| 
 
 
 | 
Yumurtalı Muhallebi | 
  | 
dertli 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.02.2006 
Mesajlar: 83 Şehir: Buca | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5712 
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2006 
8,168 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
Pirinç unu 2/3 su bardağı
 
Süt 5 su bardağı
 
Şeker 1/3 su bardağı
 
Vanilya 1 tatlı kaşığı
 
Yumurta 2 adet
 
 
YAPILIŞI
 
Pirinç ununu sütle ez, hep aynı yöne karıştırarak 10 dakik kadar pişir.
 
Şekeri koy, 1-2 rdakika daha pişir, orcağı kapat, vanilyayı ekle, karıştır.
 
3/4ünü servis kaselerine boşalt. Yumurtaların beyazlarını ayır, karıştırıcıda çırp. Kar haline gelince yumurta sarısı ile birlikte kalan muhallebiye ekle, karıştır. Bu karışımı servis kaselerindeki muhallebinin üzerine paylaştır. Tepsiye sıcak su soy, kaselerisuyun içine oturt, üstten ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşinceye kadar 7-8 dakika tut. Buzdolabına koyun ve soğuyunca servis yapın.
  
 | 
Yumurtalı Muhallebi | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158597 
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2021 
438 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.posta.com.tr
 
 
4 adet yumurta
 
2 su bardağı süt
 
3 çorba kaşığı toz şeker
 
1 paket vanilya
 
1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
 
 
Sütü kaynatmadan ılık hale getirip toz şekeri karıştırarak içinde eritin.
 
Ayrı bir kasede yumurtaları çırpın. Süt soğuduktan sonra yumurta, vanilya ve limon kabuğu ekleyin. El mikseri ile karışımı çırpın. Muhallebilerinizi ısıya dayanıklı kaselere paylaştırın.
 
Geniş bir tencereye su koyun ve kaynatın, içine kaselerinizi yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatarak 10 dakika pişirin. Arada sırada kapağı açarak buharın çıkmasını sağlayın. Tatlınızı tepsiden alıp soğuduktan sonra servis yapın.
 
 
Not: Arzu ederseniz üzerine toz şeker serperek fırınlayabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |