| 
 
 
 | 
Yuvalak (Şanlıurfa) | 
  | 
keskin ışık 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.08.2011 
Mesajlar: 48 Şehir: Gazipaşa-Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67173 
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2011 
2,248 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.urfaurfa.com
 
 
 
1 Su bardağı ince bulgur
 
1 Su bardağı ince göce (dövülmüş aşurelik buğday)
 
1 Çorba kaşığı nane
 
Tuz, karabiber, pul biber
 
1 Tane soğan
 
1 Çorba kaşığı salça
 
Bir kase yoğurt
 
2-3 diş sarımsak
 
 
İnce bulgurun üzerini geçecek kadar sıcak su döküp üstünü kapatın. Bulgur şişince üzerine öğütülmüş göceyi, naneyi, tuz ve baharatları ekleyip yuvarlanabilecek kıvama gelene dek yoğurun. Elinize sıvı yağ sürüp fındık büyüklüğünde yuvarlayın. Diğer taraftanda ince kıyılmış soğanları sıvı yağda çevirdikten sonra salça ekleyip üzerine sıcak su dökün. Yuvarladığınız bulgurları sıcak suya yavaşça dökün ve kısık ateşte karıştırmadan pişirip sarımsaklı yoğurt ile servis yapın. Bu yemeğin içine 1 su bardağı haşlanmış nohutta ekleyebilrsiniz.
  
 | 
Yuvalak (Şanlıurfa) | 
  | 
Nur Ata 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.07.2017 
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc126887 
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2017 
1,369 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 
Dövülmüş karaet - 100 gr.
 
Köftelik bulgur - 120 gr.
 
Kuru soğan - 100 gr.
 
Tuz - 3 gr.
 
Karabiber - 2 gr.
 
Pulbiber - 5 gr.
 
 
Genişçe bir tepsi içerisinde dövülmüş et, bulgur, ince doğranmış soğan, pul biber, karabiber, tuz ilave edilerek içli köftede olduğu gibi yoğrulur. Kıvamına gelince iri fındık büyüklüğünde yuvarlanır. Kaynayan tuzlu suya atılarak haşlandıktan sonra suyu süzülür. Kaynamış haldeya da hafif kıza rtılarak lebeni veya bostanaeşliğindeservis edilir.
 
 
 
  
 | 
Yuvalak Köfte (Şanlıurfa) | 
  | 
Nur Ata 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.07.2017 
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc126889 
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2017 
1,275 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilogram yağsız kıyma
 
1 su bardağı ince bulgur
 
1 su bardağı haşlanmış pirinç
 
1 adet yumurta
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
2 su bardağı haşlanmış nohut
 
4 adet domates
 
2 diş sarımsak
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 kahve fincanı zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı kuru nane
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Çukur bir kaba kıymayı koyunuz. Üzerine ince bulguru haşlanmış pirinçleri, yumurtayı, karabiberi ve tuzu koyunuz. Tüm malzemeyi yoğurunuz. Hazırladığınız harçtan kabuklu fındık tanesi iriliğinde ve bilye şeklinde köfteler yapınız. Rendelenmiş domatesleri tencereye koyunuz, orta ateşte karıştırarak saldıkları suyu çektiriniz. Zeytinyağını, tereyağını ve ezilmiş sarımsakları katınız. Tereyağı eriyinceye kadar karıştırdıktan sonra da haşlanmış nohutları iki-üç bardak suyu ekleyiniz. Su kayna-yınca tencereye köfteleri koyunuz. Kısık ateşte suyunu çekinceye dek pişiriniz. Susuz kaldığında köftelerin üzerine kuru naneyi gezdiriniz ve sıcak servis yapınız.
  
 | 
Yuvalak (Şanlıurfa) | 
  | 
pamuk kral 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.12.2017 
Mesajlar: 23 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc130225 
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2017 
1,101 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi
 
 
½ kg dövülmüş kara et
 
10 çay bardağı köftelik bulgur
 
2 büyük kuru soğan
 
2 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber 
 
3 çay bardağı pul biber
 
 
Tepsiye bulgur konulur. Dövülmüş et, ince doğranmış soğan, üç çay bardağı pul biber, bir çay kaşığı karabiber, tuz ilave edilerek içli köftede olduğu gibi yoğrulur. Kıvamına gelince büyük bilye büyüklüğünde yuvarlanır. Kaynayan tuzlu suya atılarak, haşlanıp süzgece çıkartılır. Kaynamış halde ya da hafif kızartılarak lebeni veya bostana eşliğinde yenilir. Haşlanmış yuvalaklar ikiye bölündükten sonra yağda çevrilip çırpılmış yumurtayla ya da yumurtasız kızartılarak da yenilebilir.
 
 
 
  
 | 
Yuvalak (Şanlıurfa) | 
  | 
mebrure ersin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.10.2019 
Mesajlar: 33 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc146326 
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2019 
1,044 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Millî Eğitim Bakanlığı
 
 
1 kâse sütlü göce 
 
1 bağ taze soğanın yaprakları 
 
Yeterince tuz ve karabiber 
 
1 yemek kaşığı salça 
 
1 su bardağı un 
 
½ su bardağı sıvı yağ 
 
½ bağ taze nane 
 
 
Sütlü göce, yağ, un, baharatlar yoğrulur. 
 
Taze soğan yaprakları ince kıyılır, içine ilave edilir. 
 
Tekrar yoğrulur ve fındık büyüklüğünde yuvarlanır. 
 
Yağlı tepsi içinde fırında pişirilir. 
 
Salçalı sos hazırlanıp üzerine dökülür. 
 
Taze nane ile servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Yuvalak Köfte (Şanlıurfa) | 
  | 
hatip 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.11.2019 
Mesajlar: 25 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc146731 
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2019 
701 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr ince bulgur
 
100 gr yağsız ve sinirsiz kuzu eti (Urfa deyimi ile kara et) 1 tatlı kaşığı isot
 
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
 
2 çorba kaşığı un
 
1 çay bardağı süt
 
Tuz
 
 
Bulgur az miktarda su ile yumuşatıp isot ve tuz ile yoğurun. Köftelere istediğiniz şekli verip kızdırılmış ayçiçeği yağında kızartın.
 
Kuzu etini küçük parçalar halinde kesin. Tencereye aktarıp üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin ve haşlayın. Üzerinde biriken köpükleri alın. Etler haşlanınca suyundan bir bardak kadarını daha sonra kullanmak üzere ayırın. 
 
Bir tencerede unu tereyağı ile kavurun. Azar azar süt ve etsuyunu ilave edip sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın. Kuzu eti ve köfteleri de ekleyip kısık ateşte 25 dakika kadar pişirin. İsteğe göre sarımsaklı yoğurt ve kızartılmış patlıcan ile servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |