| 
 
 
 | 
ZENCEFİLLİ ÇÖREK | 
  | 
kupon 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 04.11.2009 
Mesajlar: 19 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc43285 
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2009 
2,901 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemesi:
 
225 gr. margarin
 
225 gr. şeker
 
2 çorba kaşığı şurup
 
275 gr. yulaf unu
 
 
Hazırlanışı:
 
Margarini eritip şeker ve şurubu ilave ederek karıştırın. Yulaf ununu katın ve karıştırın. İki tane 20 cm. çapındaki turta kalıbını yağlayın. Yulaflı karışımı ikiye bölüp her birini kalıplara bastırarak yerleştirin. Orta hararetli fırında 25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra karelere bölüp hava almayan bir kavanozda muhafaza edin.
  
 | 
Zencefilli Çörek | 
  | 
selimcan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.03.2017 
Mesajlar: 21 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc123770 
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2017 
2,155 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.miele.com.tr
 
 
250 gr. Un 
 
1/2 çay kaşığı Kabartma tozu 
 
170 gr. Tereyağ, yumuşak 
 
120 gr. Şeker 
 
1 Paket Şekerli Vanilin 
 
1 Portakal kabuğu rendesi 
 
1/2 çay kaşığı Zencefil, toz 
 
Üstüne: 
 
75 gr. Kayısı reçeli 
 
75 gr. Zencefil yemişleri, ince kıyılmış 
 
 
Un, kabartma tozu, tereyağı, şeker, şekerli vanilin, portakal kabuğu ve zencefili karıştırıp mikserin yoğurma parçası ile hamur serpmesi hazırlayın.
 
Serpilecek hamurun yarısını pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. 
 
Hamurun yaklaşık 2/3'sini cam kaseye bir oklava ile düzgün bir şekilde yayınız.
 
Hamurun üstüne kayısı reçeli sürünüz. 
 
Zencefil parçalarını üstüne dağıtınız, kalan hamuru iki avucunuz arasında ovalayarak serpiniz ve kızarıncaya kadar fırında pişirin.
 
Hamuru hafif sıcakken 2 x 4 cm boyunda dikdörtgenler halinde kesin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |