| 
 
| 
 
 
 | 
 
Zarf Böreği | 
 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159307 
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2021 
380 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 adet yumurta
 
Yarım paket (125 gram) margarin
 
Yarım su bardağı sıvı yağ
 
3/4 su bardağı süt
 
1 paket kabartma tozu
 
4 su bardağı un
 
1 demet maydanoz
 
100 gram beyaz peynir veya lor peyniri
 
Çörekotu
 
Susam
 
Tuz
 
 
Yumurtanın akını ve sarısını ayrı kaplara ayırın. Hamur yoğuracağınız kaba, eritip ılıttığınız margarini, yumurta akını, sıvı yağı ve sütü ekleyip, çırpma teli ile karıştırın. Kabartma tozunu, tuzu ve unu ekleyin. Özlü bir hamur yoğurun. Hamurun üzerine nemli bez örterek yarım saat dinlendirin. Kıyılmış maydanozla ezilmiş peyniri, bir kapta karıştırın. Hamuru merdane ile yarım cm kalınlığında açın. Hamurdan 10 cm'lik kareler kesin. Hamur karelerinin ortalarına peynirli harç koyun. Karşılıklı köşelerini mektup zarfı şeklinde kapatın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzerleri pembeleşene dek pişirin. Fırından aldığınız böreği, üzerine bir bez örterek biraz dinlendirdikten sonra, sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
Zarf Böreği | 
 
  | 
lezzet dünyası 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.08.2010 
Mesajlar: 62 Şehir: Tekirdağ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54491 
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2010 
2,188 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemeler
 
2 su bardağı su
 
1/2 çay bardağı sıvı yağ
 
6 su bardağı un
 
1 paket tereyağı veya margarin
 
1/2 çay bardağı sirke
 
tuz
 
İçi için:
 
150 gr. beyaz peynir veya çökelek
 
1 demet maydanoz
 
1 yumurta sarısı (üzerine)
 
 
Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım. İçine suyu, sıvı yağı sirkeyi ve 1 tatlı kaşığı tuzu ilave ederek özlü bir hamur yoğuralım. Hamurun üzerini şeffaf folyo ile kapatıp 15-20 dakika dinlendirelim. Hamurdan 15 ayrı yuvarlak hamur bezesi yapalım. Hamur bezelerini üçerli gruplar halinde ayıralım. Merdaneyle 3 bezeyi unlanmış bir zeminde 0,2 mm (bıçak sırtı) kalınlığında açalım. Yufkaların üzerine erittiğimiz yağı sürerek üst üste serelim. Üçüncü yufkanın üzerine de yağ sürerek karşılıklı kenarlarını,- aralarını da yağlayarak bohça kapatır gibi kapatalım. Hamuru buzlukta 10 dakika bekletelim. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayalım. Ve aynı şekilde 10'ar dakika buzlukta bekletelim. İlk koyduğumuz hamuru buzluktan alıp merdane ile 1/2 cm kalınlığında açalım. Sonra artı (+) şeklinde keserek 4 eşit parçaya bölelim. Kıyılmış maydanozla peyniri karıştırıp ortalarına koyalım. 4 hamur parçasının da çapraz köşelerini mektup zarfı gibi üst tarafta kapatalım. Ve parmak uçlarımızla açık kenarları sıkıca birleştirelim. Diğer hamurları da buzluktan alıp aynı şekilde hazırlayalım. Yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürelim ısıtılmış 190 ısılı fırında böreklerin altı ve üstü pembeleşene dek pişirip fırından alalım.
 
 
 ML® Mektup Böreği için tıklayın
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Zarf Böreği Tarifleri Açma Börek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |