|
Zencefilli Kurabiyeler |
|
AKIN
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.01.2007
Mesajlar: 25 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc11079
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2007
2,284 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta akı
150 g pudra sekeri
1 limon
150 g hindistancevizi rendesi
120 g zencefil şekerlemesi
Yumurta akını pudra şekeri ve 1 tatlı kaşığı limon suyu ile sert köpük haline getirin. Hindistancevizi ve limon kabuğu rendesi katın. İki kaşığın yardımı ile kağıtlı bir tepsiye toplar dizin. Topların ortasını ıslak kaşık ucu ile oyun, zencefil şekerlemesi koyun. Kurabiyeleri 150 derecede (gazlı fırın 1) ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
ML® Zencefilli Kurabiye için tıklayın
Fotoğraf "reis bey" tarafından gönderildi. 06.10.2018
|
Zencefilli Kurabiye |
|
kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc74516
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2012
2,144 defa indirildi / yazdırıldı
|
Divan Pastaneleri
3 bardak un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı toz zencefil
115 gr, tereyağı
175 gr. esmer şeker
1 yumurta
2 yemek kaşığı bal veya pekmez
Dekor hamuru Hazırlanışı; Fırını 180 dereceye getirin. İki fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Un, kabartma tozu, zencefil ve küp küp kesilmiş tereyağını, mutfak robotunda ekmek kırıntısını andıracak yapıya gelene karıştırın. Şekeri, yumurtayı ve balı ekleyin, robotu yeniden çalıştırın. Bu noktada hamur top haline gelmeye başlayacak. Hamuru hafifçe unladığınız tezgaha aiın ve toparlaması için biraz yoğurun. Sonra merdaneyle açarak dilediğiniz kurabiye kalıbıyla kesin. Tepsilere alın. 15 dakika hafifçe kabarıp altın rengini alana kadar pişirin. Fırından çıkınca tepsiden alıp ızgara teli üzerinde soğutun. Dekorunu dilediğiniz şekilde yapabilirsiniz.
|
Zencefilli Kurabiyeler |
|
Hasibe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.05.2007
Mesajlar: 53 Şehir: Siirt |
Kısa URL: https://ml.md/lc14936
Gönderme Tarihi: 28.May.2007
2,074 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg. un
2 tatlı kaşığı zencefil
1 su bardağı toz şeker
1 paket margarin
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Süslemek için:
100 gr. damla çikolata
İlk olarak 1 paket margarin eritilir ve soğumaya bırakılır. Un derince bir kaba konur. İçerisine 2 yumurta, zencefil, şeker, karbonat, kabartma tozu, kakao ve soğumuş margarin eklenerek karıştırılır. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamur, tezgahın üzerinde merdane yardımıyla 4 cm. kalınlığında genişçe açılır. İstenen şekilde kalıplarla kesilip yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerleri damla çikolata ya da istenen başka bir malzemeyle süslenerek 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir.
|
Zencefilli Kurabiye |
|
körpe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.11.2013
Mesajlar: 30 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc94039
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2013
1,837 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gram tereyağı
2 su bardağı un
1 adet tuz karanfil
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı rendelenmiş çikolata
1 paket vanilya
1 yumurta
1 çorba kaşığı zencefil
Derin bir kabın içine unu ve yağı alıp elinizle ufalayın. Zencefili, pudra şekerini ve çikolatayı da üzerine ekleyip karıştırmaya devam edin. Yumurtayı da üzerine ekleyip yumuşak bir hamur yapın. İnce açtığınız hamura istediğiniz şekli verip fırın tepsisine dizin. 200 derecedeki fırında 20 dakika kadar pişirin.
|
Zencefilli Kurabiye |
|
peri bacası
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.05.2014
Mesajlar: 22 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc98122
Gönderme Tarihi: 10.May.2014
1,833 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram oda ısısında margarin
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı pekmez
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
2,5 su bardağı un
Öncelikle un haricindeki tüm malzemeleri yeterince büyük bir kap içerisinde güzelce karıştırın. Karıştırma bitince içerisine yavaşça un ilave ederek yumuşak bir kıvama gelinceye kadar yoğurun. burada un miktarını siz ayarlayın. Sonra ise 30 dakika kadar buzdolabında bekletin.
Sonrasında ise istediğiniz şekillerde kalıplar çıkararak, kağıt serdiğiniz fırın tepsinize dizin.
Yaklaşık olarak 20 dakika 170 derecelik fırında pişirin.
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 27.12.2021
|
Zencefilli Kurabiye |
|
sütlaç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.03.2015
Mesajlar: 32 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc105701
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2015
1,676 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı un
2 adet yumurta
2 su bardağı esmer şeker
250 gram tereyağı
2 tatlı kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı toz zencefil
100 gram toz badem
Bir miktar muskat
Bir yoğurma kabının içine tüm malzemeyi iyice karıştırıp hamur haline getirin. Bu hamuru isterseniz dolapta 2 gün kadar bekletebilirsiniz. Daha sonra hamuru unlanmış zeminde açıp istediğiniz kalıpla kesin ve 180 derecede 15 dakika pişirip çıkartın. Süper bir tadı var.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 10.06.2022
|
Zencefilli Kurabiye |
|
Kara Kalem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.02.2015
Mesajlar: 32 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc128099
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2017
1,135 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
Margarin, şeker, pekmez, yumurtanın sarısı, limon kabuğu rendesi, kabartma tozu, vanilya ve zencefili derin bir kasenin içine koyup şeker eriyinceye kadar bir çırpma teli ile karıştırın. Bu karışıma unu eleyip ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru bir kaseye koyup üzerini streç filmle kaplayın. Buzdolabında bir gün dinlendirin. Hamuru merdane yardımıyla yarım santimetre kalınlığında açın. Çeşitli kalıplar kullanarak veya elinizle farklı şekillerde hamurlar oluşturun. Yağlı kağıtla kaplanmış tepsiye dizip 180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
Süslemesi: Fırından çıkarıp soğutun; soğuduktan sonra üzerine dilediğiniz deseni uygulayabilirsiniz. Süslemede, krema ve krema torbası kullanmalısınız.
|
Zencefilli Kurabiye |
|
fanfan
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.09.2017
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc128585
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2017
943 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
250 gr margarin (oda ısısında bekletilmiş)
250 gr şeker
330 gr pekmez (yaklaşık 1 su bardağı + 1/3 su bardağı )
4 adet yumurta (oda ısısında bekletilmiş)
1250 gr un (8 su bardağı)
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı toz karanfil
Süslemek için:
Hazır icing tüpleri
Yağ ve şekeri derin bir çırpma kabında kremsi bir yapı alıp şeker eriyene kadar çırpalım.
Pekmez ve yumurtaları katıp çırpmaya devam edelim.
Ayrı bir kapta 1,5 su bardağı unu, tuzu ve tüm baharatları harmanlayalım.
Pekmezli sulu karışıma harmanladığımız toz halindeki karışımı ekleyelim ve tüm malzeme birbirine iyice karışına kadar çırpmaya devam edelim.
Kalan unu azar azar ekleyerek hamur haline getirelim.
Hamurumuzu streç film ile sarıp buzdolabında 30 dakika kadar bekletelim.
Tezgahımıza un serpip hamurumuzu bir parmağın yarısı kalınlığında açalım.
Açtığımız hamurumuzdan kalıplarımız ile keserek yağlı kağıt serilmiş tepsimize dizelim.
Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında pişirelim.
Fırından çıkan kurabiyelerin iyice soğumasını bekleyelim.
Hazır icing tüplerindeki şeker ile kurabiyelerimizi istediğimiz gibi süsleyelim.
|
Zencefilli Kurabiye |
|
seçen
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.05.2019
Mesajlar: 27 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc142470
Gönderme Tarihi: 04.May.2019
807 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bardak eritilmiş tereyağı
6 yemek kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
Alabildiğince un
1 yemek kaşığı zencefil
2 yemek kaşığı ceviz içi
1 tane yumurtanın akı
Kabın içine eritilmiş tereyağı, şeker ve yarım bardak suyu koyun. Zencefille karıştırın. Kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ilave edip yumuşak bir hamur elde edin. 30 dakika dinlendirin.
Hamurdan parçalar koparıp elinizle inceltin. Kalıpla şekillendirip tereyağı ile yağlanmış fırın kabına dizin. Üstüne yumurtanın akını sürüp cevizle süsleyin.
170 derecelik fırında 15 dakika pişirin.
|
Zencefilli Kurabiyeler |
|
gül can
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.02.2014
Mesajlar: 31 Şehir: Bartın |
Kısa URL: https://ml.md/lc128695
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2017
733 defa indirildi / yazdırıldı
|
5,5 su bardağı un
230 gram margarin (oda sıcaklığında)
1+1/4 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1+1/2 su bardağı pekmez
4 tatlı kaşığı zencefil
2 tatlı kaşığı tarçın
2 tatlı kaşığı karanfil (silme)
1 çay kaşığı tuz (silme)
1 portakal kabuğu rendesi (opsiyonel)
Margarin ve toz şeker yumuşak krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
İçine yumurta ve pekmez ilave edilir.
Diğer taraftan un ve baharatlar elenir.
Un, hamura 2 defada eklenir.
Hamur kıvama geldiğinde dinlenmek üzere buzdolabında yarım saat bekletilir.
Dinlemiş hamur artık kalıplarla kesilmeye hazırdır.
Un serpilmiş tezgahta yaklaşık 3-4 mm incelikte açılır.
Şablondaki parçaları kestikten sonra açılan hamurun üzerine yerleştirin.
Hamur yağlı olduğu için kağıdı tutacak ve siz kolayca kesebileceksiniz.
Toplam 5 parçamız olacak: Büyük Kızak Parçaları*2 - Küçük Boy Dikdörtgen Parça*2 - Orta Boy Dikdörtgen Parça*2 - Büyük Boy Dikdörtgen Parça*1.
Kurabiyeler hazır olunca yaklaşık 16 dakika pişiriyoruz.
Hazırlanan kurabiye parçalarının iyice soğuduğundan emin olduktan sonra süsleme aşamasına geçilecektir.
|
Zencefilli Kurabiyeler |
|
pervane
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.07.2018
Mesajlar: 21 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc135461
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2018
726 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 g pudra şekeri
100 g tereyağı, yumuşatılmış
3 çay kaşığı toz zencefil
1 büyük yumurta, çırpılmış
300 g un
Şeker, tereyağı ve öğütülmüş zencefili birlikte çırpın, sonra da yumurtayı yavaş yavaş yedirin.
Karışımı elinizle bir top haline getirin, ardından streç filmine sarın ve 45 dakika buzdolabında saklayın.
Fırını 190 ° C'ye ısıtın.
2 fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın.
Hamuru 24 parçaya bölün ve top haline getirin. Hazırlanan tepsinin üzerine yerleştirin, sonra 15 dakika ya da altın renginde pişirin. Bisküvileri bir tel rafa aktarın ve tamamen soğumaya bırakın.
|
Zencefilli Kurabiye |
|
seçen
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.05.2019
Mesajlar: 27 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc142471
Gönderme Tarihi: 04.May.2019
534 defa indirildi / yazdırıldı
|
350 gram un
1 yemek kaşığı zencefil
1 çay kaşığı karbonat
175 gram ham şeker
100 gram tereyağı
8 parça doğranmış (çok ince değil) kök zencefil
1 büyük yumurta
4 çorba kaşığı şeker pekmezi
200 gram kıyılmış koyu çikolata
Bir kapta; unu, zencefili, karbonatı, 1 çay kaşığı tuzu ve şekeri bir kapta karıştırın ve daha sonra kırıntıları birleştirmek için tereyağında karıştırın. Daha sonra doğranmış zencefili içine atıp karıştırmaya devam edin.
Yumurta ve şurubu kuru malzemelere döküp karıştırın. Daha sonra hamur gibi olması için elinizle yoğurun. Hamuru yarıya kesip her bir parçayı uçları düz olacak şekilde 6 cmlik kalın çubuklar haline getirin. Filme sarın ve 20 dakika boyunca soğutun.
Fırını 180 derece ısıtın ve her sosisi 12ye dilimleyin. Dilimleri pişirme tepsisine koyun ve 12 dakika boyunca fırında pişirin. Piştikten sonra soğuması için tel rafa kaldırın.
Çikolatayı hafifçe kaynayan bir tencerenin üzerine bir kapta eritin. Her kurabiyenin yarısını çikolata içine daldırın ve donmasını bekleyip servis edin.
|
Zencefilli Kurabiye |
|
muazzaf
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.05.2020
Mesajlar: 24 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc150681
Gönderme Tarihi: 21.May.2020
394 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
125 gr yumuşatılmış tereyağı
110 gr esmer şeker
3 su bardağı un
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
3 çay kaşığı toz zencefil
Yarım su bardağı bal
Üzeri için:
240 gr pudra şeker
1 yumurta akı
1 çay kaşığı limon suyu
Tereyağı, şeker ve yumurta sarısını mikserle çırpın. Bal, un ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştırın. Gerekirse un veya bal ilavesi yapın. Hamuru unlanmış tezgahta 5 mm kalınlığında açın. Kalıpla keserek yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Yumurta akını ve limon suyunu mikserle çırpın. Pudra şekeri azar azar ekleyip koyulaşıncaya kadar çırpmaya devam edin. Yağlı kağıttan yapılmış külaha doldurup kurabiyeleri dilediğiniz gibi süsleyin. Servis yapın.
|
Zencefilli Kurabiye |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc165752
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2022
311 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gram tereyağı
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı pekmez
1 çay kaşığı vanilya
2-3 su bardağı un
1 yemek kaşığı zencefil (öğütülmüş)
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karanfil tozu
1 çay kaşığı tarçın
¼ çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı hindistancevizi tozu
Süslemek için:
Şeker hamuru
Tereyağı, şeker ve pekmezi bir kaba alın. Mikserle iki dakika boyunca çırpın. Üstüne vanilya ve yumurtayı ilave edin. Bir süre daha karıştırmaya devam edin. Başka bir kaba un, kabartma tozu, tuz ve baharatları alın. Karıştırıcıyı düşük seviyeye getirin. Homojen bir hamur oluşturmanız gerek. Bunun için kuru malzemeler ile yaş malzemeleri yavaşça birleştirin. Hamuru elde ettikten sonra yaklaşık on dakika buzdolabında dinlendirin.
Sonrasında bu hamuru iki parçaya bölün. İnce bir hamur açın. Kurabiye kalıplarından yararlanarak isteğe göre şekiller elde edin. Kurabiyeleri önceden ısıtılmış fırında 160 derecede pişmeye bırakın. Yaklaşık 15 dakika sonra kurabiyeleri fırından çıkarın. Oda sıcaklığına gelen kurabiyeleri dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
|
Zencefilli Kurabiye |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162235
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2022
278 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 su bardağı bardağı un
2 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı tarçın
Yarım paket kabartma tozu
Çay kaşığı ucuyla tuz
200 gram tereyağı
Yarım su bardağı şeker
1 büyük yumurta
Süsleme;
Beyaz şeker hamuru
Renkli süs şekerlemeleri
Önce oda sıcaklığında olan yumurta, tereyağı ve diğer malzemeleri yoğurun.
Hamuru 15 dakika dinlendirdikten sonra istediğiniz şekilleri verin ve süsleyin. Ardından yağlı kâğıt serili tepsiye dizin.
|
Zencefilli Kurabiye |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc164134
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2022
274 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gr. oda sıcaklığında tereyağı
1 yumurta
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı toz zencefil
200 gr. un
1 çay kaşığı vanilya
Büyükçe bir kabın içinde tereyağı, yumurta ve pudra şekeri yoğurulur.
Sonra 1 yemek kaşığı nişasta eklenir ve tarçın, zencefil, vanilya ve azar azar un istenirse koyulacak şekilde ilave edilir.( 200 gr.dan daha az da olabilir)
Tekrar yoğurulur, ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Kabartma tozu konmuyor. Böylece şekillerin formu değişmiyor.
Hamuru mermerin üstüne koyup oklava yardımı ile düzeltiyoruz. Sevdiğimiz kalıplarla da şekiller çıkartıyoruz.
Fazla ince açılmamasında yarar var. Spatula yardımıyla alıp fırın kağıdı serili tepsiye yerleştiriyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10-15 dakika tutulur.
Piştikleri altlarının kızarmasından anlaşılır. Üstü beyazken fırından alınır.
|
Zencefilli Kurabiye |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170594
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2023
270 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Yoğurt 1 Çorba Kaşığı
Beyaz Soya Unu 3.5 Su Bardağı
Toz Şeker 1 Su Bardağı
Tarçın 2 Çorba Kaşığı
Zencefil 2 Çorba Kaşığı
Yumurta 1 Adet
Margarin 250 Gram
Vanilya 1 Paket
1 su bardağı toz şeker ile yumurtayı 5 - 10 dakika kadar mikserle iyice çırpın. Sonra eritilmiş margarini ekleyip biraz daha çırpın. En son, unu, kabartma tozunu, tarçın ve zencefili ekleyip, bu defa tahta kaşıkla karıştırıp, hamur kıvamına getirin. Hamuru 15 - 20 dakika COOK streç film ile sararak buzdolabında bekletin. Sonra merdane yardımı ile hamuru yarım cm. kadar açın. Keyfinize göre, şekilli kalıplarla ya da bir çay bardağı kenarı ile hamurları kesin. Fırın tepsisini COOK yağlı pişirme kağıdı ile kaplayın ve kurabiyeleri önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin. İstenirse şekilli kurabiyelerin üzerine renkli gıda boyası ile hazırlanmış krema ile çizgiler çizerek süslemeler yapabilirsiniz.
|
Zencefilli Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169200
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2022
227 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
125 g tereyağı
0,5 çay bardağı üzüm pekmezi
2 - 3 yemek kaşığı esmer şeker
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı zencefil
0,5 çay kaşığı toz tarçın
1,5 - 2 su bardağı un
0,5 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Tereyağı, pekmez, esmer şeker, yumurta sarısı, zencefil, tarçın, un, hamur kabartma tozu ve şekerli vanilini bir kaba alın. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini kapatıp buzdolabına alın ve 15-20 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Hamuru buzdolabından alın ve kısa bir süre yoğurun. Tezgaha fırın tepsisi boyutlarında pişirme kağıdı serin. Hamuru üzerine koyun ve merdane ile 3-4 mm kalınlığında açın. Farklı şekillerdeki kurabiye kalıpları ile şekiller kesin ve dış kısımda kalan fazla hamurları toplayın. Pişirme kağıdı ile birlikte fırın tepsisine alın ve pişirin. Kalan hamurları aynı şekilde pişirme kağıdı üzerinde şekillendirin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika
Fırından çıkarın ve fırın tepsisinde soğumaya bırakın. Tamamen soğuduktan sonra servis tabağına alın.
|
Zencefilli Kurabiyeler |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169201
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2022
188 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
2 su bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
150 g oda sıcaklığında tereyağı
1,5 çay bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı toz tarçın
1 çay kaşığı muskat rendesi
1 çay kaşığı öğütülmüş karanfil
Üzeri için:
1 poşet Dr. Oetker Sade Glazür
1,5 - 2 yemek kaşığı süt
Süslemek için:
1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Yıldız
1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Gümüş İnci
1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Konfeti
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Tereyağı ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine yumurta sarısı, pekmez, zencefil, tarçın, muskat ve karanfili ilave edip 1 dakika daha çırpın. Un karışımını ekleyip yoğurun. Üzerini kapatın ve buzdolabında 30 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Süre sonunda hamuru buzdolabından çıkarın. İki pişirme kağıdı arasında merdane ile 3-4 mm kalınlığında açın. Farklı boyutlardaki kalp, yıldız, çam ağacı şeklindeki kurabiye kalıpları ile şekiller kesin. Dışta kalan hamurları çıkarıp pişirme kağıdı ile birlikte fırın tepsisine alın ve pişirin. Kalan hamurları toparlayıp aynı şekilde hazırlayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 8 - 10 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Glazür karışımını bir kaseye alın, üzerine sütü ekleyin ve kaşık ile eriyinceye kadar iyice karıştırın. Pişirme kağıdından huni hazırlayın ve yarısını içine doldurun. Soğuyan kurabiyelerin bir kısmını kasedeki glazüre batırıp yüzeylerini kaplayın. Huninin ucunu makas ile kesin ve kalan kurabiyeleri süsleyin. Pasta süslerini serpin. Glazürler donduktan sonra servis yapın.
|
Zencefilli Kurabiye |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1577 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180383
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2024
63 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
1/4 çay kaşığı toz karanfil (isteğe bağlı)
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı esmer şeker
115 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 adet yumurta
1/4 su bardağı pekmez
1 çay kaşığı vanilya özütü
Üzeri için toz şeker
Un, zencefil, tarçın, kabartma tozu, tuz ve toz karanfili bir kapta karıştırın.
Oda sıcaklığındaki tereyağını bir karıştırma kabında krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Şeker ve esmer şekeri ekleyip iyice karışana kadar çırpmaya devam edin.
Yumurta ve pekmezi ekleyin:
Yumurtayı, pekmezi ve vanilya özütünü tereyağlı karışıma ekleyin. İyice karıştırın.
Kuru malzemeleri azar azar karışıma ekleyin ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
Fırını 175°C’ye ısıtın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın.
Kurabiyeleri toz şekere bulayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
Önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika kadar, kenarları hafifçe kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra kurabiyeleri soğumaya bırakın.
|
|