Yumurta haşlarken çatlamasını önlemek için içerisine öncelikle limon suyu sıkılmalıdır. Pişme esnasında sıkılan limon suyu, yumurtanın kabuklarını güçlendirir ve çatlama ihtimali azaltır. Ayrıca bu işlem sonucunda antioksidan kaynağı olarak bilinen limonun faydalarından da yararlanılır.
Yumurta haşlarken limon suyu katmak istemeyenler, sirke de ekleyebiliyorlar. Kaynama suyuna 1 tatlı kaşığı eklenen sirke, yumurtanın çatlamasını önleyecektir.
Yumurtalar haşlanırken içerisine bir dilim limon atılması, hem yumurtaların çatlamasını önler hem de soyma aşamasında kolayca kabukların soyulmasını sağlar.
Ek olarak yumurta haşlarken içerisine malzeme atmak istemeyenler, haşlamadan önce de tedbir alabilirler. Bunun öncelikle bir limonun kesilmesi lazım. Akabinde kesilen limon yumurtanın etrafına sürülür (limonun asidik yapısı, yumurtanın çatlamasını önlüyor). Ardından yumurta haşlanmak üzere tekrar ocağa alınır.
|