| 
 
| 
 
 
 | 
 
Zarf Böreği (sosisli) | 
 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc28717 
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2021 
2,166 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
2 adet yufka
 
3 çorba kaşığı sıvı yağ
 
1 çay bardağı su
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
1 su bardağı doğranmış sosis
 
1 adet yumurta sarısı
 
Üzerine:
 
Haşhaş tohumu
 
 
Birinci yufkayı yağlanmış kare fırın tepsisine, kenarları sarkacak şekilde serin. 1 çay bardağı su ve 3 çorba kaşığı zeytinyağını karıştırın. Karışımın yarısıyla yufkanın her yerini ıslatın. İkinci yufkayı diğer yufkanın üzerine yayın ve kalan karışımla ıslatın. Yufkaların sarkan kısımlarını ortaya doğru kapatarak kare şekil verin. Kare şeklindeki yufkanın dört kenarına rendelenmiş kaşar peyniri ve küçük doğranmış sosisleri koyun. Yufkanın dört ucunu ortaya doğru katlayın. Oluşan üçgen parçaları bıçakla ikiye bölün. Üzerine yumurta sarısı sürüp, haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Zarf Böreği (sosisli) Tarifleri Alt Üst Böreği Tarifleri
 | 
 
 
 
 |