| 
 
 
 | 
Yumurtalı Fasulye Kavurma | 
  | 
pırıl 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.03.2008 
Mesajlar: 52 Şehir: Kayseri | 
Kısa URL: https://ml.md/lc22484 
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2008 
5,670 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
750 gr taze fasulye
 
250 gr pırasa
 
4 çorba kaşığı tereyağı (60 gr)
 
6 adet yumurta
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Fasulyelerin kılçıklarını ayıklayın ve çapraz küçük parçalar halinde (Baklavaya benzer şekilde) kesin. Tuzlu suda, ağzı kapalı bir tencerede, 15 dk kadar haşlayın. Fasulyelerin fazla yumuşamamalarına dikkat edin.
 
Pırasayı çok ince doğrayın. 
 
Tereyağını büyük bir tavada eritin ve doğranmış pırasayı ekleyip, 2-3 dk sote edin.
 
Haşlanmış taze fasulyeyi de ekleyip, 10 dk daha kavurmaya devam edin.
 
Yumurtaları el mikseriyle çırpın ve pırasalı fasulye karışımına ilave edip, 3-4 dk daha, devamlı karıştırarak, pişirin.
 
Tuz ve karabiber katıp, hemen servis yapın.
  
 | 
YUMURTALI TAZE FASULYE KAVURMASI | 
  | 
çatlak tava 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.08.2010 
Mesajlar: 39 Şehir: Niğde | 
Kısa URL: https://ml.md/lc55000 
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2010 
6,482 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
500 gr taze yeşil fasulye
 
50 gr tereyağı (5 yemek kaşığı zeytinyağı da kullanabilirsiniz)
 
2 adet orta boy kuru soğan
 
4 diş sarımsak
 
1 çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber
 
4-6 adet yumurta
 
 
Hazırlanışı
 
Fasulyeleri ayıkladıktan sonra birer santim boyunda dilimleyin. Bol tuzlu kaynar suda iyice yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün.
 
Diğer taraftan, soğanları incecik yemeklik doğrayın, sarımsakları pirinç tanesi büyüklüğünde dilimleyin.
 
Yağı geniş bir tavaya koyup orta ısılı ateşte eritin ya da kızdırın. Soğanları ve sarımsakları ekleyip karıştırarak 4-5 dakika kadar kavurun. Süzdüğünüz fasulyeleri katıp karıştırmaya devam ederek 2-3 dakika daha kavurun.Tuz ve biberleri katın.
 
Ocağın altını kısıp yemeğin içine kaşıkla 4 ya da 6 boşluk açın. Bu boşluklara yumurtaları kırın. Tavanın üzerini bir kapakla kapatın ve 4-5 dakika, yumurtalar katılaşıncaya kadar pişirip ocaktan alın. Sıcak sıcak servise sunun.
  
 | 
Yumurtalı Fasulye Kavurması | 
  | 
saibe 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.11.2013 
Mesajlar: 27 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93917 
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2013 
2,684 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
300 gram taze fasulye dondurulmuş
 
2 adet yumurta
 
1 adet soğan
 
2 çorba kaşığı sıvı yağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
 
Fasulyeleri iyice yıkayıp kılçıklarını temizleyin. Küçük doğrayın. Soğanı rendeleyin. Geniş bir tavada sıvı yağda soğan ve fasulyeleri kavurun. Fasulyeler yumuşayınca ortasını açın ve buraya yumurtaları kırın. Tuzu ve karabiberi ekleyin. Tavanın üzerine kapak kapatın. Yumurtalar piştikten sonra tabağa alın. Servis yapın.
 
 
Not: Yumurtalı taze fasulyeyi isteğe göre sabah kahvaltıda da ikram edebilirsiniz.
  
 | 
Yumurtalı Taze Fasulye Kavurması | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166272 
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2022 
225 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilogram taze fasulye
 
Soğuk su
 
1 adet soğan
 
3 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
2 adet yumurta
 
 
Fasulyeleri temizleyip istediğimiz şekilde kıralım ve kaynayan suyun içerisine koyalım. Üzerine tuz ekleyerek karıştırdıktan sonra yumuşayana kadar haşlayalım. Daha sonra haşlanan fasulyeleri, soğuk su dolu bir kaba alalım ve şoklayalım. Tencereye sıvı yağ koyalım ve yemeklik doğradığımız soğanı ekleyerek kavuralım. Haşlayıp şokladığımız fasulyeleri de ekleyerek kavurmaya devam edelim. Baharatları da ilave edip kavurmaya devam edelim. Yumurtaları çırpalım ve fasulyelerin üzerine ilave edelim, pişene kadar karıştıralım. Yumurtalar piştikten sonra ocaktan alalım ve servis edelim.
  
 | 
Yumurtalı Fasulye Kavurması | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179330 
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2024 
168 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Dondurulmuş fasulye (taze de olabilir)
 
2 orta boy soğan
 
2 yumurta
 
Pul biber
 
Tuz
 
 
Soğanları doğrayıp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz, içine yumurtayı kırıp yumurta pişmeden pul biberini ve fasulyesini koyuyoruz ,yavaş yavaş karıştırıyoruz, her yerine yumurta gelecek şekilde tuzunu da atıp o içindeki kendi suyunu çekecek şekilde pişiriyoruz, 5 veya 10 dk sonra yemeğe hazır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |