| 
 
 
 | 
Yumurtalı Taze Fasulye | 
  | 
Kezban 
Editor 
 
  
Kayıt: 14.08.2005 
Mesajlar: 165 Şehir: Balgat/ANK | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3420 
Gönderme Tarihi: 04.May.2006 
3,261 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
500 gr. yeşil fasulye
 
1 yumurta
 
1 soğan
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Fasulyeler ayıklanıp, kareler halinde doğranır. Tencereye sıvı yağ konur ve soğan kavrulur. Soğanların rengi değişince 1 yumurta bunun içine kırılır. Karıştırılarak pişirilir. Üzerine doğranmış fasulyeler eklenir. Fasulyeler sararana kadar karıştırılır. Tuz ve karabiberi eklenir. En son olarak 1 su bardaği su eklenir ve kısık ateşte pişmeye bırakılırin
  
 | 
Yumurtalı Taze Fasulye | 
  | 
Karabiber 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.08.2007 
Mesajlar: 28 Şehir: Reyhanlı/HATAY | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16953 
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2007 
3,724 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram taze fasulye
 
1 adet soğan
 
4 Adet yumurta
 
50 gram tereyağı
 
Kırmızı biber, 
 
tuz, 
 
karabiber
 
 
Bir tencereye su koyup kaynamaya bırakın. Su kaynayınca   ayıkladığınız   ve   ikiye   böldüğünüz fasulyeleri suya atın haşlayın. Fasulyeler yumuşayınca ateşten alıp, süzün. Soğanı küçük küçük doğrayın.
 
Ayrı bir kapta yumurta, tüz ve kırmızı biberi çırpın. Teflon bir tavaya tereyağını koyun ve eritin. İçine soğanları ekleyin ve çevirin. Soğanlar pembeleşmeye başlayınca haşladığınız taze fasulyeleri ekleyin.
 
Birkaç dakika sonra çırpılmrş yumurtaları ilave edin. Üzerine kırmızı biber, tuz ve karabiber ekleyin. Tencerenin  kapağını, kapatıp pişmeye bırakın.
  
 | 
Yumurtalı Taze Fasulye | 
  | 
ferdi 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 29.07.2009 
Mesajlar: 19 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc38614 
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2009 
2,951 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. taze fasulye
 
1 soğan
 
1 yumurta
 
1 su bardağı su
 
Sıvıyağ
 
Karabiber
 
Tuz
 
 
Fasulyeleri ayıklayıp, doğrayın. Kızgın yağda doğranmış soğanı pembeleştirin ve üzerine yumurtayı kırıp karıştırarak pişirin. Üzerine doğranmış fasulyeleri ekleyip, fasulyeleri sarartın ve karabiberini tuzunu ekleyin. Suyunu ilave edip kısık ateşte pişirin.
  
 | 
Yumurtalı Taze Fasulye | 
  | 
Sermin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.07.2005 
Mesajlar: 44 Şehir: Çeşme/İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65958 
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2011 
2,863 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gr. taze fasulye
 
2 adet yumurta
 
1 adet soğan
 
2 çorba kaşığı sıvıyağ
 
Tuz, karabiber
 
 
Fasulyeleri iyice yıkayıp, kılçıklarını temizleyin ve küçük küçük doğrayın. Soğanı rendeleyin. Geniş bir tavada sıvıyağla birlikte soğan ve fasulyeleri kavurun. Fasulyeler yumuşayınca ortasını açın ve yumurtaları kırın. Tuzu ve karabiberi ekleyin. Tavanın üzerine kapak kapatın. Yumurtalar piştikten sonra tabağa alarak servis yapın.
  
 | 
Yumurtalı Taze Fasülye | 
  | 
yaren 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 29.02.2008 
Mesajlar: 45
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73929 
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2012 
2,675 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg taze fasülye
 
Yarım kahve fincanı mısır unu
 
2 adet yumurta
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Fasulyeleri temizleyip 2'ye, 3'e kesin ve yıkayın. Tencereye alıp kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayın, süzün. Ilınınca derin bir kaba alın. Tuz ve mısır unu ekleyip harmanlayın. Yumurtaları bir kapta çırpın. Tavada sıvıyağı kızdırın. Fasulyeleri ekleyip üzerine yumurtayı dökün. Alt üst kızartıp servis tabağına alın. Sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
Yumurtalı Taze Fasulye | 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc80937 
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2012 
2,434 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gram taze fasulye
 
2 adet yumurta
 
1 adet soğan
 
2 çorba kaşığı sıvıyağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Fasulyeleri iyice yıkayıp kılçıklarını temizleyin. Küçük doğrayın. Soğanı rendeleyin. Geniş bir tavada sıvıyağla birlikte soğan ve fasulyeleri kavurun. Fasulyeler yumuşayınca ortasını açın ve buraya yumurtaları kırın. Tuzu ve karabiberi ekleyin. Tavanın üzerine kapak kapatın. Yumurtalar piştikten sonra tabağa alın. Yumurtalı taze fasulyeyi, isteğe göre sabah kahvaltıda da ikram edebilirsiniz.
  
 | 
Yumurtalı Fasulye | 
  | 
Battal Ergazi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.08.2014 
Mesajlar: 35 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134710 
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2018 
1,413 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo yeşil fasulye
 
2 yumurta
 
1 adet büyük boy kuru soğan
 
1 diş sarımsak
 
Karabiber
 
Tuz
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ veya zeytinyağı
 
 
Fasulyeleri ayıklayıp ortadan uzunlamasına keselim kaynamış tuzlu suda haşlayalım yumuşayana kadar. Ardından soğanı yemeklik doğrayalım sarımsakla birlikte yağda kavuralım güzelce ve haşlanmış olan fasulyeleri süzüp soğanın içine ekleyelim bir süre kavurduktan sonra karabiber ve tuzunu ekleyip yumurtasını kıralım. Servise hazır hale gelince servis yapalım.
 
 
 
  
 | 
Yumurtalı Taze Fasulye | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc165573 
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2022 
297 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilogram taze fasulye
 
Soğuk su
 
1 adet soğan
 
3 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
2 adet yumurta
 
 
Fasulyeleri temizleyerek istediğimiz şekilde kıralım ve kaynayan suyun içerisine koyalım. Üzerine tuz ekleyerek karıştıralım ve fasulyeler yumuşayana kadar haşlayalım. Daha sonra haşlanan fasulyeleri soğuk su dolu bir kaba alalım ve şoklayalım. Tencereye sıvı yağı alalım ve yemeklik ince doğradığımız soğanı ekleyerek kavuralım. Haşlayıp şokladığımız fasulyeleri de ekleyerek, kavurmaya devam edelim. Baharatları da ilave edelim. Yumurtaları çırpalım ve fasulyelerin üzerine dökelim, yumurtalar pişene kadar karıştırarak pişirelim. Yumurtaları pişen fasulyemizi ocaktan alalım ve servis edelim.
  
 | 
Yumurtalı Fasulye | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172800 
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2023 
330 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. taze fasulye
 
1 büyük soğan
 
2 yumurta
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
1 kahve fincanı zeytinyağı
 
1 kaşık tereyağı
 
 
Ayıklanmış fasulye, kaynar suda biraz yumuşayana kadar haşlanıp süzülür. Tavaya zeytinyağı koyulur, soğanlar pembeleşene kadar kavrulur, pul biber eklenir. Fasulyeler tavaya alınır, tuz serpilir ve soğanla beraber kavrulup tereyağı eklenir. Yumurtalar karıştırılıp fasulyenin üzerine yayılır. Yumurtalar piştiğinde yemek hazır demektir.
 
 
 
  
 | 
Yumurtalı Taze Fasulye | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172949 
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2023 
234 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilogram taze fasulye
 
Soğuk su
 
1 adet soğan
 
3 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
2 adet yumurta
 
 
Fasulyeleri temizleyerek istediğimiz şekilde kıralım ve kaynayan suyun içerisine koyalım. Üzerine tuz ekleyerek karıştıralım ve fasulyeler yumuşayana kadar haşlayalım. Daha sonra haşlanan fasulyeleri soğuk su dolu bir kaba alalım ve şoklayalım. Tencereye sıvı yağı alalım ve yemeklik ince doğradığımız soğanı ekleyerek kavuralım. Haşlayıp şokladığımız fasulyeleri de ekleyerek, kavurmaya devam edelim. Baharatları da ilave edelim. Yumurtaları çırpalım ve fasulyelerin üzerine dökelim, yumurtalar pişene kadar karıştırarak pişirelim. Yumurtaları pişen fasulyemizi ocaktan alalım ve servis edelim.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |