Kısa URL: https://ml.md/lc172740
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2023
237 defa indirildi / yazdırıldı
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
500 g taze zencefil
2 litre su
4 adet limonun suyu
150 g toz şeker
1 adet vanilya çubuğu
Zencefilleri 2 litre suyun içerisine rendeleyin. Limon suyu ve şeker ilave edin.
Bu şekilde 30 dakika bekletin.
Karışımı süzdürün ve vanilya çubuğunu ilave edin.
Hazırladıktan 1 gün sonra servis edin ve buzdolabında muhafaza edin.
Şerbetin tadına bakarak su ve buz ilavesi yapabilirsiniz.
Not: Özelliği gereği bu şerbet içildiği zaman boğazı biraz yakar. Bekledikçe lezzeti artacaktır. Şeker oranı isteğe göre ayarlanabilir. Buzdolabında muhafaza edilip beş gün içerisinde tüketilmelidir.
Kısa URL: https://ml.md/lc131841
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2018
2,202 defa indirildi / yazdırıldı
1 portakal büyüklüğünde zencefil kökü
1 limon
2 litre su
1 çay bardağı şeker
Zencefil akşamdan bir kaba rendelenir üzerini aşacak kadar su konur, sabaha kadar bu şekilde bekletilir.
Ertesin gün zencefil süzülerek bir sürahiye aktarılır.
Üzerine 1 limonun suyu sıkılır, şeker eklenir.
Tadı kontrol edilerek su eklenir, buzdolabında soğumaya bırakılır.
Soğuduktan sonra servis edilir.