2,5 su bardağı bardağı un
 
2 çay kaşığı zencefil
 
1 çay kaşığı tarçın
 
Yarım paket kabartma tozu
 
Çay kaşığı ucuyla tuz
 
200 gram tereyağı
 
Yarım su bardağı şeker
 
1 büyük yumurta
 
Süsleme;
 
Beyaz şeker hamuru
 
Renkli süs şekerlemeleri
 
 
Zencefilli yılbaşı kurabiyesi için önce oda sıcaklığında olan yumurta, tereyağı ve diğer malzemeleri yoğurun. Hamuru 15 dakika dinlendirdikten sonra istediğiniz şekilleri verin ve süsleyin. Ardından yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
 
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Fırından çıkan kurabiyeler soğurken üzeri için royal, çikolata sosu gibi birçok şey hazırlayabilirsiniz. Süslemek size kalmış.
 
 
 
  
 |