| 
 
 
 | 
Yumurtalı Ispanak | 
  | 
Kezban 
Editor 
 
  
Kayıt: 14.08.2005 
Mesajlar: 165 Şehir: Balgat/ANK | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3413 
Gönderme Tarihi: 04.May.2006 
3,149 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg ıspanak
 
1 adet soğan 
 
Tereyağı
 
3 adet büyük patates
 
Yumurta
 
Tuz 
 
 
Patatesleri haşlayıp rendeleyin, içine biraz tereyağı ve bir yumurta kırıp karıştırın. Payreks bir kabı yağlayıp bu karışımı dibe döşeyin. Diğer yanda, yarım kilo ıspanağı ayıklayıp, yıkadıktan sonra, tuzla ovun. Bir baş soğanı yağda pembeleştirin, ıspanağı katıp hafifçe kavurun. Bu karışımı patatesin üzerine yayıp, 15 dakika fırında pişirin.
 
Fırından  çıkardıktan sonra , kırmak istediğiniz yumurta adedi kadar yuva açıp, kırdığınız yumurtaları bu yuvalara yerleştirin. 3-4 t dakika daha fırınlayıp, sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
Yumurtalı Ispanak | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36664 
Gönderme Tarihi: 19.May.2009 
2,797 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
1 kg. ıspanak
 
1 baş kuru soğan
 
Tuz, karabiber
 
4-5 adet yumurta
 
3-4 kaşık sıvı yağ
 
 
Ispanaklar güzelce yıkanıp, sirkeli suda biraz bekletildikten sonra doğranır. Küçük  doğranan soğanlar yağda kavrulur. Ispanaklar  tencerenin ağzı kapatılmadan ve çok da eritilmeden  kavrulur. Pişen ıspanağın üzerine  Yumurtalar birer birer kırılır, karıştırılmaz. Yumurtalar pişince sıcak servis yapılır.
  
 | 
Yumurtalı Ispanak | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc60985 
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2011 
2,564 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg ıspanak (kökleri kesilip temizlenmiş, en az 5 kez yıkanmış)
 
4 yumurta
 
kahve kaşığının ucuyla karbonat
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
5 su bardağı su
 
1/4 su bardağı sirke
 
1 kahve kaşığı kırmızı biber
 
 
Ispanakları alacak büyüklükte bir tencereye su doldurunuz. İçine karbonatı atıp iyice kaynatınız
 
Ispanakları tencereye koyup üstünü delikli kaşıkla bastırınız. Sık sık karıştırarak 5 dakika haşlayınız.
 
Ispanakları tencereden alıp süzdükten sonra, soğuk suyla yıkayınız. Elinizle alıp sıktıktan sonra, mutfak tahtasının üstünde kalınca kıyıp bir kenara bırakınız.
 
Genişçe bir tavada yağı eritiniz. Ispanakları ve tuzu ekleyip orta ateşte karıştırarak kavurunuz.
 
Sonra kısa kenarlı ve geniş, ateşe dayanıklı bir cam kase yada güvece boşaltıp, delikli kepçeyle yayınız.
 
Küçük bir tencereye suyu ve sirkeyi koyup harlı ateşte kaynatınız.
 
Kaynayan suya, yumurtaları dağılmamalarına dikkat ederek kırınız. 3 dakika hafif hafif kaynatarak, haşlandıktan sonra delikli kepçeyle alıp, ıspanakların üstüne yerleştiriniz.
 
Fırınınızın ızgarasını yakınız. Yumurtaların üstüne kırmızı biberi serpip, ıspanaklı yumurtayı fırında 5 dakika kızartarak servis ediniz.
  
 | 
Yumurtalı Ispanak | 
  | 
mihmandar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.12.2011 
Mesajlar: 30 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70394 
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2011 
2,474 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
½ kilo ıspanak
 
1 kuru soğan
 
3 yumurta
 
Zeytinyağı
 
Tuz
 
Pulbiber
 
 
Ispanakları bol suda yıkadıktan sonra çok iri olmayacak şekilde doğrayın. Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Yayvan bir tencerede soğanları sıvıyağ ile kavurun. Soğanlar hafif pembeleşince üzerine ıspanakları ilave edin. Ispanaklar sönüp azalınca, tuzunu ekleyin. Ispanakları suyunu çekinceye kadar karıştırarak kavurun. Ispanakların üzerine kaşıkla boşluklar açın, açılan boşluklara yumurtaları kırın. Yumurtaların üzerine bir fiske tuz serpin. Tencerenin kapağını kapatın ve yumurtaları istediğiniz kıvamda pişirin. Servis yaparken üzerine pul biber serpin.
  
 | 
Yumurtalı Ispanak | 
  | 
kutluk 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.01.2012 
Mesajlar: 25 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71783 
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2012 
2,368 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Doğranmış soğan
 
1kg kıyma
 
1kg ıspanak
 
 
Soğanla kıymayı kavur, pulbiber ekle. Kıyma pişince doğradığın ıspanakları ilave et. Ispanaklar sönünce tuzunu ilave et. Çukur açıp yumurtaları kır, altını kısıp kapağını kapat ve sarılarının tamamen pişmesini sağla. Bir de ekliyor, kendin yiyeceksen yumurtaları şimdiden kırma, sade ye. Akşam beraber yiyeceğiniz zaman kır, yumurtaları yemeden hemen önce pişirirsen daha lezzetli olur.
  
 | 
Yumurtalı Ispanak | 
  | 
bonbon prenses 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.09.2013 
Mesajlar: 44 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93992 
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2013 
2,167 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 demet ıspanak 
 
4 adet yumurta 
 
1 çorba kaşığı labne peyniri 
 
1 çorba kaşığı rendelenmiş eski kaşar peyniri 
 
1 çorba kaşığı zeytinyağı 
 
1 çorba kaşığı tereyağı 
 
 
Ispanakları temizleyip çok ince kıyın. Sonra yumuşayıncaya kadar zeytinyağında kavurun. Ispanakları ocaktan alıp peynirleri ekleyin. Yumurtaları üzerlerine kırın. Kapağını kapatıp yumurtaların pişmesini sağlayın. Yumurtalar pişince rendelenmiş peynir serpip ocaktan alın.
  
 | 
Yumurtalı Ispanak | 
  | 
şen şef 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.06.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Ordu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134796 
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2018 
937 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg ıspanak
 
250 gr kıyma
 
1 kuru soğan
 
4 yumurta
 
Tuz
 
Pulbiber
 
 
Soğanı yemeklik doğradıktan sonra derin bir tavada hafif kavur ve kıymayı ilave et. Kıyma kavrulunca pul biber ve doğranmış ıspanakları ilave edip kavurmaya devam edin. Ispanakların kabarıklığı sönünce tuzunu ilave et ve karıştırarak tavaya yay ardından dört ayrı yerine dört yumurtayı kır, hiç karıştırmadan kapağını kapat yumurtaların sarısı yarım pişince ocağın altını kapat. Kapak kapalı kalsın kendi ısısı ile yumurtalar pişmeye devam edecektir. Servis ederken mala veya büyük kaşık ile yumurtaları dağıtmadan ve ters çevirmeden tabağa koyun.
 
 
 
  
 | 
Yumurtalı Ispanak | 
  | 
safiye nalçacı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.06.2020 
Mesajlar: 40 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc151157 
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2020 
467 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. ıspanak
 
1 baş kuru soğan
 
Tuz
 
Karabiber
 
4-5 adet yumurta
 
3-4 kaşık sıvı yağ
 
 
Ispanaklar güzelce yıkanıp, sirkeli suda biraz bekletildikten sonra doğranır. Küçük  doğranan soğanlar yağda kavrulur. Ispanaklar  tencerenin ağzı kapatılmadan ve çok da eritilmeden  kavrulur. Pişen ıspanağın üzerine  Yumurtalar birer birer kırılır, karıştırılmaz. Yumurtalar pişince sıcak servis yapılır.
  
 | 
Yumurtalı Ispanak | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166401 
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2022 
349 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram ıspanak
 
2 yumurta
 
 
Ispanakları iyice yıkayıp, dilediğiniz şekilde doğrayın. Sonrasında tavaya aktarıp, kavurmaya başlayın. Ispanak suyunu çektikten sonra, üzerine yumurtaları kırabilirsiniz. Yumurtalar pişince, yemeğinizi sıcak veya ılık olarak tüketebilirsiniz.
  
 | 
Yumurtalı Ispanak | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc180234 
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2024 
143 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
Yarım kilogram ıspanak
 
3-4 adet yumurta
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
Kırmızı biber
 
2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
 
1.5 yemek kaşığı salça
 
1 orta boy soğan
 
 
Ispanakların kökleri ayıklanıp bol su ile yıkayın.
 
Tencereye koyarak üzerine su koymadan hafifçe haşlayın.
 
Büyükçe bir tavaya sıvı yağı alıp küçük küçük doğranmış soğanı sıvı yağda pembeleştirin.
 
Salçasını ilave edin.
 
Ardından ıspanakları kevgirle alıp (suyunu sıkmayın kevgirle alırken gelen hafif su olunca daha lezzeti olur.) ve isteğe göre çemeni ekleyip karıştırın ve ıspanakları hafifçe kavurun.
 
Tuzunu ve baharatını ayarlayıp üzerinde 4 tane göz açın ve boşluklara yumurtaları kırın.
 
Yumurtaların üzerine de tuz ve kırmızı biber ektikten sonra tavanın ağzını kapatarak yumurta akları pişene dek ateşte tutun.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |