| 
 
 
 | 
Yumurtalı Patlıcan Kızartması | 
  | 
beyzam nur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.01.2012 
Mesajlar: 54 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71331 
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2012 
3,218 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet kalın kemer patlıcanı
 
3 adet yumurta
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı tuz
 
Kızartma yağı
 
 
Patlıcanlar yollu soyulur, 1 santin kalınlığında, yvarlak dilimlenir. Yumurtalar bir kaba kırılır, tuz ve karabiber eklenir, çırpılır. Patlıcan dilimleri yumurtaya batırılır ve kızgın yağda kızartılır.
  
 | 
Yumurtalı Patlıcan Kızartması | 
  | 
bedri 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.07.2016 
Mesajlar: 24 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118616 
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2016 
1,011 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 orta büyüklükte patlıcan
 
Biraz un
 
1 yumurta
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
 
Patlıcanların kabuğunu tümüyle soyun. 1 santim kalınlığında, halkalar halinde doğrayın, öte yanda yumurtayı köpürünceye kadar bir kapta çırpın. Kızartma yağını da genişçe bir tavada kızdırın. Şimdi patlıcan dilimlerini önce una, sonra da yumurtaya bulayarak, kızgın yağda, her iki tarafı altın sarısı bir renk alıncaya dek kızartın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |