|
|
Yumurtanın Saklanması |
|
behiye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.05.2009
Mesajlar: 32 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc36525
Gönderme Tarihi: 17.May.2009
3,395 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yumurtanın taze olup olmadığım anlamak için, 2 çorba kaşığı tuzu 500 mi suda eritin ve yumurtaları bu suya atın. Yumurta batarsa tazedir.
Yumurtalar raflara sivri ucu aşağı gelecek şekilde yerleştirilmelidir.
Yumurta, kendi kartonu içinde buzdolabında 5 haftaya kadar saklanabilir. Çünkü yumurta, kabuğu içine koku geçirebilir. Bunun için, açık olarak saklanması yerine, kapalı olarak saklanması koku almaşım engeller.
Yumurtanın sarısını buzdolabında, içine 1-2 çorba kaşığı sıvıyağ koyduğunuz ağzı kapalı plastik saklama kabı içinde 4 gün saklayabilirsiniz. Yumurta beyazı da plastik saklama kaplan içinde 2-4 gün saklanabilir. Yumurta, katı haşlanmış olarak, kabuğuyla buzdolabında 8-10 gün saklanabilir.
Yumurta hiçbir zaman kabuklu olarak dondurulamaz. Ama kırılmış yumurta, yumurta beyazı veya sarısı, pişmiş yumurta sarılan dondurulabilir. İT Yumurta beyazı sıkıca kapadı bir saklama kabında dondurulmalıdır. Sadece yumurta sarısını veya kırılmış yumurtayı dondurabilmek için 1/8 çay kaşığı tuz veya 1 1/2 çay kaşığı şeker katabilirsiniz.
Donmuş yumurtayı ya buzdolabında ya da soğuk suyun altında çözebilirsiniz fakat hemen kullanmanız gereklidir.
|
YUMURTA NASIL SAKLANIR? |
|
meridyen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.01.2010
Mesajlar: 44 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc46242
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2010
6,504 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yumurtanın kabuğundaki gözenekler, yumurtanın hava almasına ve bir süre sonra da bozulmasına sebep olur. Bu sebeple, yumurtanın hava almayacak şekilde korunması lâzımdır.
Gazete kağıdı, kül ve talaşla saklama: Yumurtalar gazete kâğıdına sarılarak veya kül, talaş arasına konularak basit şekilde kısa bir zaman için saklanabilir. Bu maksatla tuz da kullanılabilir. Samanla da saklanabilir. Fakat yumurtaya saman kokusu sineceğinden tercih edilmemelidir.
Parafinle saklama: Parafin eritilir. Sonra, yumurtalar teker teker batırılır. Parafin donarak yumurtanın gözeneklerini kapar, yumurta böylece uzun zaman saklanır.
Soğukta saklama: Yumurta 0,5 ile 1 derece ısıda 6-8 ay dayanabilir. Daha soğukta, bozulmadan uzun müddet kalabilir.
|
YUMURTANIN SAKLANMASI |
|
bal damlası
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.09.2010
Mesajlar: 63 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc56076
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2010
3,013 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yumurta; saman, kül, kum, kömür tozu, kepek gibi birçok şeylerin içine gömülerek saklanırsa da en iyici kireci söndürerek boza kıvamına sokunuz. Bunu yumurtaların her yanma sürüp bütün nefes alacak deliklerini örtünüz. Kireç kuruduktan sonra yumurta daha güvenle saklanabilir.
|
|
Yumurtanın Saklanması Tarifleri Turşular Konserveler
|
|