| 
 
 
 | 
YÜREK IZGARASI | 
  | 
Ali Baba'nın Tarifleri 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.10.2010 
Mesajlar: 40 Şehir: Kocaeli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56529 
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2010 
2,679 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kaç adet pişirilmesi isteniyorsa, tedarik edip yıkamalı ve pirzola şeklini vererek tuzlamalıdır.
 
Mutfağınızda, et suyu varsa üzerine sürmeli, yahut yürekleri, biraz tereyağı ile yağlamalıdır.
 
Orta kuvvette ateşte ızgara ile kızartmalıdır. Sonra, yürekleri kapaklı bir sahana çıkarmalı; üzerine kekik otundan ufalamalı ve sıcak olarak hardalla yemelidir.
  
 | 
Yürek Izgara | 
  | 
marifet 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.07.2008 
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25653 
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2008 
2,815 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet koyun yüreği
 
6 adet soğan
 
6 adet biber
 
6 adet domates
 
Tuz
 
Ayçiçek yağı
 
 
Yürekleri ince yuvarlak doğrayın ve tuzunu koyun. Yağla ızgarada veya teflon tavada pişirip bir kaba alın. Soğanları halka halka doğrayıp aynı kapta pişirin ve yüreklere dökün. Domatesi, biberi de pişirin. Dilim dilim servis yapın.
  
 | 
YÜREK IZGARASI | 
  | 
Yasemin Tarakçı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.07.2007 
Mesajlar: 47 Şehir: Anıttepe Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16146 
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2007 
2,791 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 Yürek
 
1 Soğan
 
1 Kaşık kekik
 
Tuz
 
 
Yüreği külbastı gibi açınız, tuzlayınız, biberleyiniz, soğan suyu serpiniz. Böylece yarım saat bırakınız, sonra her tarafına etsuyu sürünüz, ızgarada pişiriniz. Sahana aldıktan sonra üzerine kekik serpiniz.
 
 
 ML® Yürek Güveci için tıklayın
 
  
 | 
Yürek Izgara | 
  | 
Hiç Kimse 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.02.2006 
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5103 
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2006 
2,648 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
4 Koyun Yüreği
 
1 Çay Kaşığı Tuz
 
1 Çay Kaşığı Karabiber
 
1/3 Su Bardağı Rafine Yağ
 
Süslemesi:
 
4 Orta Boy Domates (ortadan ikiye kesilmiş)
 
4 Yeşil Sivribiber
 
 
YAPILIŞI
 
Önce, ızgaranızı orta sıcaklıkta kızdırınız. Yürekleri ortadan ikiye yarıp, keskin bir bıçakla içlerini çiziniz. Tuz ve biberi serpip, bir fırçayla rafine yağdan üstlerine sürdükten sonra, ızgarada her iki yanlarını 7'şer dakika pişiriniz. Yürekleri ızgaradan alıp, bir kenarda sıcak kalmalarını sağlayınız. Yarım domatesleri ve yeşil sivri biberleri ızgaraya koyup, her iki yanlarını da 2-3 dakika pişirip, bir maşayla ızgaradan alınız. Izgara edilmiş yürekleri ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp, yanlarında ızgara edilmiş domates ve yeşil sivri biberle servis ediniz.
 
 
 ML® Yürek Tavası için tıklayın
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |