Kısa URL: https://ml.md/lc126882
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2017
821 defa indirildi / yazdırıldı
Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Sadeyağ - 10 gr.
Ebegümeci - 50 gr.
Yumurta - 120 gr.
Kuru soğan - 100 gr.
Karabiber - 2gr.
Pul biber - 5 gr.
Tuz - 3 gr.
ince ince kıyılan soğan sadeyağın yarısı ile tavada pembeleştirildikten ayıklanıp temizlenen ebegümeçleri üzerine eklenir. Pul biber tuz karabiber serpilerek ebegümeçleri yumuşayıncaya dek karıştırılır. Bir kâsede çırpılan yumurtalar ayrı bir tavada yağın geri kalan kısmında ısıtılıp kayganak yapılarak servis tabağına alınan ebegümecinin üzerine serilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc130163
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2017
1,193 defa indirildi / yazdırıldı
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi
½ su bardağı sadeyağ
1 kg ebegümeci
4 yumurta
2 orta boy kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı pul biber
Tuz
Ebegümeci yıkanıp doğranır. Ayıklanarak ince kıyılan soğan yağın yarısıyla tavada pembeleştirilir. Üzerine eklenen ebegümeçleri yumuşayıncaya kadar kavrulur. Üzerine pul biber, tuz, karabiber serpilerek karıştırılır. Çırpılan yumurtalar bir tavada yağın geri kalan kısmında ısıtılıp kayganak yapılarak servis tabağına alınan ebegümecinin üzerine serilir.