Zeytinyağını bir tavaya alın, kuru soğanları yemeklik olarak doğrayın ve ısınmış olan zeytinyağının içene ekleyin.
Soğanlar pembeleşene dek kavurun. Ardından ince ince doğranmış pazıları ve ebegümeçlerini ilave edin.
Sebzeler sularını salıp, iyice pişene dek kavurun. İnce ince doğradığınız taze soğanları da ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Tuzunu ilave edip, karıştırın. Sebzeler iyice piştiğinde üstüne yumurtaları kırın ve karıştırın.
Yumurtalar pişince altını kapatın, ılıklaşmaya bırakın.
Ardından elinizle şekillendirip, servis tabağına alın ve servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc111670
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2015
1,324 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet pancarın sapı ve yaprakları
Yarım demet ebegümeci
1 büyük soğan
Tuz
Karabiber
2 çay kaşığı toz kırmızıbiber
Çok az yağ
3 yumurta
1 kase isterseniz sarımsaklı yoğurt
Soğanı küçük doğrayıp sana yağında soteleyin. Pancar sapı ve ebegümecini doğrayıp üzerine çıkacak kadar kaynar su dökün. 2-3 dakika sonra alıp suyunu süzün.
Otları soğanlara ilave edin.
Tuz ve baharatlarını atıp otlar yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra ister yumurta kırın, isterseniz sarımsaklı yoğurt döküp servis edin.