| 
 
 
 | 
Zerdeçallı Ekmek | 
  | 
murat abi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.10.2017 
Mesajlar: 27 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129152 
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2017 
1,972 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
5 su bardağı buğday unu
 
Tuz
 
1 paket kuru maya
 
1 tatlı kaşığı zerdeçal
 
Yarım çay kaşığı mahlep
 
1 yumurta
 
1 çay bardağı yoğurt
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Ilık su
 
 
Un, tuz, maya, zerdeçal ve mahlebi geniş bir kapta harmanlayın. Yumurta, yoğurt ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde azar azar su ilave edip yoğurun. Hamur kıvam aldığında üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat dinlendirin. Mayalanan hamuru tekrar yoğurun. Şekillendirip yağlı kağıt serili bir fırın tepisine alın. üzerini nemli bir bezle örterek 40 dakika daha dinlendirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Zerdeçallı Ekmek | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc153548 
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2020 
581 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 yemek kaşığı toz zerdeçal
 
550 gram ekmeklik buğday unu
 
1 tatlı kaşığı instant maya
 
120 gram oda ısısında tereyağı
 
350 ml süt
 
1 adet yumurta
 
2 yemek kaşığı çörek otu
 
1 yemek kaşığı tuz
 
İçi için:
 
1 demet pazı
 
1 demet maydanoz
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurtanın sarısı
 
2 yemek kaşığı krema
 
Yarım su bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri
 
 
Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz şeklinde açın. Zerdeçal, maya, tereyağı, süt, yumurta, çörek otu ve tuzu ekleyip karıştırın. Hafifçe ele yapışan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp sıcak bir ortamda 3 saat bekletin. Pazı ve maydanozu temizleyip sap kısımlarını kesin. Hamuru 6 eşit bezeye ayırıp yuvarlayın. Her parçayı unlanmış zeminde merdane ile bir karış eninde ve 1.5 karış uzunluğunda, oval olacak şekilde açın. Orta kısımlarına pazı ve maydanoz yapraklarını dizin. Her birini ayrı ayrı rulo yapın. 6 adet rulo hamurun birer ucunu birbirine yapıştırın. Daha sonra hamur rulolarını üçlü olarak iki gruba ayırın. Her grubu ayrı ayrı saç örgüsü şeklinde örün. Elde ettiğiniz iki örgünün uçlarını birbirine yapıştırın. İkinci mayalanma işlemi için pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine alıp, kabarana kadar sıcak bir ortamda bekletin. Yumurta sarısı ve kremayı çırpın. Mayalanan hamurun üzerine sürün. İnce rendelenmiş kaşar peynirini hamurun üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Soğuttuktan sonra dilimleyip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Zerdeçallı Ekmek | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc175669 
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2023 
326 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
4 su bardağından 1 parmak eksik un
 
1.5 su bardağı ılık süt veya su
 
1 yemek kaşığı tepeleme kuru aktif maya
 
1 yemek kaşığı zerdeçal
 
1 yemek kaşığı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
Üzeri için:
 
Zeytinyağı
 
 
Ilık sütü ve toz şekeri yoğurma kabına alıp mayayı ilave ederek karıştırıyoruz. Un hariç diğer malzemeleri elimizle karıştırıyoruz. Üç su bardağı elenmiş unu ilave edip yoğuruyoruz. Dördüncü bardak unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya devam edip üzerini nemli bir bezle örterek iki saat bekletiyoruz. Daha sonra hamuru tekrar yoğurup yağladığımız tepsiye alıyoruz. Streç filmle örtüp iki saat tepside şekil almasını sağlıyoruz. Hamur kabarınca bastırmadan elimizle zeytinyağı sürüyoruz. Önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında kabuk bağlayıp kızarana kadar iyice pişiriyoruz.
 
 
Not: Fırında ekmeği pişirirken küçük bir kaseye su koyup fırının içine yerleştirin. Bu ekmeğimizin kuru olmamasını sağlayacaktır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |