|
Zerdeçallı Kurabiye |
|
nurol
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.11.2013
Mesajlar: 37 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc93511
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2013
5,072 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı toz çekilmiş ceviz
2 yumurtanın akı
1 su bardağı esmer şeker
1 limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı tarçın
1 tutam zencefil
1 adet dövülmüş karanfil
1 çay kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı zerdeçal
2 su bardağı un
100 gram tereyağı
1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
1 çay bardağı susam
Haşhaş, çörekotu
Derin bir kabın içinde toz cevizi, şekeri ve limon kabuğunu karıştırın. Üzerine yumurta akını, tarçını, zencefili, karanfili, zerdeçalı, kabartma tozunu, vanilyayı ve unu ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Hamuru açıp kalp şeklinde kalıplarla kesin. Yağlı kâğıdı bir tepsiyse dizip üzerine bir miktar sıvı yağ sürüp çörekotu, susam ve haşhaş serpip 200 derecedeki fırında 15 dakika kadar pişmeye bırakın. Fırından alıp soğutun ve servis tabağına yerleştirin.
|
Zerdeçallı Kurabiye |
|
müberra sağ
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.03.2016
Mesajlar: 23 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc119493
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2016
3,541 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı erimiş margarin
5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
4 su bardağı un
1 tutam tuz
Yeterince bütün fındık
Un ve kabartma tozu haricindeki bütün malzemeleri iyice karıştırın.
Unu ve kabartma tozunuda koyup, yumuşak bir hamur elde edin.
20 dakika hamuru dolapta dinlendirin.
Daha sonra merdaneyle yarım cm. kalınlığında açıp ister bir bardakla ister ruletle kesip bisküviler elde edelim. Her birinin üzerine bütün fındık yerleştirelim. 175 derecelik ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirelim.
|
Zerdaçallı Kurabiye |
|
mutfak güzeli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.08.2013
Mesajlar: 44 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc91718
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2013
1,838 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 çay bardağı pudra şekeri
2 çay kaşığı nişasta
1 paket vanilya
4 su bardağı un
1 2 tatlı kaşığı zerdeçal
2 3 yemek kaşığı kakao
250 gr tereyağı
2-3 yemek kaşığı kakao
1-Oda sıcaklığındaki tereyağı, pudraşekeri, vanilya iyice karıştırıyoruz. Azar azar un ilavesi yapıyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz (Hamur yumuşak oldu diye kesinlikle un ilavesi yapmıyoruz)
2-20-30 dk. buzdolabında bekletiyoruz
3-sarı renk için 1-2 tatlı kaşığı zerdeçal(homojen karışım için iyice yoğurmak gerekiyor.)
Hamuru ikiye ayırıp,bir kısmını zerdeçal bir kısmına kakao katıp iyice yoğuruyoruz
4-İki karışımdan da fındık büyüklüğünde parçalar alıp avucumda yuvarladım.
5-önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 20 dakika pişirdim
|
|