu da tencereye alın. Tencerenin kapağını kapatın ve mercimek yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Çorba koyulaşmaya başladığında sıcakken blenderdan geçirin. Taze fesleğen ya da maydanoz yaprakları ile süsleyerek servis yapın.