| 
 
 
 | 
Yumurtalı Kuşkonmaz | 
  | 
hayal idi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.05.2011 
Mesajlar: 53 Şehir: Bingöl | 
Kısa URL: https://ml.md/lc63651 
Gönderme Tarihi: 30.May.2011 
2,549 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5-6 adet kuşkonmaz
 
1 adet yumurta
 
3 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 çorba kaşığı limon
 
1 tutam karabiber
 
Tuz
 
 
Kuşkonmazlar soyulur, tuzlu suda haşlanır ve hemen buzlu suya atılır. İki, üç parçaya kesilir. Üzerine yağ, karabiber, limon ve tuz eklenir, karıştırılır. Bir servis tabağına alınır. Üzerine yağda pişmiş yumurta konur.
  
 | 
YUMURTALI KUŞKONMAZ | 
  | 
im 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2012 
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc84190 
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2012 
2,140 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo kuşkonmaz (2 bağ)
 
3 çorba kaşığı tepeleme yağ
 
4 adet yumurta
 
 
1) Masanın üzerine altını üstüne çevirerek dibi düz bir güveç veya dibi düz küçük bir tepsi koyunuz. Kuşkonmazları teker teker alıp 2 santim çiçekli kısmına dokunmadan kabak soyar gibi güvecin üzerine dikkatlice soyunuz. Bol suya atıp kırmadan 3 defa yıkayınız.
 
2) Sonra baş taraflarını aynı yönde ve aynı hizada olmak üzere ovucunuzun içinde bir demet yapınız. Sıktıktan sonra sicimle 2-3 yerinden parçalamadan bağlayınız. Dip taraflarını 2 santim kesiniz.
 
3) Bol kaynar tuzlu suya, bağladığınız kuşkonmazları atıp ilk taze olduğu zaman 8-10 dakika, sonraları ise 12-15 dakika haşlayınız.
 
4) Üzerine temiz bir bez kapatınız. Yalnız devamlı sapını hafif sıkarak pişip pişmediğini kontrol ediniz. Sicimlerinden bir çatalla tutup, kuşkonmazları kırmadan çıkarınız.
 
5) Sicimlerini çıkardığınız kuşkonmazları bir servis tabağına koyunuz.
 
6) Yumurtaları tereyağda katı pişiriniz.
 
7) Kuşkonmazları 4 tabağa bölüştürün ve herbirinin yanına bir adet yumurta koayarak servis yapınız.
  
 | 
Yumurtalı Kuşkonmaz | 
  | 
elmalı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.10.2018 
Mesajlar: 26 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc137726 
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2018 
786 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://carrefoursa.com
 
 
10 adet kuşkonmaz
 
1 adet küçük boy soğan
 
3 adet yumurta
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
Tuz ve karabiber
 
Üzeri için;
 
Rendelenmiş kaşar peyniri
 
Pul biber
 
 
Kuşkonmazları dış kabuklarından ayırdıktan sonra yıkayın. Sebzeleri bıçak kullanmadan elinizle 4-5 santimlik parçalara bölün. Küp küp doğranmış soğanı geniş bir tavada tereyağında kavurun. Soğanlar yumuşamaya başladığında kuşkonmazları da tavaya alın ve kavurma işlemine devam edin. Kuşkonmazlar 5 dakika gibi kısa bir sürede yumuşayacaktır. Sebzeleriniz yumuşadığında tuz ve karabiberi ilave edin. Bir kasede yumurtaları iyice çırpın. Çırpılmış yumurtayı da tavaya alın, karıştırarak pişirin. Yumurta piştiğinde tavayı ocaktan alın ve sıcakken rendelenmiş kaşar peynirini yumurtanın üzerine yayın. Pul biber ile süsledikten sonra servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |