| 
 
 
 | 
YUMURTALI HAVUÇ TAVASI | 
  | 
çamay 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.12.2010 
Mesajlar: 24 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58715 
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2010 
2,282 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. havuç
 
3 adet yumurta
 
125 gr. un
 
500 gr. tereyağı
 
Biraz tuz
 
 
Havuçlar kazınır, yıkanır, haşlanır. Soğuyunca 2-3 mm. kalınlığında dilimlere kesilir. Üç yumurta sarısı, 125 gr. un ile iyice ezilir. Yoğurt koyuluğuna gelinceye kadar sulandırılır. Yumurta akları katı - kar haline gelinceye kadar çarpılır. Una ilâve edilir. Hazırlanan havuçlar hafifçe unlanarak yumurtaya bulanır. Kızdırılmış yağda kızartılır.
  
 | 
YUMURTALI HAVUÇ TAVASI | 
  | 
bakır güğüm 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.01.2011 
Mesajlar: 25 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc61112 
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2011 
2,100 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 kg. havuç
 
175 gram un
 
1/2 lt. zeytinyağı
 
3 yumurta
 
tuz
 
 
Havuçlar, kazınır. Doğranmadan suda, iyice pişirilir. 6 cm. uzunluk, 3 mm. incelikte dilimlere doğranıp tuzlanır. Ayrı bir kapta, 175 gr. un, 3 yumurta sarısı biraz su ilâvesi ile yoğurt kıvamına gelince, ayri bir kapta kar haline getirilen yumurtanın akı hamura ilâve edilir. Hamura bulanmış havuç yağda kızartılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |