|
|
Zencefilli Kurabiye |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc61038
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2011
1,812 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet pudra şekeri
0.5 su bardağı sıvı sana
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı kepek un
1 tatlı kaşığı zencefil
1 çay kaşığı dövülmüş karanfil
1 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tarçın
Derin bir kabın içine unu, kepek ununu, Sıvı Sanayı, yoğurdu, pudra şekerini, zencefili, tarçını ve kabartma tozunu koyup iyice karıştırıp, yoğurun. Hamurdan ceviz parçası büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın. Şekil verdiğiniz kurabiyeleri Sıvı Sana ile yağladığınız tepsiye dizip, üzerlerine tane karanfil batırın. Kurabiyeleri önceden 185 derecede ısıttığınız fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Kurabiyeler ılındıktan sonra üzerine bir süzgeç yardımı ile pudra şekeri serpip, servis edin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 29.11.2022
|
Zencefilli Kurabiye |
|
sevim abla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.11.2011
Mesajlar: 66 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc77918
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2012
1,441 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 Gr Sana Klasik
2 Tatlı Kaşığı zencefil
0,5 Kg. un
0,5 Su Bardağı esmer şeker
1 Tatlı Kaşığı kabartma tozu
1,5 Su Bardağı toz badem
100 gr vişne marmelatı
2 Adet yumurta
Unu bir kaba eleyin. Zencefili, şekeri, margarini, yumurtaları, toz bademi ve kabartma tozunu ekleyin. Malzemeler özleşene dek yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru merdane ile düz bir zeminde 4 mm kalınlığında açın. Hamurları kalp şeklindeki bir kalıpla kesin. Şekilli hamurların yarısının ortasını küçük kalp şeklindeki bir kalıpla tekrar kesin. Tüm kurabiyeleri, hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180C fırında 35 dakika pişirin. Sonra kurabiyelerden içi dolu olan üzerine marmelat sürüp ortasını kestikleriniz birini bu yüzeye koyun. Küçük kalplerin içinede kızılcık veya vişne marmeladı doldurup, servis yapın.
|
Zencefilli Kurabiye |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc79096
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2012
1,360 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Paket Sana Hamurişi
2 Adet yumurta
4 Kahve Fincanı toz badem
2 Kahve Fincanı esmer şeker
1 Tatlı Kaşığı kabartma tozu
500 gr un
100 gr vişne marmelatı
2 Tatlı Kaşığı zencefil
Unu bir kaba eleyin. Zencefili, şekeri, Sana Yağını, yumurtaları, toz bademi ve kabartma tozunu ekleyin. Malzemeler özleşene dek yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru merdane ile düz bir zeminde 4 mm kalınlığında açın. Hamurları kalp şeklindeki bir kalıpla kesin (bu kalıpları kartondan siz de hazırlayabilirsiniz). Şekilli hamurların yarısının ortasını küçük kalp şeklindeki bir kalıpla tekrar kesin. Tüm kurabiyeleri, hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin. Sonra kurabiyeleri ikili olacak şekilde üst üste koyun (ortasını kestikleriniz üste gelecek). Küçük kalplerin içine vişne marmeladı doldurup, servis yapın.
|
|
Zencefilli Kurabiye Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|