|
|
Yuva Kebabı |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc55030
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2010
1,987 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı (küçük küp kesilmiş)
6 adet çanak enginar (temizlenmiş)
80 ml zeytinyağı
1 adet büyük boy soğan (ince kıyılmış)
80 ml su (kaynar)
1 adet limonun suyu
4 adet büyük boy mantar (dilimlenmiş)
1 adet sivribiber (ince kıyılmış)
1/2 demet dereotu (ince kıyılmış, süslemek için ayrılmış)
6 çorba kaşığı kaşar peyniri (rendelenmiş)
Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş)
Zeytinyağından 60 ml ayırın. Kalan zeytinyağını ısıtıp, soğanları katın. Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 3-4 dak. soteleyin.
Hızlı ateşte ve karıştırmaya devam ederek etleri ekleyin ve 3-4 dak. pişirin.
Etlerin üzerine suyun yarısını gezdirin. Ateşi kısın ve etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 10-15 dak. pişirin.
Kalan zeytinyağını ve limon suyunu çırpın.
Enginarları kalın dipli ve yayvan bir tencereye yerleştirip, limonlu zeytinyağını gezdirin. Kısık ateşte, hafif yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 5-10 dak. pişirip, bir fırın kabına yerleştirin.
Et, mantar, sivribiber, dereotu, kaşar peyniri, tuz ve karabiberi harmanlayıp, enginarların üzerine paylaştırın.
Kalan suyu enginarların arasına gezdirin. Önceden ısıtılmış 1800C fırında, peynirler eriyinceye kadar, yaklaşık 15-20 dak. pişirin.
Üzerlerine dereotu serperek servis yapın.
|
Yuva Kebabı |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc55601
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2010
1,789 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr Banvit Hindi Kalça Kuşbaşı (2ye kesilmiş)
6 adet çanak enginar (temizlenmiş)
7 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet büyük boy soğan (ince kıyılmış)
150 ml su (kaynar)
1 adet limonun suyu
4 adet mantar (dilimlenmiş)
1 adet sivribiber (ince kıyılmış)
1/2 demet dereotu (ince kıyılmış, süslemek için ayrılmış)
3 çorba kaşığı kaşarpeyniri (rendelenmiş)
Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş)
Zeytinyağından 5 çorba kaşığı ayırın. Kalan zeytinyağını ısıtıp soğanı katın. Orta ateşte karıştırarak yumuşayıncaya kadar yaklaşık 2-3 dak. soteleyin. Etleri ekleyin ve hızlı ateşte karıştırarak 3-4 dak. pişirin.
Etlerin üzerine suyun yarısını gezdirin, ateşi kısın ve etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 pişirin.
Enginarları kalın dipli yayvan bir tencereye yerleştirin. Limon suyu ve kalan zeytinyağını çırpıp enginarların üzerine gezdirin ve kısık ateşte enginarlar hafif yumuşayıncayıncaya kadar 15 dak. pişirin. Enginarları yağlanmış fırın kabına alın.
Et, mantar, sivribiber, dereotu, kaşarpeyniri, tuz ve karabiberi harmanlayın.
Etli harcı enginarların ortasına paylaştırın. Kalan suyu enginarların arasına gezdirin. Önceden ısıtılmış 180°C fırında peynirler eriyinceye kadar yaklaşık 15 dak. pişirin.
Üzerlerine dereotu serperek servis yapın.
|
|
Yuva Kebabı Tarifleri Banvit Yemek Tarifleri
|
|