| 
 
 
 | 
Zencefilli Bisküvi | 
  | 
naz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.06.2005 
Mesajlar: 85 Şehir: Nazilli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc477 
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2005 
2,896 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım paket margarin
 
2 su bardağı un
 
1.5 tatlı kaşığı toz zencefil
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
1 çay kaşığı toz karanfil
 
2 adet yumurta
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
 
 
Unu kabartma tozu ve baharatla birlikte eleyin. Ortasını açın. Yumuşatılmış margarini, şekeri ve yumurtayı unun ortasına koyarak parmak ucuyla yoğurun. Sert bir hamur haline getirin. Bir folyoya sararak buzdolabında bir gece bekletin. Ertesi günü hamuru unlanmış zeminde çok ince açın. Bisküvi kalıplarıyla kesin. Yağlanmış tepsiye dizerek 190 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
  
 | 
Zencefilli bisküvi | 
  | 
Vefa 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.08.2007 
Mesajlar: 22
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17396 
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2007 
2,343 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet yumurta, 
 
1 su bardağı toz şeker, 
 
yarım su bardağı süt, 
 
yarım paket kabartma tozu, 
 
1 paket vanilya,
 
1 tatlı kaşığı tarçın, 
 
2 su bardağı un, 
 
5 adet kayısı
 
yarım su bardağı antepfıstığı, 
 
1 çay bardağı küçük doğranmış çikolata, 
 
1 çorba kaşığı margarin, 
 
kalıp için tozşeker, 
 
1 paket bitter çikolata
 
 
Öncelikle yumurtayı şekerle çırpın. Sütü ekleyin. Çırpmaya devam ederek, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Kayısıları küçük doğrayın. Fıstık ve küçük doğranmış çikolatayla beraber yarısını hamura katın. Unu eleyerek malzemelere karıştırın. 8 adet muffin kabını hamurun yapışmaması için yağlayın. Üzerine tozşeker serpin. Hamuru kalıplara doldurun.
 
Üzerine kalan fiştik, çikolata ve kayısıyı batırın. önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında iyice kabarana dek pişirin. Fırından aldığınız kekleri halka biçiminde dilimleyin.
 
Hafif ılınınca bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Keklerin üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın.
  
 | 
Zencefilli Bisküvi | 
  | 
urfalım 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.09.2010 
Mesajlar: 25 Şehir: Urfa'lı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56356 
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2010 
2,296 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
1 paket margarin veya tereyağı (yumuşamış)
 
2 yumurta (1 yumurta akı ayrılır)
 
4,5 su bardağı un
 
6 çorba kaşığı şeker
 
2 tatlı kaşığı tarçın
 
2 tatlı kaşığı toz zencefil
 
2 çorba kaşığı yoğurt
 
1 paket kabartma tozu
 
 
Hamur yoğuracağımız kaba yumuşamış margarini, yumurtayı, yoğurdu, şekeri ilave edip karışımı krem haline gelene dek yoğuralım. Unu, kabartma tozunu, tarçını, zencefili ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Unlanmış bir zeminde 1/2 cm. kalınlığında açtığımız hamuru kurabiye kalıpları ile keserek üzerlerine yumurta akı sürelim. Arzuya göre şeker serperek ısıtılmış 190 ısılı fırında altı ve üstü açık pembe renk alana dek pişirelim.
  
 | 
Zencefilli Bisküvi | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc109670 
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2015 
1,562 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
100 gram margarin
 
2 su bardağından 2 parmak az un
 
1,5 tatlı kaşığı zencefil
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
1 çay kaşığı toz karanfil
 
2 adet yumurta
 
1 su bardağından biraz az tozşeker
 
Tarım paket kabartma tozu
 
 
Unu kabartma tozu ve baharatla birlikte eleyin. Ortasını açın. Yumuşatılmış margarini, şekeri ve yumurtayı unun ortasına koyarak parmaklarnızın ucuyla yoğurun. Yuvarlayarak sert bir hamur haline getirin. Kabın üzerini şefaf folyoyla kapatın. Buzdolabında 1 gece bekletin. Ertesi gün hamuru unlanmış zeminde çok ince açın. Bisküvi kalıplarıyla kesin. Yağlanmış tepsiye dizerek 190 derecede ısıtılmış fırında esmerleşene kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Zencefilli Bisküvi | 
  | 
pervane 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.07.2018 
Mesajlar: 21 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc135459 
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2018 
823 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
75 g tereyağı, yumuşatılmış
 
100 g meyve suyu
 
225 gr un
 
100 g pudra şekeri
 
2 çay kaşığı zencefil
 
1 büyük yumurta, çırpılmış
 
 
Fırını 180 ° C'ye ısıtın.
 
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
 
Tereyağı ve meyve suyunu bir tencerede eritin. Un, şeker ve öğütülmüş zencefili birlikte karıştırın, ardından eritilmiş tereyağı ve çırpılmış yumurtayı karıştırın.
 
Karışımı top top yapın ezin, tepsiye aralıklı olarak dizin.
 
15 dakika ya da altın renginde kadar pişirin. Bisküvileri bir tel rafa aktarın ve soğumaya ve sertleşmeye bırakın.
 
 
 
  
 | 
Zencefilli Bisküvi | 
  | 
seçen 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.05.2019 
Mesajlar: 27 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142469 
Gönderme Tarihi: 04.May.2019 
672 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
450 gram un
 
2 çay kaşığı tarçın
 
2 çay kaşığı zencefil
 
1 çay kaşığı karbonat
 
Yarım çay kaşığı toz karanfil
 
Yarım çay kaşığı tuz
 
340 gram tereyağı
 
200 gram esmer şeker
 
80 gram üzüm pekmezi
 
1 büyük yumurta 
 
 
Un, tarçın, zencefil, karbonat, tuz ve toz karanfili birlikte eleyin. Tereyağı, esmer şeker ve pekmezi birlikte hafifleyip köpük köpük olana kadar 5 dakika çırpın. Yumurtayı ilave edin, iyice karıştırın. En düşük hızda çırpmaya devam ederken unu yavaş yavaş ilave edin.
 
Hamur toparlanınca 2 eşit parçaya bölün. Her birini streç film ile sarılarak veya buzdolabı poşetine koyarak 1 saat süre ile dolapta bekletin.
 
Fırını 170 derecede ısıtın. Tepsiyi fırının orta kısmına koyacak şekilde ayarlayın. Bezeleri teker teker dolaptan çıkartın ve iki fırın kağıdı arasında 3 milimetre kalınlığında açın. Üstteki kağıdı alın ve kurabiye kalıpları ile şekil verin. Kesilen parçaların muntazam çıkmasını sağlamak için hamuru bir süre buzdolabında bekletin.
 
Kesilen şekilleri yerinden çıkararak fırın kağıdı yayılmış tepsiye sıralayın. Kenarlardan artan hamura yine aynı işlemi yapın. Tepsiye aralıklı olarak dizilen kurabiyeleri 10-12 dakika kurabiyelerin kenarları altın rengi olana kadar pişirin.
 
Kurabiyeleri ızgara üzerine almadan 1-2 dakika bekleyin ve ızgara üzerinde soğuyuncaya kadar bekletin. Tamamen soğuduktan sonra hava almayacak şekilde saklanabilecek kapaklı bir kutuya aktarın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |