|
Yumurtalı Kanepe |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174776
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2023
176 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yumurtayı haşlayın. Yuvarlak dilimleyin. Tost ekmeklerini yuvarlak kalıpla kesin. iki ekmek arasına krem peyniri sürün. Üzerine yumurtayı ekleyin. İstediğiniz yeşillikle süsleyebilirsiniz.
|
Yumurtalı Kanepe |
|
Fadik Kız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.01.2012
Mesajlar: 37 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc71688
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2012
2,378 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet kanepelik ekmek dilimi
3 adet pişmiş yumurta
8-10 adet zeytin tanesi
1 çorba kaşığı tereyağı
Ekmekleri istenilen şekilde kesip, hazırlayınız.
Tereyağını ezerek biraz yumuşatınız.
Ekmek parçalarının üzerine ince bir kat olarak tereyağı sürünüz.
Yumurtaları yumurta keseceğiyle veya bıçakla muntazam daireler halinde kesip, hazırlayınız.
Tereyağı sürülmüş kanepelerin üzerine birer yumurta dilimi koyup, zeytin, maydanoz vb. ile yumurtaların üzerini süsleyip, servis yapınız.
|
Yumurtalı Kanepe |
|
Horse
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.01.2007
Mesajlar: 176
|
Kısa URL: https://ml.md/lc11298
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2007
2,895 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet büyük francala dilimi
2 kahve kaşığı limon suyu
6 adet hazırlop yumurta
10 yaprak kıyılmış maydanoz
60 gram tereyağı (3 çorba kaşığı)
6 adet kırmızı turp
1 tatlı kaşığı hardal
Tuz
Hazırlop pişirilmiş 6 adet yumurtanın sarı ve beyazını başka başka tabaklara ayırdıktan sonra yumurta sarılarına, yumuşatılarak pomat haline getirilmiş 3 silme çor. kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı hardal, 2 kah. kaşığı limon suyu ve bir miktar tuz ile 10 yaprak kadar da kıyılmış maydanoz ilâve ederek, çatalla ezmek suretile hepsini iyice birbirlerine karıştırmalıdır.
Sonra elde edilen bu tereyağlı yumurta sarısı ezmesini, 6 adet francala diliminin üstüne mütesâviyen taksim etmek suretile sürmeli (forma francalasını tercih etmelidir.) ve bir tarafa bırakmalıdır.
Sonra yumurta aklarım bir tahta üstünde bıçakla kıymak suretile aşağı yukarı irice pirinç büyüklüğünde ufaladıktan sonra ufalanmış bu akları, üstlerine yumurta sarısı ezmesi sürmüş olduğumuz ekmeklerin üzerlerine yine mütesâviyen serpmek suretile taksim etmeli, ekmeklerin tam ortalarına da, yeşillik kısmı çıkarılmış kırmızı turp oturtmak veyahut da, turpu halkalara keserek yarılarına kadar yerleştirmek suretile ekmekleri süslemeli ve kanapeleri büyük bir tabağa alarak servis yapmalıdır.
ML® Sütlü Ekmek Balığı için tıklayın
|
Yumurtalı Kanepe |
|
Kezban
Editor
Kayıt: 14.08.2005
Mesajlar: 165 Şehir: Balgat/ANK |
Kısa URL: https://ml.md/lc3414
Gönderme Tarihi: 04.May.2006
3,209 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet yumurta
75 gr tereyağ
1/2 demet maydanoz
6 adet kırmızı turp
1 tatlı kaşığı hardal
6 dilim francala ekmeği
2 kahve kaşığı limon suyu
tuz
Yumurtaları on dakika haşlayın. Kabuklarının kolay soyulması için bir süre soguk suyun altında tutup, kabuklarını soyun. Sonra her yumurtayı ortalarından kesip, sarı ve aklarını birbirlerinden ayırın. Bir kaba yumurta sarıları, tereyağı, limon suyu, ince kıyılmış maydanoz, hardal ve tuz koyun ve koyu bir kıvam tutturuncaya dek çatalla iyice kanştırın. Diğer tarafta ekmek dilimlerinin sert kenarları kesip, çıkarın. Her dilimi dört eşit parçaya bölün ve yumurtalı bulamacı üzerlerine sürün. Yumurtaların beyazlarını ufalayıp kanapelerin üzerlerine serpin. Turpların, yeşil kısımlarını kesip yıkayın ve dört eşit parçaya bölün, ekmeklerin üzerlerine birer parça yerleştirin. Servis tabağına koyup, servis yapın.
ML® Yumurtalı Kanepe için tıklayın ML® Gobit için tıklayın
|
|