| 
 
 
 | 
Zencefilli Limonata | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100647 
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2014 
1,870 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çorba kaşığı toz ya da taze zencefil
 
3 adet limon
 
1,5 çay bardağı şeker
 
4 yaprak nane
 
6 bardak su
 
Buz parçaları
 
 
Limonların kabuklarını ince bir şekilde rendeleyin. Üzerine şeker, zencefil serpin ve avucunuzla ovun. Üzerine de limonların suyunu sıkıp hepsini karıştırın. 1 saat kadar bekletip üzerine suyu, nane yapraklarını ve buzları ekleyip karıştırın. Soğuk bardaklara ekleyip ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Zencefilli Limonata | 
  | 
bin nur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.04.2014 
Mesajlar: 47 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc97957 
Gönderme Tarihi: 04.May.2014 
1,641 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet limon kabuğu
 
4-5 dal taze nane
 
1 yemek kaşığı bal
 
5 adet limonun suyu
 
1 silme çay kaşığı zencefil
 
5 su bardağı su
 
 
Limon kabuklarını, naneleri ve balı blender'den geçirin. 5 adet limon suyu, 1 silme çay kaşığı zencefil ilave edin. Karışımı tülbentten geçirerek süzün. 5 bardak su ilave edin. Soğuk servis edin. Arzuya göre buz katılabilir.
 
 
 
  
 | 
Zencefilli Limonata | 
  | 
işaret 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.06.2017 
Mesajlar: 34 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc127618 
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2017 
1,013 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 su bardağı su
 
2 yemek kaşığı bal
 
Yarım su bardağı toz şeker
 
5 limonun suyu
 
60 gr ince rendelenmiş taze zencefil
 
Servis için:
 
Tarhun otu
 
Buz
 
Rendelenmiş limon kabuğu
 
 
Rendelenmiş zencefil, 1 su bardağı su ve şekeri tencereye alıp orta ateşte şeker eriyinceye kadar kaynatın. Ocaktan alıp bal ekleyin ve ılınmaya bırakın. Süzgeçten geçirip limon suyu, su ve buz ekleyerek bardaklara paylaştırın. Rendelenmiş limon kabuğu ve tarhun otu ekleyip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Zencefilli Limonata | 
  | 
pembe mutfak 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.12.2015 
Mesajlar: 36 Şehir: Niğde | 
Kısa URL: https://ml.md/lc137497 
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2018 
1,011 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.verita.com.tr
 
 
1 yemek kaşığı Verita Taze Zencefil rendesi
 
2 adet Verita Lime
 
4 adet limon
 
Tatlandırmak için bal
 
1 litre su
 
 
Limonların kabuklarını, beyaz kısımlarını almamaya gayret ederek rendeleyin. Kabuklarını rendelediğiniz limonları ve bir limeın suyunu sıkın. Limon kabuklarını, limon suyunu, rendelenmiş zencefili, balı ve suyu bir kaba alıp karıştırın ve buzdolabında iki saat dinlendirin. Dinlenmiş limonatayı süzün. Bol buz ve lime dilimleri ile servis edin.
 
 
 
  
 | 
Zencefilli Limonata | 
  | 
sol şerit 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.08.2017 
Mesajlar: 25 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc127519 
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2017 
941 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
7 limon
 
2/3 su bardağı şeker
 
3 lt su
 
Taze zencefil (kibrit kutusu büyüklüğünde)
 
 
Limonları iyice yıkayın. Sarı kabukları soyup bir kapta biriktirin ve mutfak robotunda şekerle iyice karıştırın. Üzerine bir bardak su ekleyip tekrar karıştırın. Soyduğunuz limonları sıkıp suyunu ve zencefili de bu şekerli karışıma ekleyin. Buzdolabında yarım gün bekledikten sonra süzerek servis edin.
 
