| 
 
 
 | 
Yumurtalı Tirit | 
  | 
aygıt 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.01.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc131190 
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2018 
1,188 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
TMO Bayat Ekmekli Yemek Tarifleri
 
 
8 dilim bayat ekmek 
 
3 adet yumurta
 
½ kahve fincanı süt 
 
½ bağ maydanoz
 
Sıvı yağ (kızartmak için) 
 
Tuz
 
Karabiber 
 
 
Geniş bir kapta yumurtalar çırpılır.
 
İçerisine süt, tuz, karabiber ve doğranmış maydanoz eklenerek karıştırılır.
 
Ekmek dilimleri teker teker bu karışıma batırılıp 5 saniye kadar karışımı çekmesi beklenir ve başka bir tepsiye dizilir.
 
Orta boy bir tavada ekmek dilimleri kızartılır.
 
 
 
  
 | 
Yumurtalı Tirit | 
  | 
aygıt 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.01.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc131191 
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2018 
862 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 yumurta
 
100 gr. peynir
 
4 bardak süt veya su
 
1.5 veya 2 ekmek dilimi
 
Tuz
 
Kırmızı biber
 
2 kaşık yağ
 
 
Fırınlanmış ekmek dilimlerini tepsiye dizerek sıcak et suyunu tereyağı ile karıştırıp ekmeklerin üstüne yerleştirin. Peynir rendesini ilave edin. Yumurtaları kırıp aklarından ayrılmış sarılarını bozmadan peynirlerin üstüne yerleştirin. Çırpılmış akları tepsiye döküp kızgın fırına verin.
  
 | 
Yumurtalı Tirit | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc165390 
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2022 
305 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Canan Karatay
 
 
500 gram kıyma
 
1 demet yeşil soğan
 
1 demet maydanoz
 
Yarım demet dereotu
 
4 adet sivribiber
 
4 adet yumurta
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
Kristal kaya tuzu
 
Karabiber
 
Kırmızıbiber
 
Kimyon
 
1 su bardağı su
 
 
Önce yeşil soğanları temizleyin, yıkayın ve ince ince doğrayın. Maydanoz ve dereotunu da yıkayıp ince ince doğrayın. Biberleri yıkayın, temizleyin ve küçük küçük doğrayın.
 
Tereyağını yayvan bir tencereye koyun, kısık ateşte eritin. Üzerine kıyma, salça, tuz, karabiber, pul biber ve kimyonu koyup karıştırın ve rengi değişene kadar kısık ateşte 5-10 dakika pişirin.
 
Daha sonra doğradığınız yeşil soğan, maydanoz, dereotu ve biberi kıymanın üzerine ilave edin. Suyu da koyun ve tencerenin kapağını kapatıp yine kısık ateşte pişirin.(Kıyma pişip sebzeler hafif yumuşayana kadar.)
 
Ardından tencerede yumurtalar için küçük havuzlar açıp, içlerine yumurtaları kırın. Tencerenin kapağını tekrar kapatın.
 
Kısık ateşte yumurtaların akları beyazlaşıncaya kadar pişirin, ocaktan alın ve servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |