| 
 
| 
 
 
 | 
 
Yürek Sote | 
 
  | 
Hiç Kimse 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.02.2006 
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5104 
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2006 
10,058 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 Koyun Yüreği (temizlenip, küçük kuşbaşı parçalara doğranmış)
 
150 gr (10 çorba kaşığı) Tereyağı
 
2 Orta Boy Soğan (ince doğranmış)
 
5-6 Yeşil Sivribiber (çekirdekleri temizlenip, ince doğranmış)
 
2 Orta Boy Domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlenerek kuşbaşı doğranmış)
 
1 Çay Kaşığı Tuz
 
1 Kahve Kaşığı Karabiber
 
 
Tereyağı orta boy bir tavada, orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca soğanları ekleyip, sık sık karıştırarak 2-3 dakika, renkleri hafifçe pembeleşene kadar pişiriniz. Yürek ve yeşil sivri biberleri ekleyip, sık sık karıştırmaya devam ederek 4-5 dakika pişirdikten sonra, tuzu ve biberi katınız. Arasıra karıştırarak 3-4 dakika daha, domatesler suyunu çekene kadar pişirip, tavayı ateşten alınız.
 
Sote yüreği ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp, servis ediniz.
 
 
 ML® Yürek Tavası için tıklayın ML® Yürek Güveci için tıklayın
 
  
 | 
 
Yürek Sote | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc128561 
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2017 
1,881 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://yemek.name
 
 
4 adet koyun yüreği
 
2 adet domates
 
2 adet biber
 
1 adet soğan
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
Sıvıyağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
1. İnce doğranan soğan, küp küp doğranan biberler ve salça kızgın yağda şeffaflaşana kadar kavrulur.
 
2. Kuşbaşı doğranan yürekler ilave edilip 1-2 dakika sotelenir.
 
3. Üzerine ufak parçalar halinde doğranmış domates, tuz ve karabiber eklenir.
 
4. Ağzı kapalı şekilde domatesler yumuşayıncaya kadar 6-7 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Yürek Sote Tarifleri Sakatatlar
 | 
 
 
 
 |