 
 
  
 | 
Zencefilli Limonata | 
  | 
azade 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.02.2014 
Mesajlar: 74 Şehir: Sinop | 
Kısa URL: https://ml.md/lc137994 
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2018 
927 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.ebruomurcali.com.tr
 
 
5 adet limon suyu ve kabukları
 
2 adet portakal suyu ve kabukları
 
1 su bardağı tozşeker (azar azar eklenecek)
 
1 tatlı kaşığı zencefil
 
5 - 6 dal taze nane
 
4 su bardağı su
 
 
Rendelenmiş meyve kabuklarını zencefil rendesi, 2 çorba kaşığı tozşeker ve taze naneyle beraber iyice ovun. Üzerini streçle kapatıp 1 gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün üzerine sıktığımız portakal ve limon suyunu, tozşeker ve suyunu koyun. Karıştırarak şekeri eritin. Süzgeçle karışımı süzün ve üzerini kapatarak buzdolabında soğuttuktan sonra nane yaprakları ve dilim limonla servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Zencefilli Limonata | 
  | 
pembe mutfak 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.12.2015 
Mesajlar: 36 Şehir: Niğde | 
Kısa URL: https://ml.md/lc137492 
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2018 
824 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.verita.com.tr
 
 
5 bardak su
 
2 yemek kaşığı bal
 
5 adet Verita Lime
 
60 gr Verita Taze Zencefil
 
 
Taze zencefili rendeleyin ve 1 su bardak su ve şekeri tencereye alıp, orta ateşte şeker eriyinceye kadar kaynatın. Ocaktan alıp bal ekleyin ve soğuması için bırakın. Yıkadığınız limeları ortadan ikiye bölüp sularını sıkın. Daha sonra soğumuş olan bal ve zencefilli karışıma ekleyin. İçine buz ve dilim lime ekleyerek servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Zencefilli Limonata | 
  | 
nur bebek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.01.2017 
Mesajlar: 50 Şehir: Nallıhan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142005 
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2019 
796 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 litre su
 
2-3 sap taze nane
 
5 adet küçük boy limon
 
7-8 yemek kaşığı bal
 
Yarım yemek kaşığı taze zencefil rendesi
 
Üzerini süslemek için:
 
Limon dilimleri
 
Nane yaprakları
 
 
Limonları yıkayın. Zencefili soyup rendeleyin. Limonların 2 veya 3 tanesinin kabuklarını beyaz kısımlarına gelmeyecek şekilde rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Derin ve geniş bir kaba rendelenmiş limon kabuklarını koyun. Üzerine limon suyunu ve rendelenmiş zencefili ekleyin. Suyu ve balı koyup iyice karıştırın. Son olarak kabın içine nane yapraklarını ekleyin ve kapağını kapatın.
 
Hazırladığınız karışımı buzdolabında 2 saat beklettikten sonra ince bir süzgeçten süzün. Zencefilli limonatayı, bardaklara koyup limon dilimleri ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Zencefilli Limonata | 
  | 
nur bebek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.01.2017 
Mesajlar: 50 Şehir: Nallıhan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142006 
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2019 
739 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
1 litre su
 
3 sap nane
 
5 adet limon
 
6 yemek kaşığı bal
 
Her bardak için bir üzüm tanesi
 
Her bardak için 2-3 dilim elma
 
Yarım kibrit kutusu kadar zencefil
 
 
Zencefili soyun ve rendeleyin. Limonu yıkayın ve kabuklarını rendenin ince kısmı ile rendeleyin. Limon, zencefil, su ve balı derin ve geniş bir kapta bal tamamen eriyinceye kadar karıştırın. Dolapta 15-20 dakika kadar dinlendirin.
 
Karışımı bir tülbent yardımı ile süzün. Bardaklara bolca buz doldurun, içine 1 adet nane yaprağı, 1 adet üzüm tanesi ekleyin. Limonatayı bardaklara doldurun ve elma dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Zencefilli Limonata | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152621 
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2020 
445 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çorba kaşığı rendelenmiş zencefil
 
1 litre su
 
1 çrba kaşığı bal
 
1 adet limon
 
 
Zencefili kaynamış suda bir taşım kaynatın. Altını kapatıp, balı ilave edin ve karıştırın. Soğuduktan sonra yeni kesilmiş limonu sıkıp, bu karışıma katın ve karıştırın. Taze olarak tüketin.
 
 
Not: Zencefilli limonata, bağışıklık sisteminiz zayıfladığında, kendinizi yorgun hissettiğinizde, soğuk algınlığı ve grip hallerinde tüketebileceğiniz, sağlıklı bir içecek.
 
 
 
  
 | 
Zencefilli Limonata | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc165939 
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2022 
350 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çorba kaşığı rendelenmiş zencefil
 
1 litre su
 
1 çorba kaşığı bal
 
1 adet limon
 
 
Zencefili kaynamış suda bir taşım kaynatın. Altını kapatıp, balı ilave edin ve karıştırın. Soğuduktan sonra yeni kesilmiş limonu sıkıp, bu karışıma katın ve karıştırın. Taze olarak tüketin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |