| 
 
 
 | 
YUMURTALI KÖFTE | 
  | 
mehtap 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.07.2007 
Mesajlar: 44 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23501 
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2008 
2,304 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
3 yumurta
 
100 gr. tereyağı
 
3 kaşık salça
 
1 demet maydanoz
 
tuz
 
1 çay kaşığı kara biber
 
500 gr. bulgur (ince)
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
1 soğan
 
5 tane taze soğan
 
1 avuç pul biber (kırmızı)
 
 
Yapılışı:
 
Bulgura çok ince kıyılmış soğan, tuz, kırmızı biber, kara biber salça konup karıştırılır. Bir kaptan azar azar su alarak yoğrulur. İyice kendini tutunca su almadan çok kuvvetli bir şekilde uzun müddet yoğrulur. (Bulguran tıkırlığı gidene kadar).
 
Bir kaba yumurtalar kırılır, çatalla çırpılır. Tavaya yağ konup kızınca yumurtalar ilave edilip pişirilir. Sıcak olarak bulgura ilave edilerek karıştırılır. Çok ince kıyılmış taze soğan ve maydanozu ekleyip karıştırılır. Maral döşenmiş servis tabağına yerleştirilip, servis yapılır.
  
 | 
YUMURTALI KÖFTE | 
  | 
aytenim 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.10.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: Hatay | 
Kısa URL: https://ml.md/lc42260 
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2009 
2,299 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemesi:
 
4 adet haşlanmış yumurta
 
250 gr. koyun kıyması
 
1 tutam tuz
 
1 tutam karabiber
 
1 tutam köfte baharı
 
2 adet yumurta
 
4 çorba kaşığı galeta unu
 
kızartmak için zeytinyağı
 
 
Hazırlanışı:
 
Kıymayı bir kaba koyun. Tuzu, biberi ve köfte baharını katın. Yumurtaları kıymanın içine kırın. İyice yoğurun. Haşlanmış yumurtaları soyun. Kıymayı yumurtaların etrafına bastırarak, büyük köfteler meydana getirin. Yumurtalı köfteleri galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. İstediğiniz takdirde ortadan ikiye bölerek servis yapın.
  
 | 
YUMURTALI KÖFTE | 
  | 
şeker 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 09.11.2007 
Mesajlar: 13 Şehir: istanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20463 
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2008 
2,260 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
8 tane ufak yumurta 
 
800 gr kıyma
 
2 dilim bayat ekmek 
 
2 yumurta
 
2 ufak rendelenmiş soğan
 
2 diş dövülmüş sarımsak
 
1 çay kaşığı karabiber
 
2 çay kaşığı kırmızı biber
 
yarım demet maydonoz
 
tuz ve bol yağ
 
 
YAPILIŞI
 
Yumurtaları katı pişirin. Kıymayı diğer malzemelerle karıştırın. Kıymayı 8 parçaya bölün, sonra her bir parçata birer yumurta koyarak her tarafını kıymayla kaplayın ve  bol yağda kızartın. Sıcak servis yapın.
 
 
 ML® Yumurtalı Köfte için tıklayın
 
 
  
 | 
Yumurtalı Köfte | 
  | 
gizli çiçek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.04.2011 
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64586 
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2011 
2,174 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet yumuta
 
200 gr. kıyma
 
1 çay bardağı un
 
1 çay bardağı galeta unu
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
 
4 adet yumurtayı katı olacak şekilde haşlayın. Soğuduktan sonra soyun, una bulayın. Köfte için kıyma, tuz ve karabiberi yoğurun. Dört eşit parçaya ayırın, elinizle yassılaştırarak açın. Yumurtaları içine yerleştirin. Yumurta görülmeyecek şekilde kapatın. Kalan yumurtayı çıpın. Köfteleri önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayın. Kızgın yağda kızartın.
 
 
 
 
Fotoğraf "abbas" tarafından gönderildi. 18.04.2015
  
 | 
YUMURTALI KÖFTE | 
  | 
FirdevsKapanlı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.10.2005 
Mesajlar: 32 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27732 
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2008 
2,129 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER (6 kişilik)
 
2 su bardağı ince bulgur
 
2 su bardağı sıcak su
 
4 adet yumurta
 
1 adet soğan
 
4-5 dal taze soğan
 
1 demet maydanoz
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
4 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 çorba kaşığı salça
 
4 yemek kaşığı isot
 
Kimyon, kırmızıbiber, karabiber
 
Tuz
 
 
HAZIRLANIŞI
 
Bulgur geniş bir kabın içine alınır. Küp doğranmış soğan, baharatlar, salça ve tuz ilâve edilerek sıcak su eşliğinde 15-20 dakika çiğ köfte gibi yoğrulur.
 
iyice yumuşayınca ince ince kıyılmış taze soğan ve maydanoz ilâve edilerek yoğrulur.
 
Bir tavaya tereyağı ve sıvıyağ alınıp eritilir. Yumurtalar ayrı bir yerde çırpılıp tereyağma eklenir. Yumurtalar pişince köfteye ilâve edilir.
 
Yumurtalar fazla dağılmayacak biçimde kısa bir süre yoğrulup marul yaprakları ile servis yapılır.
 
 
Not: Marul, göbek, taze nane ve reyhan eşliğinde misafirlerinize çayın yanında ikram edebilirsiniz.
  
 | 
Yumurtalı Köfte | 
  | 
TAMYOL 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.12.2014 
Mesajlar: 30
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103969 
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2014 
1,443 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
750 gram kıyma orta yağlı
 
2 dilim ekmek içi
 
1 adet yumurta
 
1 adet soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber, kekik
 
Yağlı kağıt
 
1 adet havuç
 
3 adet haşlanmış yumurta
 
1 çay bardağı bezelye
 
Sosu için:
 
1 çorba kaşığı biber salçası
 
1 çorba kaşığı tereyağı,
 
1 tatlı kaşığı un,
 
1 çay bardağı su,
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Köfteyi yoğurup uzun dikdörtgen şeklinde inceltin. İçine haşlanmış bezelye, yumurta ve havucu koyup sarın ve fırın tepsisine dizin. Fırında 200 derecede 30 dakika pişirin. Köfte biraz pişince üzerine sosunu hazırlayıp dökün. 5 dakika daha pişirip sıcak ikram edin. Sosu için de salça, tereyağı, un ve suyu kaynatıp hazırlayabilirsiniz. Dilimleyerek ikram edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |