Bulguru sıcak suyla ıslatıp şişmesini bekliyoruz yağı tavada eritiyoruz soğan ve sarımsakları ilave edip sarımsakların kokusu çıkana kadar kavuruyoruz içine salça ilave edip tekrar karıştırıyoruz daha sonra yumurtyayı kırarak iyice pişiriyoruz ıslatılmış bulgurun içine koyuyoruz sıcak sıcak yoğurup yumurtanın görünmemesini sağlıyoruz içine nar ekşisi ve baharatları attıktan sonra tekrar yoğuruyoruz son olraka içine ince kıyılmış bol miktarda yeşillik ilave edip tekrar yoğuruyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc81498
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2012
1,416 defa indirildi / yazdırıldı
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
2 Çay Kaşığı pul biber
1 Tutam maydanoz
1 Tatlı Kaşığı tuz
2 Adet orta boy kuru soğan
1 Çay Kaşığı Ucuyla karabiber
1 Adet marul
1 Adet limon suyu
4 Yemek Kaşığı sıvı yağ
1,5 Yemek Kaşığı biber salçası
2 Su Bardağı kısırlık bulgur
2 Adet yumurta
BULGURUNUZU TEMİZLEYİN VE KAPAKLI BİR KABA ALIN.İÇİNE BULGURLARI ISLATACAK KADAR KAYNAR SU EKLEYİN.BULGURU KATTIĞINIZ KABIN KAPAĞINI KAPATIN.AYRI BİR YERDE KURU SOĞANLARINIZI MİNİK KÜPLER HALİNDE DOĞRAYIN.BİR TAVAYA 2 YEMEK KAŞIĞI SANA KLASİK MARGARİN KATIN.YAĞINIZI KIZDIRMADAN ÖNCE SOĞANLARINIZI İÇİNE KATIN VE KAVURUN.ALMAYA YAKIN YUMURTALARINIZI KIRIN.KARIŞTIRARAK PİŞİRİN.TUZ VE BAHARATLARI EKLEYİN.YUMUŞAYAN BULGURUNUZA SICAK SOĞANLI YUMURTAYI EKLEYİN VE BİRBİRİNE YEDİRENE KADAR YOĞURUN.SALÇANIZI EKLEYEREK TEKRAR YOĞURUN.İNCE DOĞRANMIŞ MAYDANOZLARI EKLEYİN VE TEKRAR KARIŞTIRIN.LİMON VE SIVI YAĞ EKLEYİN.MARULLA SERVİS YAPIN.