Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

YUMURTANIN PİŞİRİLME ÖRNEKLERİ


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


YUMURTANIN PİŞİRİLME ÖRNEKLERİ

ziver47
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.11.2007
Mesajlar: 52
Şehir: Mardin
Kısa URL: https://ml.md/lc19039
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2007
2,088 defa indirildi / yazdırıldı




Haşlayarak (Rafadan, kayısılı, katı pişmiş, çılbır poşe). Haşlamaları ikiye ayırabiliriz:
1- Kabuğuyla Haşlama:
-Rafadan yumurta (Kahvaltılarda).
-Kayısılı yumurta (rafadanın biraz serti, hem kahvaltıda ve hem de yemeklerde kullanılabilir.)
-Katı pişmiş yumurta (kahvaltılarda), salatalarda, soğuk büfe, kanape, v.s. yerlerde kullanılır).

2- Kırarak Haşlama:
-Çılbır hazırlamada (Yemek olarak kullanılır).
-Kızartarak (Sahanda.yağda pişirme, omletler bu gruptadır).
-Ezerek çırparak pişirme.
Ezme ve çırpma olarak yumurtalar iki şekilde pişirilir:
Yağın içinde karıştırarak pişirme: Yemeklerde, kahvaltılarda, garnitürlü ve gamitürsüz olarak kullanılabilir.
Bir kabın içinde kaynayan suyun buharında pişirilmelidir. Kahvaltı ve yemeklerde kullanılır.

3- Çorba terbiyelerinde, hamur işlerinde, tatlılarda, pasta ve bisküvilerde yerine göre bütün akı ve sarısı ayrı olmak üzere kullanılır.


Yumurta Haşlama Türleri

meridyen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.01.2010
Mesajlar: 44
Şehir: Rize
Kısa URL: https://ml.md/lc46244
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2010
47,388 defa indirildi / yazdırıldı




Suda haşlama süresine göre yumurta ad alır.
1) Rafadan yumurta
2) Kayısılı yumurta
3) Lop yumurta

Rafadan yumurta suya yavaşça konup kaynatılır. Yüze kadar sayılır alınır. Kayısılı yumurta aynen rafadan yumurta gibi ılık suya konup 5-6 dakika kaynatılır. Böyle yumurtada akı pişer, sarısı pişmez.
Katı yumurta ise 10-25 dakika haşlanır. Soğuk suda bekletilir. Soyulup servis yapılır. Daha fazla kaynatılırsa yumurtanın sarısı üzerinde kararma olur.
KAYISILI YUMURTA: Aynen rafadan yumurta gibi hazırlanır. Yalnız 5-6 dakika kaynar suda bekletilir. Sudan çıkarılınca kabukları soyulup itinayla gereken yerlerde kullanılır.


Yumurtaları Pişirme Yöntemleri

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc162810
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2022
173 defa indirildi / yazdırıldı




Nevin Halıcı

Haşlama: Rafadan yumurta Kaynar suda üç dakika kaynatılarak hazırlanan pişirme türüdür. Hazırlop yumurta (katı) Kaynar suda yumurtanın on dakika kaynatılmasıyla hazırlanır. Çılbır Kaynar tuzlu ve sirkeli suya yumurtanın kırılmasıyla hazırlanan pişirme türüdür.
Yağda pişirme: Sahanda yumurta türleri Tepsi ya da birer kişilik sahanlarda kızdırılmış yağın içine yumurtanın kırılarak pişirilmesi usulüdür. Sahanda yumurta, sucuklu yumurta, pastırmalı yumurta, domatesli yumurta, işkembeli yumurta vb.
Kaygana türleri: Tepsi veya tavada yumurtanın kızdırılmış yağa ya da meyaneye çırpılarak dökülmesiyle hazırlanan pişirme türüdür. Kaygana vb.
Kaplayarak kızartma türleri: Ekmek ve çeşitli sebzelerin çırpılmış yumurtaya bulanarak kızartılmasıyla hazırlanır. Yumurtalı ekmek vb.
Diğerleri: Çorba terbiyeleri ve haşlamada kullanılırlar. Limon-yumurta terbiyesi, börek, tatlı, pasta vb.


Yumurta Pişirme Süreleri

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc167687
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2022
219 defa indirildi / yazdırıldı




Yumurta 12 dakikadan pazla pişirilmemelidir. Yüksek ısıda uzun süre kaynatılan yumurtanın sarısının yüzeyinde yeşil bir renk oluşur. Bunun nedeninin, bekleyen yumurtada yükselen pH etkisi ile proteinlerden oluşan hidrojen sülfürün demirle birleşmesi sonucu olduğu sanılmaktadır.
Yumuşak yumurta için 3-4 dakika, (çok yumuşak 3 dakika)
Orta pişmiş yumurta için 5-6 dakika,
Katıya yakın pişmiş kayısı yumurta için 7-8 dakika,
Katı, çok pişmiş yumurta için 8-10 dakika kaynatılmalıdır. Bu süreler yumurta kaynamaya başladıktan sonra tutulur.


Yumurta Pişirme Süreleri

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172845
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2023
239 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.turkiyegazetesi.com.tr

Kayısı kıvam için: Kayısı kıvam için ise aynı adımları uyguladıktan sonra 4-6 dakika arası kaynattıktan sonra çıkarın. Yine pişirme işlemini durdurmak için soğuk su ya da buzlu suyun içerisine koyun. Bu şekilde yine enfes kıvamlı bir yumurta elde etmiş olursunuz.
Katı yumurta için: Çok katı yumurta seviyorsanız 10, kayısı kıvamında hallice bir katı yumurta seviyorsanız da 7 dakika pişirmek önemli. İkisini ortası için ise tam 8 dakika pişirmek yeterli olacaktır.







YUMURTANIN PİŞİRİLME ÖRNEKLERİ Tarifleri Aşçılığın Püf Noktaları



(5 adet YUMURTANIN PİŞİRİLME ÖRNEKLERİ 40,466 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort