|
Yumurtalı Piyaz |
|
mukaddes
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.07.2007
Mesajlar: 33 Şehir: Bornova İZMİR |
Kısa URL: https://ml.md/lc71571
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2012
2,106 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 bardak kuru fasulye
2 kırmızı soğan
1 kase çeri domates
2 yeşil biber
1 kase siyah zeytin
1 limon
1 tutam maydanoz
2 su bardağı kuru fasulyeyi haşlayın.Karıştırma kabına haşlanmış fasulyeleri ilave edin.2 yeşil biberi ve maydanozu ince olarak kesin.Fasulyelerin üzerine ilave edin.Üzerine siyah zeytin,çeri domates ince kesilmiş kırmızı soğan ilave edin. Üzerine limon suyu ve zeytinyağı ilave edin ve karıştırın.Piyazı servis tabağına alın.3 adet yumurtayı haşlayın.Üzerine haşlanmış ve dilimlemiş yumurtaları ilave edip servis edin.
fotoğraf Saadet tarafından gönderildi
|
Yumurtalı Kuru Fasulye Piyazı |
|
gözlük
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.06.2017
Mesajlar: 24 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc126024
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2017
1,937 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı kuru fasulye
1 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
6 dal taze taze fesleğen
1 adet kırmızıbiber
1 adet yeşil biber
1 adet domates
1 adet marul
15 adet zeytin (siyah veya yeşil)
3 adet yumurta (kayısı kıvamında haşlanmış)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı hardal
1 adet limonun suyu
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Fasulyeleri bir gece önceden yıkayın ve tencereye koyup, üzerini öretecek miktarda sıcak su ile ıslatın. Ertesi sabah tekrar fasulyelerin üzerini örtecek miktarda su ilave ederek, kısık ateşte pişirin (suyunu iyice çekip, yumuşayana kadar).
Ayrı bir kapta yumurtaları kayısı kıvamında haşlayın ve sudan çıkarıp soğumaya bırakın.
Fasulye pişerken tüm sebzeleri güzelce yıkayın. Soğanı soyup piyazlık şekilde doğrayın. Domatesi soyup küp şeklinde doğrayın. Biberleri jülyen şeklinde (kibrit çöpü biçiminde) doğrayın. Maydanoz ve fesleğeni ince doğrayın. Marulu yaprak yaprak ayırın.
Pişmiş fasulyeleri geniş bir salata kâsesine koyun. Doğradığınız bütün malzemeleri, zeytinleri ve yağını üzerine ilave edin, hepsini birlikte harmanlayın.
Ayrı bir kâsede hardal, limon suyu, zeytinyağı, karabiber, tuz ve pul biberi karıştırıp sosu hazırlayın ve piyazın üzerine döküp karıştırın.
Yumurtaları dilimleyin. Marul yapraklarını servis tabaklarına yerleştirip, içine hazırladığınız piyazı koyun, yumurta dilimlerini üzerine yerleştirip servis edin.
|
|