1 su bardağı süt
1/2 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağ
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 adet limonun kabuğu
Şeker ve rendelenmiş limon kabuğu mikserle şekerler sararıncaya kadar karıştırılır.
Yağlar, süt ve su ilave edilip şeker içinde eritilir.
Son olarak un ve kabartma tozu katılır.
Önceden 175 dereceye ısıtılan fırında 30-35 dakika pişirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc145400
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2019
2,316 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Oda sıcaklığındaki süt ve sıvı yağı çırpma kabına alın.
Şekeri de karışıma ilave edip eriyene kadar iyice çırpın.
Un, vanilya ve kabartma tozunu da eleyerek sıvı malzemelere ekleyin.
Limon kabuğu rendesini de ilave edip bir spatula yardımıyla iyice karıştırın.
Kek kalıbını yağlayıp unlayın.
Kek hamurunu kalıba aktarın.
Fırını 180 dereceye ayarlayın, ısınınca keki fırına verin.
35-40 dakika pişirdiğiniz keke kürdan batırarak içinin kıvamını kontrol edin.
Keki kalıptan çıkardıktan sonra servis etmeden önce üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.