| 
 
 
 | 
Zencefil Çayı | 
  | 
adem elması 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.10.2011 
Mesajlar: 46 Şehir: Kocaeli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68825 
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2011 
2,502 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 tatlı kaşığı bal
 
Biraz zencefil
 
 
Marketlerden küçük bir parça taze zencefil alıp bundan 7-8 adet kibrit çöpü büyüklüğünde ve kalınlığında kes. Kaynamış suyu fincana koyup, bu zencefil parçalarını içine koy. 1 tatlı kaşığı bal ekleyip 3-4 dakika demlenmesi için bekle.
 
 
 
 
Fotoğraf "ilşah" tarafından gönderildi. 19.09.2017
  
 | 
Zencefil Çayı | 
  | 
gülgün şekerci 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.05.2016 
Mesajlar: 39 Şehir: Bartın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc116846 
Gönderme Tarihi: 13.May.2016 
1,378 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çay kaşığı zencefil
 
2 çay kaşığı bal
 
1 dilim limon sıcaksu
 
 
Fincana zencefil, bal, limon sıkılır ve kaynamış su eklenir sıcak içilir. Zencefilin keskin tadı yüzünden içemezseniz limon sıkabilirsiniz günde 2 kez içildiğinde öksürük hızla kesilecektir.
 
 
 
  
 | 
Zencefil Çayı | 
  | 
çelik çomak 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.04.2016 
Mesajlar: 31 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136510 
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2018 
713 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2-3 dilim taze zencefil
 
Bir çay kaşığı bal
 
İki dilim limon
 
Sıcak su
 
2 adet karanfil
 
Kibrit çöpü boyunda çubuk tarçın
 
 
Karanfil ve Tarçını bir taşım kaynatın, ince doğranmış Zencefili ilave edin, 3 - 4 dakika bekletin, sıcak olarak içerken arzunuza göre ince bir dilim limon ve bal ilave edebilirsiniz.
 
 
Not: Karanfili, tarçını eklemeden de zencefil çayı yapabilirsiniz. Zencefil çayını günde 1-2 fincan tüketebilirsiniz. Ancak günlük tüketeceğiniz zencefilin miktarı bir parçayı (3-4 gram) geçmemelidir. Hamile kadınlara, 6 yaşından küçük çocuklara ve safra kesesi hastalarına zencefil çayı verilmemelidir.
 
 
 
  
 | 
Taze Zencefil Çayı | 
  | 
en yeni üye 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.10.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc137541 
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2018 
1,066 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.verita.com.tr
 
 
5-6 kibrit çöpü büyüklüğünde dilimlenmiş Verita Taze Zencefil
 
1 fincan sıcak su veya süt
 
Bal
 
 
1 fincan sıcak suya zencefilleri koyup, 1 çay kaşığı bal ile tatlandırın. 3-4 dakika demlenmesini bekleyin. Dilerseniz su yerine süt kullanabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Zencefil Çayı | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc146398 
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2019 
2,085 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 limon
 
1 limon büyüklüğünde zencefil
 
1,5 litre su
 
4 tatlı kaşığı bal
 
 
Su tencere alınarak ateşe oturtulur.
 
Kaynama noktasına gelince rendelenmiş zencefil ve kabuğu ile birlikte küçük doğranmış limon eklenir.
 
Ateş kısılır bir süre beraber kaynatılır.
 
ateşin altı kapatılır, çay süzülerek kupalara konur.
 
Her kupa için 1 tatlı kaşığı bal konur, karıştırarak eritilir.
 
Sıcak servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Zencefilli Çay | 
  | 
ilay 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.01.2020 
Mesajlar: 43 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc148002 
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2020 
658 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
Yarım demet maydanoz
 
1 adet elma
 
1 adet limon
 
1 çorba kaşığı toz zencefil ya da 1-2 dilim taze zencefil
 
2-3 adet karanfil
 
Bir tutam tarçın
 
 
1,5 litre suyun içinde bütün malzemeleri kaynatıp süzün. İster soğuk ister sıcak tüketebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Zencefil Çayı | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc165261 
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2022 
281 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Taze zencefil
 
Limon
 
Bal
 
1 çubuk tarçın
 
 
Zencefil çayı yapımı için öncelikle suyu kaynatalım. Kaynadıktan sonra 5 dakika bekleyelim ki kaynar su ile zencefillerimiz birden haşlanmasın. Bitki çayları yaparken genelde 80 derece sıcak su kullanılır ama sizin ölçme şansınız yoksa kaynar suyun altını kapatıp dinlendirerek de aynı sonuca ulaşabilirsiniz. Her bir fincan zencefilli çay için yaklaşık ceviz büyüklüğünde bir parça zencefilin kabuğunu soyup patates dilimleri gibi dilimleyelim. Çay demleyeceğimiz demliğe zencefilleri, çubuk tarçını alarak sıcak suyu ekleyelim. 8-10 dk. demlenmesi için bekletelim. Demlenen taze zencefil çayını fincanlara alalım, bolca limon suyu sıkalım. Tercihe göre istenen miktarda bal ile karıştırıp servis edelim.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |