| 
 
 
 | 
Zencefilli Yeni Yıl Kurabiyeleri | 
  | 
Adnan Tez 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 22.11.2017 
Mesajlar: 19 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129956 
Gönderme Tarihi: 23.Kas.2017 
1,184 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://yemek.name
 
 
280 gram tozşeker
 
120 gram tereyağı (oda ısısında)
 
100 gram margarin (oda ısısında)
 
2 adet büyük boy yumurta
 
3 yemek kaşığı pekmez
 
500-550 gram un (kulak memesi kıvamına yakın bir hamur olacak kadar)
 
2 çay kaşığı kabartma tozu
 
4 tatlı kaşığı tarçın
 
2 tatlı kaşığı zencefil
 
1 çay kaşığı karanfil
 
1 çay kaşığı karabiber
 
Bir tutam tuz
 
 
Bir kabın içinde şeker ve yağları krem kıvamı alana kadar çırpın.
 
Yumurta ve pekmezi de ekleyip iyice karışana kadar çırpmaya devam edin.
 
Diğer tüm kuru malzemeyi birlikte eleyin.
 
Tüm malzemeyi bir araya getirin ve yoğurun. Un miktarını ayarlarken şuna dikkat edin: ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur olmalı.
 
Hamuru toplayıp 2 saat buzdolabında bekletin.
 
Dolaptan çıkarınca hafif un serptiğiniz tezgah üzerinde merdane ile açarak çeşitli kopatlar yardımı ile kesin.
 
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kurabiyeleri dizin.
 
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında renkleri dönene kadar 10-15 dakika kadar pişirin.
 
Fırından çıkarınca oda ısısına gelene kadar bekletin.
 
Daha sonra dilediğiniz şekilde süsleyin.
 
 
 
  
 | 
Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi | 
  | 
meryem hanım 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.02.2019 
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140298 
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2019 
852 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
125 gram margarin
 
2/3 su bardağı esmer şeker
 
1'er çay kaşığı tarçın, toz zencefil ve toz karanfil
 
Bir tutam tuz
 
2 su bardağı un
 
1 çorba kaşığı su
 
 
Margarin ve esmer şekeri yoğurup, esmer şekeri iyice yedirin. Tarçın, zencefil, karanfil, su, tuz ve unu ekleyip yoğurun. Hamuru merdane ile açıp, kalıpla küçük şekiller çıkarın. Yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 8-10 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc175775 
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2024 
289 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.aksam.com.tr
 
 
2,5 su bardağı bardağı un
 
2 çay kaşığı zencefil
 
1 çay kaşığı tarçın
 
Yarım paket kabartma tozu
 
Çay kaşığı ucuyla tuz
 
200 gram tereyağı
 
Yarım su bardağı şeker
 
1 büyük yumurta
 
Süsleme;
 
Pudra şekeri
 
Beyaz şeker hamuru
 
Renkli süs şekerlemeleri
 
 
Zencefilli yılbaşı kurabiyesi tarifi için önce oda sıcaklığında olan yumurta, tereyağı ve diğer malzemeleri yoğurun.
 
Hamuru 15 dakika dinlendirdikten sonra istediğiniz şekilleri verin ve süsleyin. Ardından yağlı kâğıt serili tepsiye dizin ve fırın derecenize göre pişirin.
 
Kurabiyeleri pudra şekeriyle, renkli şekerlerle ya da şeker hamuruyla süsleyebilirsiniz. Zencefilli kurabiyelerin bayatlamasını istemiyorsanız dondurucuya kolaybilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |